Android OSzprovozneni netu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kubiksv
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 08. čer 2011 14:51:25
Reputace: 0

zprovozneni netu

Příspěvek od kubiksv » stř 08. čer 2011 15:10:34

Zdar odbornici,mám mlej dotaz kopil sem si tablet s androidem 2 mam doma wifi tamběha net dobre ale dnes jsem byl u vodafonu ze chci net nacesty tak mi ho nabýdly.doma sem ho yapojil do tabltu rozblikaly se diodi na modemuato je vse.tak sem modem dal do notebuku s windovsem sam se nainstaloval a makal a v tabletu nic muzete poradit co delam spatne.diky :help:




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od ramon.dexter » stř 08. čer 2011 15:18:07

Takže, nejdřív si nastuduj pravopis. Pokud ti dělá problémy, nauče se alespoň použití interpunkce - tohle co jsi tady fakt vyplodil je peklo. Takže si to nejdřív oprav a pak po nás něco chtěj. Když totiž po někom něco chceš, musí ti druhá strana taky rozumět. Což tady dost dobře nejde.

A za druhý, je docela dobrý nám říct, jakej "tablet s androidem" sis koupil. Jinak ti můžeme poradit leda prd.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5333
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od xanthor » stř 08. čer 2011 15:22:25

Ramon má pravdu. Jestli jsem to ale dobře pochopil, tak má od VF nějakej USB modem a ten mu nefunguje v tabletu. Co já vím, tak Android (zvlášť 2) podporu pro všelijaký USB hardware nemá, takže tohle nejspíš nerozjedeš (nejsem odborník, ale řekl bych, že do Androida na rozdíl od Windows nijak snadno ovladače hardwaru nenainstaluješ, i kdyby pro ten modem existovaly).


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od ludekbrno » pát 10. čer 2011 14:24:33

Kubiksv:
To sis koupil modem pro notebook s windows, ne pro tablet s androidem.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
kubiksv
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 08. čer 2011 14:51:25
Reputace: 0

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od kubiksv » pát 10. čer 2011 15:47:01

To bych do toho kopl řek že to bude makat,nevíte jakej net by tam makal.


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od ramon.dexter » pát 10. čer 2011 16:07:23

Kubíku, řekl si jim například, jaký máš zařízení, do kterýho chceš ten net? Navíc, neznám prakticky žádnej tablet, kterej by umožňoval připojení USB modemu, kremě těch drahých s windowsama.
Internet do tabletu ještě můžeš zkusit dostat přes wifi, to tablet určitě má. Pokud nemáš wifi síť, můžeš jí vytvořit koupením wifi routeru.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Sparhawk68
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: ned 10. dub 2011 8:46:12
Reputace: 0

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od Sparhawk68 » čtv 19. led 2012 17:18:50

Zdravím. Koupil jsem si Samsung Galaxy S WiFi 5.0 a řeším podobný problém - jestli existuje nějaký 3G modem pro Android? Protože jinak je to moc fajn, ale spousta dobrých aplikací potřebuje být online na internetu a tady jen wifi nestačí. Na googlu jsem zatím nic moc nenašel (je fakt, že mě trochu omezuje moje amgličtina :D ) tak uvítám každý nápad. Nevěřím, že nikdo aspoň trochu šikovný už podobný problém neřešil a nějak to nevykoumal ...
S.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od ludekbrno » čtv 19. led 2012 18:42:09

Nechápu, že toto lidi řeší až potom, co nesmyslně koupí Android zařízení bez GSM modulu... Za blbost se platí, výrobci 3G modemů zatím Android nepodporují a pochybuju, že někdy budou. Protože přenosných zařízení s windows bez GSM části se dělá mraky (naprostá většina PC a notebooků), kdežto Android zařízení bez GSM části je menšina a ještě si je lidi kupují vědomě, takže není důvod proč by 3G modemy měly fungovat pod Androidem.

Máš jedinou možnost, koupit si nějaký laciný 3G telefon, který umí vytvořit wifi hotspot (např. LG Optimus One) a ten používat jako modem pro tablet.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 19. led 2012 18:48:07

ludekbrno píše:Nechápu, že toto lidi řeší až potom, co nesmyslně koupí Android zařízení bez GSM modulu...
Tablety bez 3G jsou levnější. Jsme v Čechách.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5333
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od xanthor » čtv 19. led 2012 20:04:24

ludekbrno: Ale ten hotspot, co Android vytvoří je myslím ad-hoc síť, takže se na něj z Androidu snadno nepřipojíš (možná s rootem a custom ROM).


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od ludekbrno » čtv 19. led 2012 20:24:12

Nene, spousta mobilů umí vytvořit klasický wifi přístupový bod a sloužit tak pro několik dalších zařízení jakou wifi router.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od cyphill » čtv 19. led 2012 20:26:48

Chová se jako AP. S Ad-Hoc jsem se v tomto případě nikdy nesetkal, Android se vždy choval jako AP.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5333
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: zprovozneni netu

Příspěvek od xanthor » čtv 19. led 2012 21:33:42

Tak to pak jo.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů