Mna na androide zaraza a sklamala jedna vec a tou je prave multitasking. Niekde sa pise, ze vsetky aplikacie bezia na pozadi a system ich zapina ci vypina na pozadi, ja mam skor pocit ze nebezi na pozadi skoro nic.
Android ma takzvany "service", kde bezi napriklad google talk stale na pozadi (v buducnosti snad aj fring a pod), ale samotne aplikacie uz na pozadi bezat nevedia. Ako priklad si mozeme vziat Operu Mini. Ked ju spustim a prezeram si net, zminimalizujem ju tlacitkom home a pustim znova, nacitana stranka tam nie je a ja mam uvodnu stranku opery. Takto si multitasking nepredstavujem. Aplikacia skype lite sa chova podobne. Ked ju zminimalizujem a hned otvorim, v pohode nabehne. Ked vsak medzitym spustim nieco ine, system ju zavrie (aby si uvolnil pamat) a samozrejme ma bez mojho vedomia odhlasi. Takto si spickovy system zial nepredstavujem

Alebo aplikacia google maps. Mam v nej zapnute latitude a pri spustenej aplikacii je obnovovanie mojej polohy asi kazdych 5 minut. Ked vsak aplikaciu zavriem, neobnovuje sa vobec. Na nokii sa ma pri zatvarani spyta, ci ma obnovovat moju polohu na pozadi a vtedy je frekvencia obnovovania asi 1 hodina. O tom ze v androide nedokaze drzat polohu v strede obrazovky ani nehovorim ...
Dalej aplikacia browser. Ked sa mi konecne nacita stranka a zminimalizujem ho, po spusteni mi stranku nacitava znova. Ak by tam bola zo vcera tak to chapem, ale naco mi nacitava 2 minuty staru stranku znova, to uz nie.
Cely multitasking mi skor pripomina iphone, aj ked sa android hrdi ze multitasking ma. Ma v podstate len "service" a aj ten vyuzivaju len niektore app. V tomto ohlade sa tesim na webOS, ktory ma multitasking dovedeny takmer k dokonalosti.
A na zaver otazka? Nevadi vam taketo spravanie sa systemu? Ci to prekaza iba mne? Myslite ze sa to moze zmenit vo verzii 2.0, alebo je to vlastnost systemu, ktora sa uz menit nebude/nemoze?
Vdaka ak ste to docitali az sem, tolko moj vylev