Android OSMezera před synchronizovanými kontakty

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
FutureMillennium
Nové Androidě

Mezera před synchronizovanými kontakty

Příspěvek od FutureMillennium » úte 07. črc 2009 9:46:34

Zdravím,

koupil jsem si HTC Magic a synchronizoval si kontakty z Outlooku 2007 pomocí HTC Sync, kam si jinak synchronizuji i ostatní moje telefony s Windows Mobile. Synchronizace proběhla v pořádku a mám asi 720 kontaktů, takže všechno vypadalo OK. Jenže ouha, po chvilce používání jsem zjistil, že některé kontaky v seznamu nemůžu najít, ale když je přímo vytočím (podle jména) nebo mi volají, ukáží se, takže v telefonu jsou. Později jsem zjistil, že je to tím, že mám seznam jakoby rozdělený, kontakty jsou uspořádané #A-Z a potom znova #A-Z, čili mám v seznamu dvakrát celou abecedu. Původně jsem si myslel, že je to tím, že jsou někteří ve všech kontaktech a někteří v telefonu, ale tím to není. Zjistil jsem, že je to tím, že ona horní polovina má před jménem mezeru (!) a tím pádem se řadí před všemi ostatními kontakty. Je to divné, protože v Outlooku žádná mezera před jménem není, nemluvě o tom, že by člověk očekával, že taková aplikace jako Android nebo HTC Sync by dokázala mezery odstranit, když tam očividně nemají co dělat. Takže, otázka je: Jak toto odstranit? Vzhledem k počtu kontaktů (tipuji tak 300) nepřipadá v úvahu je všechny ručně přejmenovávat na mobilu. Je možné použít nějakou aplikaci nebo skript? Nestalo se toto někomu?

Odpovědět

Zpět na „Android OS“