Dnes mi přišel mimo jiné newsletter od jednoho eshopu. První zpráva byla následující:
Druhá zpráva vypadala takto:Od newsletter@mall.cz Stany, spacaky, batohy a dalsi vychytavky na dovol Pokud se vam e-mail nezobrazil korektne, kliknete zde http://nl.cdn.nrholding.net/ 1/2
Jinými slovy je tam rozseknutá nějaká URL. Co se ale nestalo na mém Androidu: druhá zpráva se mi v seznamu SMS nezobrazila jako od čísla "2255", ale jako že přišla z čísla (kontaktu) "CZ10MA/11-07-04/index.php?utm_so" (přibližně tak nějak). Prostě začátek té druhé zprávy se mi zobrazil jako odesílatel. Zprávy jsem prostě smazal jako vždycky a nevšímal si toho.CZ10MA/11-07-04/index.php?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=NLCZ10-110704-CAMP&e=abcdefgh@gmail.com -------------------------------- 2/2
Jenže pak jsem chtěl telefonovat a při klepnutí na ikonku Telefonu mi aplikace telefonu vždycky spadla s hláškou, že proces android.process.acore byl neočekávaně zastaven.
Nemohl jsem přijít na řešení. Naštěstí mi šlo dostat se k telefonování kliknutím na Kontakty. Fungovaly sekce Oblíbené, Kontakty a Skupiny, při kliknutí na Protokol to ale spadlo. Protokol se taky má zobrazovat první po kliknutí na Telefon, takže mi bylo jasné, že kvůli němu to padalo.
Stáhnul jsem si aplikaci Call Log Cleaner, ale ani pokus Protokol vyčistit byl nebyl úspěšný. Pak jsem si zkoušel párkrát zavolat z jiného čísla, abych viděl, jestli mě telefon i přes nefunkční Protokol upozorní na zmeškaný hovor. Upozornil mě naprosto v pořádku. Když jsem dostal pár dalších hovorů, tak mi najednou začalo fungovat i kliknutí na Telefon. Protokol už se mi zobrazuje, ale jakmile v něm sjedu dolů, tak opět spadne s hláškou o ukončení android.process.acore.
Je myslím jasné, že to způsobuje právě ta SMSka, kterou si Android vyložil tak, že mi nepřišla z čísla 2255, ale z "čísla" "CZ10MA/11-07-04/index.php?utm_so". Zdá se mi to jako hodně nepříjemný bug Androidu. Předtím jsem měl iPhone, takových SMS mi chodí spousty a nikdy se mi tohle nestalo.
Můžete mi prosím poradit, jak tohle vyřešit - ať už dlouhodobě, aby mi Android nevypisoval nesmyslné číslo odesílatele SMS, nebo aspoň tak, abych si ten nesmysl mohl vymazat z Protokolu (historie hovorů) a nezpůsobovalo mi to pád aplikace Telefon? Díky.