Android OSPár otázek k androidu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
tullvan
Nové Androidě

Pár otázek k androidu

Příspěvek od tullvan » pon 25. dub 2011 19:26:07

CHystám se koupit telefon s Androidem,vybral jsem si HTC Desire S.

Nakupování na marketu jde pouze přes kreditku ? Je tam pár věcí který bych si na telefon chtěl pořídit, ale nikdy sem takhle nenakupoval takže nejsou třeba nějaký kuponý na market ? Jinak mm učet u český spořitelny,mam kartu jde to přes ní platit nebo si to musím nějak aktivovat ? Jsem v tomhle uplnej nováček.

Pokud bych neměl možnost platit tak jsem četl že jdou mobily různě rootnout , je to bezpečný a nebricknu si stím hned telefon ? Tohle mám jako krajní možnost přece jen ty věci zas tolik nestojí abych je musel mít hned warez :DD

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Pár otázek k androidu

Příspěvek od xanthor » pon 25. dub 2011 20:03:24

O kuponech nevím, sám mám taky účet u ČS (Student), dostal jsem "zadarmo" elektronickou kartu Visa Electron, akorát jsem musel na pobočce požádat o povolení plateb přes internet. Jinak warezit (obecně: instalovat aplikace odjinud než z marketu) můžeš i bez rootu (sám to nedoporučuju, kvůli různýmu bordelu a virům co můžou ty aplikace obsahovat, ale je to každýho rozhodnutí). Obecně root 100% bezpečný není (ale předpokládám že je furt mnohem bezpečnější než změny recovery/rom) (ale chystám se na něj taky) (a záleží to taky od telefonu a verze androida), kromě samotnýho root procesu je pak potřeba si dávat bacha co s telefonem (jako root) vyvádím - smažu špatnej soubor a už nenaběhne (ale i tak možná půjde oživit "doma" pomocí flashnutí rom).

Snad jsem nic nepoplet, kdyžtak mě opravte.

THW
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Příspěvek od THW » pon 25. dub 2011 20:42:56

V současné době jde na marketu platit pouze pomocí google checkout. Na to aby si přes něj mohl platit potřebuješ platnou debetní/kreditní kartu s povolenými platbami přes internet. Pokud ji máš, stačí zadat číslo karty, datum její expirace a kód, který je na zadní straně karty. Pokud si nejsi jist, že máš povolené platby přes internet, tak zkus kartu přidat do google checkout a něco koupit, pokud vše proběhne korektně, není co řešit. Pokud ne, tak si zavolej/zajdi do své banky a vyptej se na možnost aktivace plateb na internetu (nesetkal jsem se s tím, že by za to něco chtěli).
Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.

Madman
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Nexus 7

Příspěvek od Madman » pon 25. dub 2011 21:19:30

Pak je tu taky všemi neoblíbené warez :D
Xiaomi Mi MAX Prime

THW
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Příspěvek od THW » pon 25. dub 2011 21:29:02

A divíš se? Tobě by se líbilo, kdyby jsi něco vytvořil, někdo přišel a sprostě ti to ukradl?

K tématu:
by Google support píše:Nakupovat prostřednictvím služby Google Checkout lze pomocí kreditní, debetní nebo dárkové karty s následujícími logy:
American Express*
Discover*
MasterCard
Visa
Visa Electron**
* Karta je přijímána pouze v USA.
** Karta je přijímána mimo USA.
- Tedy z karet, které se v ČR běžně vydávají nepodporuje pouze Maestro. Když tak napiš co máš za účet a hlavně typ karty, pořešíme, poradíme ;-).
Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.

davkiller
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 9
Tablet: Samsung Tab 2 LTE

Příspěvek od davkiller » úte 26. dub 2011 11:56:42

No asi tak trosku mimo misu tento prispevek. Ale chtel bych se tady vsech zeptat a hlavne ruku na srdce...... kdo si odjakziva kupoval legalni winy, office a dalsi softwarove produkty do PC? Proc se ptam? No jenom pro to, ze tady je silna diskuze,ze se apk nesmi krast a ze to neni fer,ale pritom to "kdysi" delal skoro kazdy.....

PS: nezastavam se warezu, ja osobne mam vse legalni a vim, ze s kazdou aplikaci,softem je spousta prace....jak na kostele.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“