Android OSProblem s WIFI

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
grovik
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: sob 23. kvě 2009 2:07:51
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Problem s WIFI

Příspěvek od grovik » pon 22. čer 2009 22:15:01

Narazil jsem na zajimavy problem.
Telefon se pripoji na WIFI router na kterem je i Notebook (ten jede celou dobu OK), ale telefon ma pravidelne vypadky (celou dobu je v provozu neusina nic) ale cirka kazde tri minuty prijde minutovy vypadek.
Sledoval jsem to pomoci pingu je to krasne videt, jak ping funguje a pak se to svihne, minutu nejde nic a pak zase naskoci. Navic ma dost dlouhe odezvi, standartne bezel okolo 10ms a ted se to natahlo nekam kolem 150ms.
Vypada to jako nejaky problem s routerem, ale jeho nastaveni se nemenilo a jete dneska rano to bylo OK. Ma nekdo nejaky typ?


Fotograf
bLog
Galerie
Lenovo ThinkPad Tablet Android 4.0.3 (1Gb RAM, 16 Gb SSD, Tegra 2)
HTC EVO 3D 4.0.4 (1Gb RAM, 16 Gb SD,)



sikus
Androiďák!
Příspěvky: 254
Registrován: pon 01. pro 2008 15:44:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od sikus » úte 23. čer 2009 15:18:28

Ahoj, někdy mám také problémy s výpadkem WIFI v práci. Čím to je jsem nezjistil. Snad někdo poradí.

Uživatelský avatar

Petr22
Androiďák!
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 04. čer 2009 18:02:46
Reputace: 0

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od Petr22 » úte 23. čer 2009 16:28:50

Nevím jestli to bude i Váš případ, ale já měl problém se sílou signálu a spojení občas padlo i když jsem měl router ve vedlejší místnosti. Stačilo dokoupit lepší anténku a vše jede jedna báseň.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od ramon.dexter » stř 24. čer 2009 9:25:02

Tipuju na préblém s routerem. Jeden co jsem měl mi blbnul - android se připojil, moh jsem prohlížet internet. Jak jsem se pokusil na něco se podívat v youTube nebo si prolézt market, ztratil se mi signál až do stádia "síť mimo dosah".
Vyměnil jsem router a anténu a problémy zmizely.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
grovik
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: sob 23. kvě 2009 2:07:51
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od grovik » čtv 25. čer 2009 13:08:55

Bohuzel Routerem to nebude nebo aspon ne primo. Problem nastava i kdyz mam telefon vedle routeru na stole. Tzn. defakto metr od anteny.
Ostatni Wifi zarizeni jedou bez problemu. Podle vseho je signal OK, dokonce se vsechno tvari pripojene. Jediny problem, ktery jsem identifikoval jsou ty vypadky PINGU. Kdy skoncej na time out. Navic bez jakehokoliv duvodu to zase naskoci po cca 2 minutach pak to tak 3 minuty jede (i kdyz ty pingy tam jsou podezrele dlouhy) a pak to zase padne.
Fotograf
bLog
Galerie
Lenovo ThinkPad Tablet Android 4.0.3 (1Gb RAM, 16 Gb SSD, Tegra 2)
HTC EVO 3D 4.0.4 (1Gb RAM, 16 Gb SD,)



petrme
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: pát 16. led 2009 18:39:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od petrme » čtv 25. čer 2009 13:34:11

Na G1čce mi také občas spadne spojení i když je wifi ikonka pořád zobrazena. Routerem ani signalem to nebude, chová se to stejně u Huawei, Linksys, Asus i Axesstel.

Řeším to vypnutím a zapnutím WiFi, je to dost nepříjemné a degraduje to celý telefon...


Autor tohoto vlákna
grovik
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: sob 23. kvě 2009 2:07:51
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od grovik » čtv 25. čer 2009 14:16:29

Ja zkousel vypnuti zapnuti wifiny, ale nezda se ze by to nejak pomohlo. Viz list Pingu - je to delsi, ale myslim, ze pro nazornost to nevadi.
Mimochodem i ta doba odezvi je dost dlouha. Notebook na te same siti ma pingy do 1ms G1 ma, v tu samou dobu ping od 300 do 480 ms.
Schvalne jsem pustil oba pingy najednou je to docela zajimava podivana. Podle me to nemuze byt nahoda, ten rozdil je skutecne OBROVSKY.
Bohuzel nemam jak to zkusit s jinou G1. Ledy by se nasel nejaky Plzenak a pomohl s testem.
Krom toho jsem zjistil napriklad to, ze cim VICE bylo spustenych aplikaci tim vice se natahuje cas PINGU napriklad cerstve zapnuty telefon po pripojeni na wifi ma ping i pod 200ms, jak telefon zhasne display a zamkne se. Ping se prodlouzi na priblizne 350 - 420ms.
Ve chvli kdy se telefon probudi je tp zase nekde kolem 170 - 220ms.
Docela zajimave je ze prvni moment pri probouzeni to cele vyleti na 600 a vic.

