Android OSnezobrazování wifi sítě

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
AndresHolmes
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pon 21. bře 2011 14:03:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od AndresHolmes » čtv 26. kvě 2011 13:28:45

zdravím,
mám takový problém, na Samsung Galaxy Ace (ani Blackberry) se mi vůbec nezobrazuje u mojí holky její wifi síť. Na noťasu mají nastavené zabezpečení WPA-osobní. Nevíte čím by to mohlo být? Něco s tím zabezpečením?




Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od cyphill » čtv 26. kvě 2011 14:52:37

skryté SSID? Zkus ji zadat ručně...
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


Autor tohoto vlákna
AndresHolmes
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pon 21. bře 2011 14:03:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od AndresHolmes » čtv 26. kvě 2011 15:14:51

no na noťasu to tu síť ale normálně najde, takže to asi nebude skryté SSID...
jinak SSID bude nějaký kód nebo to může být klidně "Doma" ?

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od cyphill » čtv 26. kvě 2011 15:19:54

Pokud ji jednou zadáš do noťasu tak už si ji pamatuje a vidí i přes skryté SSID.

SSID je jednoduše název té WiFi, ten najdeš třeba právě v tom noťasu.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


Autor tohoto vlákna
AndresHolmes
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pon 21. bře 2011 14:03:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od AndresHolmes » čtv 26. kvě 2011 15:25:08

já vím, ale na noťasu se právě taky nic nemuselo vyplňovat si pamatuju, normálně ji to našlo...

nicméně zkusil sem to a píše to, že síť není v dosahu


Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od MrPedro » čtv 26. kvě 2011 19:52:42

Prepnout router do rezimu B/G
vypnout WPA
....
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.


Autor tohoto vlákna
AndresHolmes
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pon 21. bře 2011 14:03:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od AndresHolmes » čtv 26. kvě 2011 23:15:02

no WPA není něco kvůli čemu by to nemělo jet, ne?
B/G...tím myslíš jako, že je to nastavené jenom na N? :oops:

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od Case » pát 27. kvě 2011 1:50:24

AndresHolmes píše:zdravím,
mám takový problém, na Samsung Galaxy Ace (ani Blackberry) se mi vůbec nezobrazuje u mojí holky její wifi síť. Na noťasu mají nastavené zabezpečení WPA-osobní. Nevíte čím by to mohlo být? Něco s tím zabezpečením?
Možná je ta wifi síť nastavená na kanál, který je mimo nastavený rozsah tvého mobilu. V USA je 11 kanálů, v Evropě 13, v Japonsku 14. Někdy to jde nastavit ručně na mobilu ve Wifi settings, Advanced (přes tlačítko Menu, pozor). A někdy ne, pak to leda zkusit změnit v konfiguraci tamního wifi routeru. Obecně kanály 1-11 by měly být "bezpečné", akorát pozor na zbytečné konflikty s okolními sítěmi (je lepší být od ostatních na co "nejvzdálenějším" kanále).


Autor tohoto vlákna
AndresHolmes
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pon 21. bře 2011 14:03:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od AndresHolmes » ned 29. kvě 2011 11:36:26

heh, tak sem to vyřešil. Problém byl v tom, že součástí SSID bylo slovo "síť" a mobily neuměly přelouskat to písmenko ť...jakmile sem to přepsal bez diakritiky, tak to funguje už i na mobilech...

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od cyphill » ned 29. kvě 2011 11:54:26

Tak napsat písmenko s diakritikou do názvu WiFi by mě (a myslím, že ani nikoho jinýho tady) fakt nenapadlo :-D To bysme Ti radili ještě asi dlouho :-)

Platí nepsané pravidlo, že do názvů sítě, síťových adres a cest se diakritika prostě nepíše, protože pak to dělá přesně tyhle problémy...
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


Autor tohoto vlákna
AndresHolmes
Stálý androiďák
Příspěvky: 62
Registrován: pon 21. bře 2011 14:03:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus One

Re: nezobrazování wifi sítě

Příspěvek od AndresHolmes » ned 29. kvě 2011 14:17:56

sorry no, já sem tu síť nenastavoval a ani mě to nenapadlo :oops: :D když sem tam dneska došel s LGOO, tak mi to tam místo ť házelo nějaký japonský znak a stejně se to nechtělo připojit, tak mě napadlo, kde je háček :geek: :D

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 2 hosti