Android OSandroid.process.acore ukončen kvůli záznamu v protokolu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Ranger
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS2

android.process.acore ukončen kvůli záznamu v protokolu

Příspěvek od Ranger » pon 04. črc 2011 14:24:34

Mám pár dní nový SGS2. Nechávám si přeposílat e-maily formou SMS od Vodafonu (za každý e-mail mi vždy přijdou dvě zprávy s e-mailem odesílatele, předmětem a začátkem zprávy). Tyto zprávy vždy chodí z čísla 2255.

Dnes mi přišel mimo jiné newsletter od jednoho eshopu. První zpráva byla následující:
Od newsletter@mall.cz Stany, spacaky, batohy a dalsi vychytavky na dovol Pokud se vam e-mail nezobrazil korektne, kliknete zde http://nl.cdn.nrholding.net/ 1/2
Druhá zpráva vypadala takto:
CZ10MA/11-07-04/index.php?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=NLCZ10-110704-CAMP&e=abcdefgh@gmail.com -------------------------------- 2/2
Jinými slovy je tam rozseknutá nějaká URL. Co se ale nestalo na mém Androidu: druhá zpráva se mi v seznamu SMS nezobrazila jako od čísla "2255", ale jako že přišla z čísla (kontaktu) "CZ10MA/11-07-04/index.php?utm_so" (přibližně tak nějak). Prostě začátek té druhé zprávy se mi zobrazil jako odesílatel. Zprávy jsem prostě smazal jako vždycky a nevšímal si toho.

Jenže pak jsem chtěl telefonovat a při klepnutí na ikonku Telefonu mi aplikace telefonu vždycky spadla s hláškou, že proces android.process.acore byl neočekávaně zastaven.

Nemohl jsem přijít na řešení. Naštěstí mi šlo dostat se k telefonování kliknutím na Kontakty. Fungovaly sekce Oblíbené, Kontakty a Skupiny, při kliknutí na Protokol to ale spadlo. Protokol se taky má zobrazovat první po kliknutí na Telefon, takže mi bylo jasné, že kvůli němu to padalo.

Stáhnul jsem si aplikaci Call Log Cleaner, ale ani pokus Protokol vyčistit byl nebyl úspěšný. Pak jsem si zkoušel párkrát zavolat z jiného čísla, abych viděl, jestli mě telefon i přes nefunkční Protokol upozorní na zmeškaný hovor. Upozornil mě naprosto v pořádku. Když jsem dostal pár dalších hovorů, tak mi najednou začalo fungovat i kliknutí na Telefon. Protokol už se mi zobrazuje, ale jakmile v něm sjedu dolů, tak opět spadne s hláškou o ukončení android.process.acore.

Je myslím jasné, že to způsobuje právě ta SMSka, kterou si Android vyložil tak, že mi nepřišla z čísla 2255, ale z "čísla" "CZ10MA/11-07-04/index.php?utm_so". Zdá se mi to jako hodně nepříjemný bug Androidu. Předtím jsem měl iPhone, takových SMS mi chodí spousty a nikdy se mi tohle nestalo.

Můžete mi prosím poradit, jak tohle vyřešit - ať už dlouhodobě, aby mi Android nevypisoval nesmyslné číslo odesílatele SMS, nebo aspoň tak, abych si ten nesmysl mohl vymazat z Protokolu (historie hovorů) a nezpůsobovalo mi to pád aplikace Telefon? Díky.

Autor tohoto vlákna
Ranger
Nové Androidě

Re: android.process.acore ukončen kvůli záznamu v protokolu

Příspěvek od Ranger » pon 11. črc 2011 22:33:22

Děje se mi to znovu a znovu, když mi přijde newsletter z mall.cz... opravdu nikdo netušíte, co by se s tím dalo dělat? Newsletter už jsem si odhlásil, ale rád bych znal systémové řešení.

durimoll
Nové Androidě

Příspěvek od durimoll » úte 12. črc 2011 10:57:18

Tento problém mám taky, taky mi chodí přeposlané zpr. od Mall (newsletter). Tak jsem to zrušil a čekám, jestli se to vyřeší. Ale mám zkušenost, že po připojení na nabíječ se lze do protokolů (i ke klávesnici vytáčení dostat). Je to sice jen nouzové řešení, ale taky by mě zajímalo, proč se tohle na tak "vychytané" platformě děje.

Autor tohoto vlákna
Ranger
Nové Androidě

Příspěvek od Ranger » čtv 14. črc 2011 12:47:45

Zřejmě nikdo neví řešení. Já jsem hledal i na zahraničních fórech, pády tohohle procesu se tam zmiňují, ale ne přímo v souvislosti s tím, že odněkud přišla "divná" SMS. Neexistuje kontakt na nějaký oficiální support Androidu v angličtině? Zkusil bych tam přímo napsat. Tohle je jednoznačně bug Androidu, když třeba v iOS se nic podobného nestává.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“