Z toho usuzuji ze sitova karta je zpomalovana systemem a ty vypadky muzou s timhle take souviset.
Fotograf
bLog
Galerie
Lenovo ThinkPad Tablet Android 4.0.3 (1Gb RAM, 16 Gb SSD, Tegra 2)
HTC EVO 3D 4.0.4 (1Gb RAM, 16 Gb SD,)

Uživatelský avatar

Petr22
Androiďák!
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 04. čer 2009 18:02:46
Reputace: 0

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od Petr22 » čtv 25. čer 2009 14:24:49

Ještě bych vyzkoušel na routeru změnit kanál a přiřadit ho natvrdo. Může se totiž stávat, že router z nějakého důvodu (rušení) přeskakuje na jiné kanály a pak než g1 naváže spojení, tak to chvíli trvá. Pokud ani to nepomůž, tak reset G1.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od ramon.dexter » pát 26. čer 2009 8:22:19

grovik píše:Bohuzel Routerem to nebude nebo aspon ne primo. Problem nastava i kdyz mam telefon vedle routeru na stole. Tzn. defakto metr od anteny.
Ostatni Wifi zarizeni jedou bez problemu. Podle vseho je signal OK, dokonce se vsechno tvari pripojene. Jediny problem, ktery jsem identifikoval jsou ty vypadky PINGU. Kdy skoncej na time out. Navic bez jakehokoliv duvodu to zase naskoci po cca 2 minutach pak to tak 3 minuty jede (i kdyz ty pingy tam jsou podezrele dlouhy) a pak to zase padne.
Člověče ale to jsem měl taky. Přímo u antény max. dva dílky signálu, o půl metru dál už to bylo mimo dosah. Musel jsem vyměnit AP(router), teď už jede všechno jako dráha.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
grovik
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: sob 23. kvě 2009 2:07:51
Reputace: 0
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od grovik » pát 26. čer 2009 11:52:36

No to muze bejt ze nektyry anteny maji na houby vyzarovani. Jenze tady neni problem se silou signalu, po celem byte nejdu pod dve carky. Problem je s delkou pingu a s tema vypadkama ktery jsou evidetne problemem prave kvuli timeoutu (zkousel jsem to a ping nez to vypadlo byl dlouhej 1800ms). Apcko jsem v podstate vyloucil, ostatni wifi zarizeni na nem chodej upne bez chyb a s dobrym vysledkem.
Fotograf
bLog
Galerie
Lenovo ThinkPad Tablet Android 4.0.3 (1Gb RAM, 16 Gb SSD, Tegra 2)
HTC EVO 3D 4.0.4 (1Gb RAM, 16 Gb SD,)


michal21
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pát 15. kvě 2009 12:21:19
Reputace: 0

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od michal21 » pát 26. čer 2009 12:57:34

Zdravim, sedim cca 2m od routeru a ping mam v prumeru na 70ms.
To jen tak pro info.
Michal
G1 black / Root / / Apps2SD ext2 400mb / 528Mhz / SPL: 1.33.2005 / Radio: 2.22.19.26I

Uživatelský avatar

herm
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pát 22. kvě 2009 14:29:02
Reputace: 0

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od herm » stř 26. srp 2009 8:33:24

grovik píše:Narazil jsem na zajimavy problem.
Telefon se pripoji na WIFI router na kterem je i Notebook (ten jede celou dobu OK), ale telefon ma pravidelne vypadky (celou dobu je v provozu neusina nic) ale cirka kazde tri minuty prijde minutovy vypadek.
Sledoval jsem to pomoci pingu je to krasne videt, jak ping funguje a pak se to svihne, minutu nejde nic a pak zase naskoci. Navic ma dost dlouhe odezvi, standartne bezel okolo 10ms a ted se to natahlo nekam kolem 150ms.
Vypada to jako nejaky problem s routerem, ale jeho nastaveni se nemenilo a jete dneska rano to bylo OK. Ma nekdo nejaky typ?
Tak přesně stejnej problém mám s WiFi na ADSL routeru Huawei EchoLife HG520i (je to takovej ten s ne moc dobrou pověstí od O2). Pár minut WiFi komunikace z Androidu běží (Hero), pak se komunikace tak na minutu sekne, zase pár minut běží, na minutu sekne atd. Zkoušel jsem měnit kanály napevno, zkoušel jsem nastavení bez zabezpečení a postupně všechny druhy zabezpečení co tam jsou a pořád se to chová stejně. Nakonec jsem pokorně vytáhl původní router Linksys WRT54GC s jehož WIFi není absolutně žádný problém. Takže prostě asi záleží na modelu routeru a možná na štěstí.
HTC Hero, ROM = Cronos Droid, SenseHERO

