doskyna píše:Ahoj,
pořídila jsem si nový telefon s androidem (konkrétně HTC Wildfire S). Na svém starém mobilu jsem používala službu O2 active, která je od O2 zdarma (ať už na vyhledávání spojení mhd, počasí atd.). Zatím se mi ale nedaří to nějak rozběhnout na svém novém mobilu (když povolím mobilní síť, automaticky se mi vše aktualizuje atd., když jí zakážu, tak mi nejde načíst ani o2 active). Jde to nějak? O datovém balíčku internetu v mobilu neuvažuju, protože jsem skoro vždycky tam, kde je wi-fi, O2 active využívám pouze výjimečně, ale stejně ho potřebuju.
Prosím o radu...dík

Dobrý den,
i když je tato diskuze již stará. Tak 02 Active lze používat bez dat od operátora. Lze se na ně připojit přes wifi z telefonu. Takto to mám já.
Abych neserfoval přes data operátora tak jsem si nainstaloval prográmek No APN a ten mi zabrání stahování dat přes 02.
Takže stačí se s telefonem přihlásit na wifi síť a v internetovém vyhledávači zadat adresu 02 Active. (každou chvíli se mění, takže hledejte přesnou adresu přes google.cz) stačí zadat najít 02 wap a vyběhne na Vás odkaz.
02 Active funguje na 80%. Pokud využijete wifi tak nejde využívat nějaké operátorské služby, jako stažení vyzvánění nebo facebook SMS atd... prostě to co není vázáno na sim kartu jde použít volně.
Vyzkoušeno na SE X10 CZ - operátor Telefonica.
David