Android OSMultitasking

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
martan1981
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Multitasking

Příspěvek od martan1981 » pon 15. čer 2009 22:15:22

Tema multitaskingu sa omielala uz asi velakrat, napriek tomu sa chcem spytat aky mate nazor vy.

Mna na androide zaraza a sklamala jedna vec a tou je prave multitasking. Niekde sa pise, ze vsetky aplikacie bezia na pozadi a system ich zapina ci vypina na pozadi, ja mam skor pocit ze nebezi na pozadi skoro nic.
Android ma takzvany "service", kde bezi napriklad google talk stale na pozadi (v buducnosti snad aj fring a pod), ale samotne aplikacie uz na pozadi bezat nevedia. Ako priklad si mozeme vziat Operu Mini. Ked ju spustim a prezeram si net, zminimalizujem ju tlacitkom home a pustim znova, nacitana stranka tam nie je a ja mam uvodnu stranku opery. Takto si multitasking nepredstavujem. Aplikacia skype lite sa chova podobne. Ked ju zminimalizujem a hned otvorim, v pohode nabehne. Ked vsak medzitym spustim nieco ine, system ju zavrie (aby si uvolnil pamat) a samozrejme ma bez mojho vedomia odhlasi. Takto si spickovy system zial nepredstavujem :(
Alebo aplikacia google maps. Mam v nej zapnute latitude a pri spustenej aplikacii je obnovovanie mojej polohy asi kazdych 5 minut. Ked vsak aplikaciu zavriem, neobnovuje sa vobec. Na nokii sa ma pri zatvarani spyta, ci ma obnovovat moju polohu na pozadi a vtedy je frekvencia obnovovania asi 1 hodina. O tom ze v androide nedokaze drzat polohu v strede obrazovky ani nehovorim ...
Dalej aplikacia browser. Ked sa mi konecne nacita stranka a zminimalizujem ho, po spusteni mi stranku nacitava znova. Ak by tam bola zo vcera tak to chapem, ale naco mi nacitava 2 minuty staru stranku znova, to uz nie.
Cely multitasking mi skor pripomina iphone, aj ked sa android hrdi ze multitasking ma. Ma v podstate len "service" a aj ten vyuzivaju len niektore app. V tomto ohlade sa tesim na webOS, ktory ma multitasking dovedeny takmer k dokonalosti.
A na zaver otazka? Nevadi vam taketo spravanie sa systemu? Ci to prekaza iba mne? Myslite ze sa to moze zmenit vo verzii 2.0, alebo je to vlastnost systemu, ktora sa uz menit nebude/nemoze?
Vdaka ak ste to docitali az sem, tolko moj vylev :D

d750
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Multitasking

Příspěvek od d750 » úte 16. čer 2009 8:49:24

Klasika realita vsedniho dne. Nezbude nez doufat ze se to nekdy zlepsi.

Petr22
Androiďák!

Příspěvek od Petr22 » úte 16. čer 2009 9:20:24

Používám OperuMini a stránku mi po otevření znovu nenačítá. Také používám app MyTrack a zaznamenává mi cestu celý den i když mezitím používám jiné aplikace. Asi to závisí jak je app naprogramovaná.

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » úte 16. čer 2009 9:51:04

je pouze skoda ze jine instant messengery nez je prave IM od googlu se jeste nenaucily pouzivat service po svem ukonceni ... znate nejakou takovou, co to umi a prislusna sluzba by se take inicializovala hned po startu telefonu jako v pripade IM ?

Jinak multitasking v Android funguje celkem obstojne, ocenil bych jen trochu snazsi zpusob prepinani mezi bezicimi aplikacemi nez je cesta pres plochu (dobre to ma reseno webos, pravda), no uzavirani aplikaci z duvodu uvolneni mista je doufam problem jen docasny a bude vyresen proste jen rozumnym navysenim velikosti teto pameti ...

mak
Androiďák!

Příspěvek od mak » úte 16. čer 2009 9:53:56

martan1981 píše:Tema multitaskingu ...
no SKYPE sterjne jako jeho velkou variantu pro PC programujou nejaky nedoukove, takze se nedivim, ze tam nemaj podporu behu na pozadi.

Jinak Opera Mini je dost nestasnej priklad, tam se asi dokud nebude nativni verze pro G1 multitasu nedockame.

Predne je to o programatorovi, zda to tak naprga nebo se na to vykasle ;(

zet
Stálý androiďák

Příspěvek od zet » úte 16. čer 2009 10:40:59

ale to je prece vyhoda, ze ma jen service a ze tu service vyuzivaji jen nektere aplikace, ktere to skutecne potrebuji. kdyby kazda aplikace skutecne BEZELA na pozadi jako u windows mobile, pak by taky spotreba baterky byla vyrazne vyssi...

Disnel
Stálý androiďák

Příspěvek od Disnel » úte 16. čer 2009 15:39:19

Souhlas se Zet a jenom dodam, kdyz dojde pamet, tak to proste neco zabit musi, takze pak je asi logicke, ze to sestreli neco, co zrovna uzivatel aktualne nepouziva. Asi lepsi, nez kdyby to odmilo pozadovanou aplikaci spustit, dokud clovek nepozabiji ostatni aplikace rucne, nebo to dokonce cele skolabovalo. Naopak aplikace maji v API nastroje, jak se s timto vyporadat a spravne napsana aplikace pro Android musi pocitat s tim, ze holt nebude porad natazena v pameti. Mne osobne se tenhle pristup docela libi.

Kissman
Stálý androiďák

Příspěvek od Kissman » úte 16. čer 2009 21:08:41

tohle ale absolutne neni problem Androidu ale vyvojaru aplikaci ;)

unavensluncem
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: 4.0.3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavensluncem » stř 17. čer 2009 8:26:34

Souhlas, taky mam spoustu aplikaci, ktere funguji i na pozadi... Musi to byt o naprogramovani
US HTC Dream - SuperE 1.0.2

Odpovědět

Zpět na „Android OS“