Uživatelský avatar

zaja64
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 09. úno 2009 20:08:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Y 6 II Xiaomi redmi note 4 3-32 Gb Global
Mobil 2 / ROM: OSF ZTE Blade, G1 ,G1310, lark cirrus 4,5,prestigi
Tablet: lark ultimate 7 i
Bydliště: Morava,Prostějov

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od zaja64 » stř 26. srp 2009 8:59:50

Stejný problem.Doma adsl s wifi Zyxel P-661HW-D3 bez problémů spojení bez přerušení,v práci Canyon CN-WF514 m výpadky cca po 2 min nutno znovu ručně připojit .Jinde mám AirLive WL-5470POE ten je také bez problémů(anténa 5 dB).
Zaja64
1.Orange San Francisko ZTE Blade root GEN 2 2.ZTE Blade czech distrGEN2 Swedish Snow 6,root
3.G1 root p.e.m.l.i.k. 7.00 16GB class6 4.Gsmart G1310 rom V050.1.Pl CE 2 simm,root
5.Lark ciruss 4,5 root 6.Prestigio 5455 duo,
7.Huawei Y6,8.Huawei Y 6 II 9.Xiaomi redmi note 3 Pro 32 GB SE

Uživatelský avatar

dosmanak
Stálý androiďák
Příspěvky: 178
Registrován: ned 14. čer 2009 13:49:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia SP
Twitter: dosmanak

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od dosmanak » stř 26. srp 2009 12:47:17

Mám taky Huawei od O2 a stejný problém. Včera jsem si s tím asi půl hodiny hrál a zkusil jsem nechat jen jedno SSID puštěné, zvyšoval jsem beacon time (nebo jak to je) snižoval RTS i fragmentaci, ale nějak to nefungovalo, nakonec ani notebook se nechtěl připojit, nebo mi fungovala jen cz doména a tak jsem to zase nastavil tak jak to bylo, to nepomohlo a tak jsem musel celý router resetovat do továrního nastavení :-(
Bohužel si s tím fakt nevím rady :-(
Možná kdyby nějaký CZfree-čkař byl ochotný poskytnout nějaký osvědčený nastavení APčka, bylo by to fajn :-)
Měl jsem G1!

Uživatelský avatar

herm
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pát 22. kvě 2009 14:29:02
Reputace: 0

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od herm » čtv 27. srp 2009 12:54:41

Máte někdo nějakou zkušenost s připojenim, když je AP nastaven tak, že nevysílá SSID? Pokud mám v Androidu uloženo nastavení AP, ke kterému jsem byl připojen, tak pak se k němu nemůžu znovu připojit. Musím SSID znovu zviditelnit a pak to zase jde.
HTC Hero, ROM = Cronos Droid, SenseHERO


Martinek
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: úte 18. srp 2009 14:04:49
Reputace: 0

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od Martinek » pát 28. srp 2009 0:46:29

Nevím jestli je to možné a ani nevím, jak technologicky funguje WiFi, ale zdá se mi, že vždycky vypadne, když telefon natocim na bok :-o (na širší klávesnici se lépe píše). A to mám router za stěnou ve vedlejší místnosti.

Uživatelský avatar

herm
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pát 22. kvě 2009 14:29:02
Reputace: 0

Re: Problem s WIFI

Příspěvek od herm » pát 04. zář 2009 18:21:09

herm píše:Máte někdo nějakou zkušenost s připojenim, když je AP nastaven tak, že nevysílá SSID? Pokud mám v Androidu uloženo nastavení AP, ke kterému jsem byl připojen, tak pak se k němu nemůžu znovu připojit. Musím SSID znovu zviditelnit a pak to zase jde.
Tak s tímto jsem si "asi poradil". Nejdřív jsem to zkoušel s tím HUAWEI 520, kde to teda blbne jak může, takže tam jsem to s WiFi vzdal (nemůžu sehnat novější firmware). Jde zřejmě čistě zřejmě o to, že reakce mého Hera po aktivaci WiFi není tak rychlá, jak bych si představoval a než vůbec detekuje nějaký AP v okolí, tak to trvá až půl minuty. Proto se mi zdálo, že na skryté SSID nereaguje vůbec a hlásí "mimo dosah, uložené nastavení". Občas je potřeba udělat i restart Hera, aby vůbec nějaký AP detekoval. Ale stalo se mi to asi jenom dvakrát za měsíc.
HTC Hero, ROM = Cronos Droid, SenseHERO

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti