Android OSInternet v mobilu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
bsteeer
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Ace

Internet v mobilu

Příspěvek od bsteeer » pon 04. črc 2011 9:14:53

Zdravím, od včerejška mám internet v mobilu od t-mobile. Co mě ale zaskočilo je velký úbytek dat i když s telefonem nic nedělám. Za noc se stáhlo okolo 2MB dat, což je celkem dost při měsíčním datovým limitu 100MB. Předpokládám, že na vině budou widgety. Mám aktivní tyto : Animating Flip Clock (hodiny),datacounter, meteopres ( nastaveno stahování informací jednou denně), Voice search. Launcher mám adw. Samozdřejmostí je spuštěný email.

Další dotaz mám na samovolné zapínaní některých aplikací. Mám v telefonu aplikaci advanced task manager přes který vypínám veškeré nepotřebné aplikace. Aplikace se vypnou a například stačí prošmejdit menu a jsou zase zaplé, aniž bych něco spouštěl.

Děkuji za veškeré reakce.

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Re: Internet v mobilu

Příspěvek od radegast » pon 04. črc 2011 9:37:21

Z těch widgetů cos vyjmenoval tak snad jen ten meteopres. Zkus mu nastavit aby nestahoval nic. Pak se podívej.
Email. Záleží jak máš nastevné kontrolování došlé pošty. Zase, zkus to deaktivovat úplně a zase koukej.
Ono to se tak těžko radí. Každý používá něco jiného, jiné aplikace, atd, atd, atd.....

Stran advanced task manager-u.
Nevím co máš za mobil a verzi Androidu. Ale předpokládám, že něco 2.x. V tom případě to ihned odinstaluj a nestresuj.
O task managerech, zavírání aplikací, uvolňování RAM-ky apod, jsou tady sepsány kroniky. Pohledej, ale obecně platí, že u Andrida 2.x už nejsou task managery potřeba.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Internet v mobilu

Příspěvek od ramon.dexter » pon 04. črc 2011 9:39:21

1) Kolonka "mobil" není v profilu pro nic za nic. Vyplň si jí. A rada: Na tvoje telefonní číslo není nikdo zvědavej.

2) Zkontroluj si co všechno máš zapnutý a na co všechno jsi nekoukal.

3) Task manager zahoď, samospouštění prostě a jednoduše neřeš. Na androidu to není potřeba, systém si RAM hlídá sám. Pokud jsi zvyklej aplikace vypínat, odvykni si to. Prostě tohle není WM, Windows nebo Symbian, nemusíš tu používat svoje zvyky z jiných systémů.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“