Android OSmicro sdhc karta nejede po vyndani z mobilu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
martinheger
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G7
Mobil 2 / ROM: LG GT 540. LG P500

micro sdhc karta nejede po vyndani z mobilu

Příspěvek od martinheger » pon 06. čer 2011 9:26:49

Zdar. Mam 4 gigovou mikcro sdhc kartu kingstone. Normalne me jela. Sel sem dat mobil na servis a kartu sem vyndal. Vcera sem ju zkusil dat do pocitace ale pocitac mi ju nanacte a dokonce se zaseka tak ze ho musim restartovat. Zkousel sem to dat do jinyho mobilu a ten napise ze ju musim naformatovat. Ale nevim jak kdyz ju nevezme ani kompl. Az mi prijde mobil ze servisu tak to zkusim dat do nej. Pokud to neprecte ani on tak uz nevim. Nechci prijit o soubory z te karty. Nechapu proc nejednou nejede. Proste jak sem ju vyndal se svyho lg gt540 optimus a od te doby nejede. Diky

cz_coxx
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: micro sdhc karta nejede po vyndani z mobilu

Příspěvek od cz_coxx » úte 07. čer 2011 20:01:30

Existuje program SDFormatter od Panasonicu který umí pracovat s SD kartami na nižší úrovni než Windowsy. Rozhodně bych doporučil vyzkoušet - pokud kartu ve čtečce nezobrazí ani on tak je pravděpodobně vadná. Mě tento program několikrát pomohl když jsem dal do zařízení kartu vetší než je podporovaná (třeba 4GB do zařízení které umí jen 2GB) - toto zařízení se vetšinou chová tak že zbytek prostoru odstraní z oddílu - SDFormatter umí odpojený prostor najít a připojit.
Každopádně to že karta odejde do věčných lovišť není nic extra zvláštního - při produkovaném množství a způsobu výroby. Mě minulý týden odešla 8GB i se vším co jsem tam měl uloženo...

heroes01
Nové Androidě

Příspěvek od heroes01 » čtv 09. čer 2011 8:54:06

ahoj,
nevim jestli jsem tu dobře, ale rano jsem se probudil a moje Micro SD karta v telefonu nefunguje ani po vyndani a restartovani telefonu. Dokazal byste mi nekdo prosim poradit? Diky moc

h0ck
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4 Basic
Rom: G4H 20130609-113111

Příspěvek od h0ck » úte 13. srp 2013 9:02:18

sice je to dva roky od posledniho prispevku, ale vcera rano se mi stalo naprosto to same. Telefon mi napsal neco ve smyslu "SD card unexpectedly unmounted" a od te doby jakoby SD karta v telefonu vubec nebyla at delam co delam...
Bohuzel jsem na dovolene, tak nemam moc moznosti jak kartu otestovat... ovsem o to je to horsi, protoze nemuzu telefonem ani nic vyfotit :(
Karta je 32GB A-Data microSDHC

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » úte 13. srp 2013 9:06:40

Nejspíš je karta po smrti. S tím už stejně nic neuděláš. Jestli máš možnost, kup si novou a až budeš doma, můžeš se v PC alespoň pokusit zachránit nějaká data.
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

h0ck
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: JiaYu G4 Basic
Rom: G4H 20130609-113111

Příspěvek od h0ck » úte 13. srp 2013 9:20:25

nastesti na karte nic extra duleziteho nebylo... fotky a videa jsem si stihl pretahnout do notasu pred "havarii", jen par savu ke hram, ale to neni zas takova tragedie. Hlavne aby to nebylo telefonem a bylo to vazne tou SD kartou. Do konce dovolene to uz nejak vydrzim, nastesti mame sebou i normalni fotak. Doma zkusim potom SDkartu vyreklamovat pokud bude spatna, je jeste v zaruce.
Diky za odpoved, Alexi

edit o tri dny pozdeji: SD karta vyreklamovana. S novou to funguje zase jak ma.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“