Android OSZměna launcheru, návrat k HTC Sense?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Arminius
Nové Androidě

Změna launcheru, návrat k HTC Sense?

Příspěvek od Arminius » ned 03. dub 2011 23:25:46

Zdravím,

nejsem moc zběhlý (androida mám chvíli) a ve fóru jsem nic moc nenalezl.

Proto bych se chtěl zeptat - Zaujal mě ADW Launcher a Launcher PRO na mém Desire HD. Zatím mám nainstalované oboje a testuji, který mi bude více vyhovovat. Při každém stisku Home buttonu se mě alě ptá na: Dokončit akci pomocí aplikace: a bojím se, že pokud zvolím výchozí, tak už ji nezměním - nevím totiž kde se launchery spravují, když nejsou v App Draweru.
Ani jeden ze zmíněných mi nemění notifikační lištu (status bar), obrazovku pro vytáčení čísla, ani lock screen. Myslím si, že to je přítomností výchozího HTC Sense, který to přebíjí. Asi bych uměl HTC Sense odinstalovat, ale už nevím jak bych jej vrátil zpět (bez wipe) - jelikož na Marketu není.

Můj dotaz tedy zní
* opravdu zmíněné prvky (lock screen, status bar, atd.) zůstali z HTC Sense, nebo je tyto launchery nemají odlišné?
* kde se dají nastavené výchozí aplikace pozdějí měnit? Zajímá mě především výchozí launcher po stisku tlačítka Home, ale asi to bude stejné jako například prohlížeč při přechodu na www, nebo video a mp3 přehrávače... (?)
* je možné HTC Sense dlouhodobě zrušit a používat jiný bez jeho odinstallování?
* pokud jej neodinstaluji, bude se mi po restartu telefonu spouštět Sense nebo výchozí?
* pokud je třeba, nebo lepší, HTC Sense odinstallovat, jde poté vrátit zpět bez wipe? Jak?

Předem děkuji za jakékoliv odpovědi a rady. Pokud se to někde řešilo (takto podrobně), tak mě prosím nasměrujte - vážně jsem tu nic nenašel :( Předem díky.

P.S.: Chci se vyhnout ROOTu.

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna launcheru, návrat k HTC Sense?

Příspěvek od jtoxx » ned 03. dub 2011 23:33:20

Sense ti odinstalovat nepujde. A launcheru se zbavis bud tak ze vymazes data z aplikace pres nastaveni a nebo jeho uplnou odibstalaci. A dialer, lockscreen aa lista nema s launcherem.nic.spolecneho, tudiz se nemeni spolu s nim.
Follow me on - twitter

Autor tohoto vlákna
Arminius
Nové Androidě

Příspěvek od Arminius » ned 03. dub 2011 23:40:38

Díky za reakci. Už jsem nalezl i nějaké Home Switchery a všiml si i možnosti zrušení výchozí v nabídce odinstallace.

Takže si ostatní prvky musím doinstalovat zvlášť? Myslel jsem že tohle vše je zastřešeno jednoduše HTC Sence, jelikož jednak je vše ve stejném stylu, a jednak jsem tam jiné podezřelé apps nenalezl, a tak jsem se domníval, že Sense = launcher = grafické UI :)

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » ned 03. dub 2011 23:42:05

Sense je obsazeno ve frameworku a ten rozhodne bez rootu neodstranis.
Follow me on - twitter

ne3
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Atrix

Příspěvek od ne3 » pon 04. dub 2011 7:33:27

skus GO launcher ex od go dev team... mozes si aj stiahnut go sms ,go contacts ... je to ovela lepsie ako original sense... go contacts obsahije aj novy dialer...

@telefon    
HTC Desire - Oxygen,CM7
Motorola Defy+ - CM7
Motorola Atrix - Stock rom

3 krát hladaj a raz píš :D

smatak
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S20

Příspěvek od smatak » čtv 21. dub 2011 22:07:28

Zdravím, pouzivam GO launcher EX, mam ho nastaveny jako home aplikaci, ale vzdycky kdyz se jednou za cas podivam do aplikaci a najedu na HTS Sense, tak mi stejne bezi na pozadi a musim dat vynutit ukonceni a kdyz se pozdeji podivam znovu, tak bezi zase ? nevite jak zamezit jeho spousteni ? Dik za radu :)

Bjarni
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation

Příspěvek od Bjarni » stř 22. úno 2012 21:56:45

Kucí zlatí já Vás tak miluju :D
Stáhnul jsem si ADW Launcher, nainstaloval, nastavil jako default a fachá to krásně... Ještě asi jen tak ze zvědavosti půjdu zkusit jiný lanchery :) Fakt dík moc...
HTC Sensation... Sensational sensation...

smajlo
Robot
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T

Re: Re: Změna launcheru, návrat k HTC Sense?

Příspěvek od smajlo » čtv 23. úno 2012 6:19:27

smatak píše:...HTS Sense, tak mi stejne bezi na pozadi a musim dat vynutit ukonceni a kdyz se pozdeji podivam znovu, tak bezi zase ? nevite jak zamezit jeho spousteni ?
Ako uz pisal kolega vyssie, tak bez rootu sa sense celkom nezbavis, kedze cela ROM je na nom postavena, stale bude nieco bezat v pozadi. Rozdiel je, ze s inym launcherom ti nezabera desiatku MB pamate ale len par sto kilov ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“