Android OSPár dotazů - synchronizace a adresářová struktura

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 32GB

Pár dotazů - synchronizace a adresářová struktura

Příspěvek od seaman » pon 23. kvě 2011 19:34:44

Jak už jsem zmínil ve srovnávacím vlákně v aréne, zvažuji přechod z iPhone na HTC (Sensation ? Incredible S ? Desire S) Nyní jsem asi nejvíce nakloněn k Desire S protože čekat s otazníkem na výdrž dvojádry které asi ani nepotřebuju se mi nechce a přijde mi, že Incredible mi nenabízí nic výrazného oproti Desire, ale to je jedno. Jde mi o pár dotazů k systému Android obecně.

Všiml jsem si, že v telefonu není filemanager. Určitě se dá jednoduše doinstalovat, ale funguje s tím pak i systém?
Myslím třeba, přijde mi mail s přílohami a já je chci uložit, nebo naopak napsat mail a ze struktury vybrat dvě nebo tři přílohy z jiného umístění. Jde to?

S tím přístupem do adresářové struktury souvisí i druhý dotaz. Ptal jsem se už v Aréně, ale tam to ani moc nepatří a asi to trochu zapadlo. Když stáhnu slovník a nainstaluji, můžu si stávající databází CZ-EN a EN-CZ slov nahradit nějakou svojí? Za předpokladu, že bude ve stejném formátu a že vyčmuchám, kde je slovník nainstalován a kde má tu databázi? Potřebuji hodně dobrý slovník a aby fungoval bez připojení.

A zatím asi třetí a poslední. Synchronizujete někdo HTC Android se systémem OS X a jeho iCal a Address Book pomocí nějakého software v nejlepším případě přes usb?

Madman
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Nexus 7

Re: Pár dotazů - synchronizace a adresářová struktura

Příspěvek od Madman » pon 23. kvě 2011 19:48:07

Podívej. Android je na tohle stavěný. Skoro vše, co si vymyslíš nějak jde :D Databáze nalézl můžeš, nevím však, v jakém formátu jsou, a zdali půjdou otevřít. To ti odpoví nějaký místní veterán :D
Psát e-maily s příponou můžeš. File manager chybí jen někde. A ano, lze ho doinstalovat. Napříkla Astro File Manager z marketu ;-) Není k tomu potřeba ani root. Jestli nevíš co je to root, tak je to něco jako Jailbreak ;-) velmi obecně
Xiaomi Mi MAX Prime

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » pon 23. kvě 2011 20:14:21

Dík, to zní dobře. Root chápu, tedy nevím jak na něj, ale o čem asi je.

A teď moje noční můra :-) Co ta synchronizace kontaktů a kalendáře s OS X? Používá někdo tuhle kombinaci?
Nechci to z mnoha důvodů synchronizovat přes gmail a jedním z nich je i to, že by to byla synchronizace mezi telefonem a web rozhraním gmailu, nikoli telefonu a počítače doma.

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » stř 25. kvě 2011 10:18:05

Tak jsem z toho trochu v rozpacích.
V podstatě nemůžu koupit telefon co chci a to jen proto, že jsem se nedopátral k možnosti synchronizovat kontakty a kalendář s "mekem".
Jeden prodejce mi slíbil, že se mi zeptá na htc podpoře a odpověď po týdnu zněla - synchronizovat jdou jen kontakty a mail přes exchange, kalendář nejde nijak... :shock:
Lidi co znám si podobný telefon koupili na hry a kravinky okolo. Nemají seštelovaný mail, nikdy nepoužili kalendář a kontakty mají na sim a když se jim nějaký ztratí, tak ho tam časem dopíšou.
Což o to, ne že bych si nezahrál a nezablbnul, ale kalendář a kontakty mít MUSÍM. To už jsem i zrezignoval na notes, ten snad nějak z iPhona vyexportuju přes mail stránku po stránce a překopíruji do htc, ale to není priorita.
Mrzí mně to, ale asi mi to napovídá, že ještě není čas na výmenu telefonu, ale znáte to, tohle říká mozek a srdce by hned odběhlo a koupilo ho.

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » čtv 26. kvě 2011 19:37:03

No ale tak i přes to co jsem psal, jsem dnes vyšetřil konečně trochu času a zajel pro Desire S.
Už včera se mi povedlo přesunout všech cca 300 kontaktů na gmail a bez problémů je dnes dostat do DS.
Bojuju ale s kalendářem. Vytvořil jsem na macu v iCal novej a na gmailu taky, ale nemůžu docílit aby si rozumněli.

Telefon vypadá dobře, ale je brzo hodnotit. Pištět chválu budu, až bude telefon schopen mi pomáhat a k tomu musím mít ten prokletej kalendář. Zatím tedy musí ležet doma.

Autor tohoto vlákna
seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » čtv 02. čer 2011 8:13:06

seaman píše:Ptal jsem se už v Aréně, ale tam to ani moc nepatří a asi to trochu zapadlo. Když stáhnu slovník a nainstaluji, můžu si stávající databází CZ-EN a EN-CZ slov nahradit nějakou svojí? Za předpokladu, že bude ve stejném formátu a že vyčmuchám, kde je slovník nainstalován a kde má tu databázi?

A zatím asi třetí a poslední. Synchronizujete někdo HTC Android se systémem OS X a jeho iCal a Address Book pomocí nějakého software v nejlepším případě přes usb?
Odpovím si tedy sám :-)
Snad tím alespoň někomu pomohu. Asi minimu lidí, ale třeba těm kteří jsou někde mezi machry co si poradí sami a většinou co pouze hraje hry.

Pomocí astro jsem koukl do struktury a hned uvnitř sdcard\dictdata jsem našel co jsem potřeboval. Jsou tam soubory databází slovníku a shodou náhod ve stejném formátu v jakém jsem je používal na předchozím telefonu. Překopírování do dictdata bylo otázkou vteřin.

Co se OSX týče, na kontakty a kalendář mi v poměru cena / výkon přišel software Syncmate, který pokud je používán free, časově neomezeně nabízí synchronizaci s iCal a AddressBook + čtení sms na počítači. Pro další možnosti se již musí zakoupit.

Poslední svůj problém a to synchronizovat nějaký notes mezi Androidem a počítačem jsem vyřešil myslím hodně kompatibilně i pro budoucnost a to převodem poznámek buď do excelu, nebo wordu podle tvaru poznámek. Tím nemusím nic dále řešit a otevřu je včetně editace jak v telefonu, tak v počítači. Instalovaný notes tak budu používat jen k rychlé poznámce, která nepočká na hraní si s officem.

Vyvstal mi ale nový problém. Chtěl jsem ke kontaktu přidat mail, ale nevím jak. Asi jsem pitomej, ale nejde to. Díky spojování kontaktů mám toho člověka v telefonu 3x a nejde to ani k jednomu napsat. Mazal jsem seznaz celej večer jako posedlej, ale nepomohlo.nevíte jak docílit, abch smazal i kontakty z facebooku a měl čistě jen ty co synchronizuju s AddressBookem?

Když zmáčknu TELEFON a objeví se klávesnice s jmény nahoře, já zmáčknu u jména kartičku, vidím detaily kontaktu, ale nic k němu nepřidám. V menu pod rtuhou klávesou je ODKAZ, ODESLAT KONTAKT, ULOŽIT NA SIM, RYCHLÁ VOLBA, nic víc.
Pomozte pls!

Odpovědět

Zpět na „Android OS“