Android OSAndroid a spouštění aplikací?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Djrr
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X

Android a spouštění aplikací?

Příspěvek od Djrr » ned 29. kvě 2011 17:22:40

Zdravím, mám Androida teprve tento víkend a měl bych dotaz, mám LG Optimus 2X. Problém je ten, že killnu všechny aplikace, nic s telefonem nedělám jen sem na homescreenu, za 5 sekund zase killnu aplikace a killne to asi 14 aplikací, proč se spouštěj a jak to vypnout? Zbytečně to vybíjí baterku a zasekává telefon. Díky za odpovědi.

Cleric
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Android a spouštění aplikací?

Příspěvek od Cleric » ned 29. kvě 2011 17:34:26

Jelikož tento telefon má nedoladěný soft - seká se už od výroby = počkat na další updaty které to opraví. Tím že "killuješ" aplikace přiděláváš systému jen práci = větší vytížení CPU. Prostě tam jsou aplikace, které na pozadí musí běžet. Pokud se ti to nelíbí proveď ROOT a nahraj jinou ROM ta už bude obsahovat méně balastu. Tady, když budeš hledat najdeš vše potřebné.

kodelin
Nové Androidě

Příspěvek od kodelin » ned 29. kvě 2011 17:49:01

ja mam taky optimus 2x firmware 10b a s ničím takovým jsem se nesetkal

Autor tohoto vlákna
Djrr
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X

Příspěvek od Djrr » ned 29. kvě 2011 17:58:23

Mám taky 10b, uvidíme až bude update.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » ned 29. kvě 2011 19:24:21

To je standardní vlastnost Androidu, že pokud má dostatek volné paměti, předpřipravuje si aplikace pro případné spuštění, které je potom rychlejší. Ty aplikace jsou uspané, nic nedělají nespotřebovávají baterii ani výkon procesoru. Pouze ubírají volnou paměť. Ale pokud jí je nedostatek, tak Android ty neaktivní aplikace vyhazuje z paměti sám, ale narozdíl od killerů korektně. Takže killování je zbytečné a navíc neuvolní všechnu paměť, kterou aplikace zabírala. Takže i když se killuje, paměť postupně ubývá, i když žádné neaktivní aplikace natažené nejsou. Druhá věc je, že by v Androidu mohl být nějaký správce, kde by se daly označit nepoužívané aplikace a ty by zbytečně nenatahoval do paměti. Ale systém má být blbuvzdorný, tak v něm takové možnosti nejsou. Taky jsem killoval, ale přesvědčil jsem se, že je to naprostá zbytečnost. Pro jistotu jsem odinstaloval i killer, abych zbytečně nesledoval využití paměti, protože je to ztráta času :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“