Android OSSprava Androidu z MAC OSX

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
richee
Nové Androidě

Sprava Androidu z MAC OSX

Příspěvek od richee » ned 12. čer 2011 1:32:44

Ahoj lidi, tak jsem cerstvym majitelem SAmsung Galaxy S2, prechazim z iPhonu :) zatim spokojenost, jen pocit ze je mene aplikaci, ale vse potrebne jsem vicemene nasel. Muj dotaz se tyce spravy telefonu s MAC OSx, protoze Win fakt nemusim. Verte mi, dokonce jsem si nabootoval Win 7, ale vydrzely mi 20 minut :) to se fakt neda.... :)

Pokud nekdo mate zkusenost s macam a androidem mobilem, tak prosim piste. Nasle jsem nejake programky napr: pro Samsung S 2 je beta verze Kies pro Mac, ale nic moc neumi. Vyuzivam jinak mass storage klasiku pristup do mobilu, coz mi vicemene staci, ale docela buy me zajimalo jak bych mohl treba synchronizovat kontakty, kalendar atd... ( jinak nechce se mi synchronizovat s googl uctem kvuli bezpecnosti - chci to mit pouze na PC). casem take asi budu delat root telefonu, tak jsem se chctel zeptat, jestli je tu nejaka moznost rootovat pres maca.....

diky moc za vase rady :)

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Sprava Androidu z MAC OSX

Příspěvek od cyphill » ned 12. čer 2011 13:13:29

Bezpečnosti se neboj a kontakty či kalendář v klidu synchronizuj. Google má mnohonásobně lepší ochranu nad svěřenými daty než Tvůj Mac.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

h4wk3y
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 O2

Příspěvek od h4wk3y » sob 18. čer 2011 17:53:12

cau, taky jedu na MACu a jakmile neco potrebuju, tak se prepinam úod BootCampem na Win7...

Taky jsem byl zvykly u iPhonu ze vsechno bylo pro MAC a mensina pro win, a androidu je to obracene...

Neda se nic delat...

Jinak na synchronizaci s MaCem kontaktu a tak jde pouzivat freewarova verze SyncMate... Bohuzel nikde neni k dostani expert verze, ktera umi posilat i SMS pres PC z androidu atd...
Ale na ten zakladni sync to staci...

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » sob 18. čer 2011 18:15:30

Pokud chceš synchronizaci, použij google. Android prostě neni stavěnej na offline synchronizaci a když, tak jenom s outlookem.

A pokud chceš nějakej podpůrnej software pro Mac, poptej americký fóra. Vzhledem k tomu, že tam je Mac mnohem rozšířenější než u nás, budeš tam mít neskonale větší úspěšnost nalezení něčeho funkčního, než tady.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
richee
Nové Androidě

Příspěvek od richee » ned 19. čer 2011 3:12:41

diky chlapci, nastesti kies podpora docela pokracuje a v ty bete pro maca v pohode funguje synchronizace uz s iCalem a s iCalendarem - coz je uplne super, ptze muzu synchronizovat kalendar a kontakty tak jako driv s iPhonem, takze jsem very happy :) a full verze bude snad brzo....na root jsem pouzil svuj staricky notebook s windowsama takze ted je to docela v poradku vsechno

seaman
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 32GB

Příspěvek od seaman » ned 19. čer 2011 21:53:11

:-) Jako bych to psal já cca před měsícem.
Mám velkej iMac a doteď mám i iPhone.
Taky jsem řešil jak jinak to udělat než přes gmail, ale na kalendář mám free syncmate a na kontakty gmail.
Občas mi tam něco zazlobí, ale snad už jsem to zkrotil. Blbý je, že jak kontakty protáčím mez gmailem a Androidem, tak mám starý data v AddressBooku, protože tomu když ukážu aby synchronizoval s gmailem, je to tom guláš, nevím proč.
Něco napíšu do telefonu a za dva dny vidím, že to tam není, asi se AddressBook a gmailem dohodnou na tom, že to nebylo důležitý nebo jak...

Poznámky který jsem měl v iPhone jsem převedl na office a v HTC je mám v dokumentech a edituji vnitřním officem.

Jinak teda musím kouknout, co je to to Kies :-)

h4wk3y
Stálý androiďák

Příspěvek od h4wk3y » pon 20. čer 2011 7:47:25

Kies je primo synchronizacni program od Samsungu... ve woknech se pres to syncuje muzika, upgraduje firmware. syncuji konakty atp.... proste jako takovy iTunes pro iPhone...

jinak s Address bookem mi gmail chodi v pohode.. syncuje se tak do 5ti minut...

seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » pon 20. čer 2011 14:33:12

Áha, takže nic pro moje HTC. No ale neva, já to v podstatě pořešil k mé spokonjenost, jak jsem psal nahoře.
Na notebooku s WIN mi naběhne HTCsync a to mi přijde takový docela kompaktní řešení, jenže s tímhle strojem to synchronizovat nepotřebuju.

h4wk3y
Stálý androiďák

Příspěvek od h4wk3y » sob 02. črc 2011 20:20:54

Cus,
tak jsem objevil velmi slusny nastroj pro spravu hudby v Androidu na OS X a dokonce podporuje iTunes playlisty, coz je pro me stezejni....

Aplikace se jmenuje doubleTwist.... Je to zdarma... jen se nainstaluje aplikace do MACa, pote se pripoji telefon, prepne do moznosti flashdiku (datoveho uloziste).... Pak si v programu vyberete, ktery playlist chcete yncovat a uz to frci....

je to naprosto supr, vzhled trochu jako iTunes... proste super!

seaman
Androiďák!

Příspěvek od seaman » pon 04. črc 2011 10:23:53

Díky, že sem píšeš tipy pro nás "japkaře". Sice jsem se od iTunes odpoutal a dávám rovnou na kartu složky s muzikou, tam, kam patří, ale tohle zkusím.

h4wk3y
Stálý androiďák

Příspěvek od h4wk3y » stř 17. srp 2011 17:14:07

Tak pro Samsungare uz je plnohodnotny KIES for MAC.... uz to neni Beta...

Odpovědět

Zpět na „Android OS“