Android OSJak je to tedy na G1 s RAM ??

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Jak je to tedy na G1 s RAM ??

Příspěvek od Nesli » stř 24. čer 2009 15:14:44

Zdravím, jsem tak trochu znechucený, rozlícený a naštvaný...

Jelikož se mi i při nainstalování DxTopu stále resetuje plocha, či spíše je ukončena při používání jiných programů s jedinym možným vysvětlením a to je nedostatek RAM (co jsem zkoušel tak je to jen o pár mega, ale těch pár chybí) , tak jsem po tom začal pátrat...

RAM by zařízení mělo mít 192mb, což je v poho, a jako letitý uživatel WM je mi jasné, že celých 192 pro uživatele to nebude, nějakých 16-32mb zblajzne pagepool (předpokladám, že android ho musí používat taky), něco si vezme systém, takže uživateli by mohlo reálně zůstat něco kolem 90- 100mb pro běh aplikací, také krásná hodnota, nemýlím-li se??

Na to mám otázku, kde to potom kruci je??? :evil: :evil:

Resetnu G1, čili spustí se service, dxtop a na něm pár plug-inů a RAMka je plná... Jednou věcí je, že Dx memory monitor mi v tomto stavu ukazuje nějakých 22Mb volné RAM, což je sice hodně málo, ale na spuštění jednoduché aplikace to stačí, i tak ale většinou DxTop(1.6.7) hodí po návratu na plochu reset..

Za druhé, když vlezu to terminálu a vyjedu si "free" - hodí mi to celkovou RAM 99,9mb, a z toho volných většinou 1-3mb, což vysvěltuje chování systému mnohém více než 22mb volné RAM...

Fakt je to děsný po návratu třeba jen z SMS čekat 5/10s než se Dx znovu spustí...


HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Jak je to tedy na G1 s RAM ??

Příspěvek od MrPedro » stř 24. čer 2009 15:34:10

Musis si uvedomit, ze DXTOP a ostatni alt. plochy jsou defakto jen a pouze aplikace.
Takze se take tak chovaji a cim vice widgetu a odkazu na "plose" mate, tim vice bude nestabilni a tezkopadnejsi.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Jak je to tedy na G1 s RAM ??

Příspěvek od Nesli » stř 24. čer 2009 15:42:43

To je mi jasný, právě proto nemám zbytečné widgety atd. , jde mi o princip, RAMky by mělo být dost, ale není.. Neví někdo jak to doopravdy je??
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak je to tedy na G1 s RAM ??

Příspěvek od d750 » stř 24. čer 2009 15:52:18

Taky mě to dneska blblo všechno trvalo strašně dlouho samý force close ani nevím proč. Vyřešil sem to tím že sem změnil rom na CyanogenMod. Ted je všechno rychlý jak blesk bez čekání.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Jak je to tedy na G1 s RAM ??

Příspěvek od Nesli » stř 24. čer 2009 16:05:20

Mrkni prosím, kolik tam máš volné RAM, zajímaly by mě dva údaje- Jeden je z DxTop - DX Memory monitor (měl by jít i bez nainstalovaného Dxtopu) a pak prosím otevři terminál a napiš SU a pak FREE, co ti to vyhodí na total a free...
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak je to tedy na G1 s RAM ??

Příspěvek od d750 » stř 24. čer 2009 16:12:46

Dxtop widget píše 26Mb a su 1.6Mb

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Jak je to tedy na G1 s RAM ??

Příspěvek od Nesli » stř 24. čer 2009 17:01:13

Hmm, tovypadá podobně na pytel, ale je pravda že těch 26mb je o něco lepších...Otázkou je, zda třeba RAM není naalokována na těch 99mb , pak by terminal vždy ukazoval tuto hodnotu a opravdova volna by bylo těch 26mb...

Ale dík...
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Jak je to tedy na G1 s RAM ??

Příspěvek od d750 » stř 24. čer 2009 19:05:29

No jak říkám teď testuju CyanogenMod rom zatím žádné potíže vše je neuvěřitelně rychlý.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti