Android OSSlaba vydrz baterie

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Midnight
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: iPhone 5 - Galaxy S III - iPad

Slaba vydrz baterie

Příspěvek od Midnight » pát 15. črc 2011 8:52:12

Zdravim ... nevedel som kde tuto temu zalozit tak som ju dal tu, pretoze si myslim ze to bude systemom....

Pred 1,5 tyzdnom som kupil prvy krat mobil s Androidom LG Optimus Black... Pred tym som mal iPhony...
Android je dobry system no jedna vec ktora ma vytača je vydrz baterie. Na Optimuse je baterka 1500 mAh ... a preto sa pytam ze jak je pre boha mozne ze ked odpojim nabijacku z mobilu a nič s nim nerobim tak za 2 hodiny mam 90% ? Proste nenormalne rychlo mi pada ta baterka. Napr vcera rano som ho odpojil z nabijacky a nerobil som s nim nič okrem par telefonatov. ani sms ani internet proste len 5 minut hovoru dokopy a teraz mam baterku 33% ... Data vypnute, GPS vypnute, Wifi vypnute, Bluetooth vypnuty a jas displeja na automatickom jase pre usporu energie.

moze mi niekto povedat ze co mam robit ? ved to nieje normalne.. este ked som mal iphone 3G a nabil som ho tak mi vydrzal aj 4-5 dni ked som s nim nic nerobil.
Mam aplikaciu Android Assistant na killovanie aplikacii ktore pomerne casto killujem pretoze som si myslel ze to bude tym ze bezia na pozadi ... ak to bude tym ze vzdy tam nieco bezi tak som sa v androide kruto sklamal pretoze na iphone 4 ked mi bezalo aj 30 aplikacii na pozadi tak mobil drzal 3-4 dni.

vdaka.

// pri jednej recenzii je napr napisane toto ...
Bez datových přenosů, jen s hovory (20 minut denně), SMS zprávami (odchozí 5, příchozí 30) a automatickým jasem, si telefon řekl o dobití po třech dnech. Se zapnutou Wi-Fi a datovými přenosy během dne přes operátora jsem dobíjel každý druhý den, a to nevadila ani maximální úroveň jasu.

aziz
Nové Androidě

Re: Slaba vydrz baterie

Příspěvek od aziz » úte 19. črc 2011 13:21:22

S LG nemam zkusenosti, ale u htccek bezne 1, 1,5 max 2 dny pri nulovem pouzivani...
Nesmis to porat tak hlidat a killovat aplikace. iPhone vydrzi vazne dele, ale je to tim, ze porat neco nestahuje, nesynchronizuje atd... kdyz sem tohle vsechno povypinal a jel sem na 5 dni na vodu tak mi vydrzel i ten Desire s 1400mAh baterkou

Sodan Tok
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Mobil

Příspěvek od Sodan Tok » úte 19. črc 2011 19:29:17

Víš co krom neustále zaplého připojení k netu (wifi/3g atd) žere baterku? Závislost uživatelů, kteří nevydrží bez toho aby každou chvilku nerozsvítili display a nepodívali se. Pokud se ti tohle stává a ještě to obohacuješ naprosto zbytečným killováním aplikací (když android usne tak spí a aplikace na pozadí žerou pouze pokud jsou k tomu určené, nebo je uživatel k tomu vyzval - killoval, zapnul sync, nastavil stahování apod.)

Autor tohoto vlákna
Midnight
Stálý androiďák

Příspěvek od Midnight » pát 22. črc 2011 20:28:03

Problem je v tom ze wifi vzdy ked mam zapnute ta hned ho vypinam... na pozadi mi nebezia ziadne aplikacie ktore by sa nejak aktualizovali alebo pracovali ... aspon o nich neviem no ziadne take nepouzivam ani nestahujem ... 3G/data mam vypnute vzdy... bezim len na "2G"... cize nemam zapnute nic co by ju žralo a drzi mi 1 den pri normal pouzivani ... 1,5 dna ked ho pouzivam trosku menej.... prečo mi pracuju na pozadi aplikacie ktore som nikdy ani nezapol ? ako napriklad spravy, financie, čo je nove, a podobne sprostosti ktore nikdy som nepouzival ani pouzivat nebudem ? nemozem ich ani zmazat a ani neviem ze ci pracuju alebo co robia ... ale asi nie pretoze net je na mobile vypnuty ked sa nepouziva...

a preco ked moj android zaspí so 100% baterkou a o 8 hodin neskorrano vstane tak uz je na nom 90% ? prilis hladky spanok nema no ... :no:
dnes rano som vybral mobil zo zastrcky spravil 5 fotiek spravil 10 minut telefonatov a mam baterku 60% ... ked ho necham cez noc tak tak rano budem mat 45..

Sodan Tok
Stálý androiďák

Příspěvek od Sodan Tok » sob 23. črc 2011 0:37:12

Víceméně je tohle normální život nového smartphone. Technologie HW i software šli rapidně dopředu ale baterky používáme vesměs stejné jako před 3 rokama.

stanleybn
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: xperia arc

Příspěvek od stanleybn » sob 23. črc 2011 3:14:00

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » sob 23. črc 2011 5:58:59

To je samozřejě podvod, protože žádná firma nedisponuje technologií, která by umožnila nacpat do stejného objemu výrazně vyšší kapacitu. Tím spíš ne žádný noname. A taky by se takový technoogický úspěch určitě neutajil :-) Stačí se trochu zamyslet a musí to byt jasné ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

aldav
Droid
Typ mobilu / ROM: Note8 - Gear Fit 2

Příspěvek od aldav » sob 23. črc 2011 11:21:21

Ono by stacilo se podivat na hodnoceni obchodnika, kde se obcas kupujici zpetne ozve a potvrdi, treba ze baterka je ve skutecnosti 1200mA a nebo ze vydrzi stejne jako original. ;)
Note8 - Gear Fit 2

aldav
Droid

Příspěvek od aldav » sob 23. črc 2011 11:50:11

@Midnight

Zpravy a finance a ostatni šrot jsem nejdrive zmrazil v Titanium a kdyz telefon fungoval dal bez problemu, tak jsem je nakonec v Titaniu uplne vymazal.

Kdyz telefon nabijes na 100% tak ho vypni a dej znovu na nabijecku. Uvidis jak dlouho se jeste bude nabijet. Mam pocit, ze oni schvalne nechaji nabijet baterky jen na 90% , protoze takto nabijena baterka vydrzi vice nabijecich cyklu.
Note8 - Gear Fit 2

Autor tohoto vlákna
Midnight
Stálý androiďák

Příspěvek od Midnight » sob 23. črc 2011 12:58:36

k tomu Titaniu asi bude treba mat root co ? :/

ked ho bduem dnes nabijat tak to skusim .. ze ho vypnem a dobijem .. kolko vydrzi potom.. zatial vdaka.

Sodan Tok
Stálý androiďák

Příspěvek od Sodan Tok » sob 23. črc 2011 14:59:07

Titanium root vyžaduje
K té baterce, pokud si s ní čachroval (měnil baterky/měnil OS) tak se může vyplatit kalibrace baterky (vybít do 3-4% a nechat vymazat jeden soubor... možná na to bude nějaká aplikace)

aldav
Droid

Příspěvek od aldav » sob 23. črc 2011 16:01:15

Nevydrzi Ti dele, pokud neudelas kalibraci

Soubor se jmenuje batterystats.bin a aplikace se jmenuje Battery Calibration a vyzaduje root.
Nabit zapnuty telefon na 100%, odpojit nabijecku, telefon vypnout a znovu dat nabijet. U me Galaxy S se nabiji jeste asi 15 min, nez se objevi 100%. Pak zapnout a pouzit aplikaci.
Udajne je pak dobre nechat mobil vybijet az na 2-3 % a prvni nabijeni delat ve vypnutem stavu az do uplneho nabiti. Pokud Ti budou hned po nabiti padat procenta, je to problem 2.3.3 a 2.3.4 , nekomu to dela vic nekomu min. JA jsem OK , me to spadne max 1-2 % ale kolegovi klidne i 15% a to ma kalibraci udelanou. Cert vi co nam Google predhodil za nedodelek. Snad to vyresi 2.3.5 , ktery uz je na Nexusu S.
Note8 - Gear Fit 2

sidon
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII

Příspěvek od sidon » pon 15. srp 2011 10:42:27

Mám Galaxy S2 a nemohu si stěžovat. S energií se musí umět hospodařit, pak to jde. Počáteční naformátování je také důležité. Nabíjet se má v noci, Desktop Dock je ideální, a nezatěžovat přístroj při nabíjení. Vypnout vše na pozadí, WiFi, GPS a jiné. Zapnuté hodiny na displeji také zpomalují nabíjení. Účinější je pomalé nabíjení, a navíc šetří baterii.
Spíše by mě zajímalo, když přístroj dosáhne 100% nabití a je v Desktop Docku, zda postupně dochází k pomalému vybíjení nebo to škodí baterii. Kontrolka nabíječky totiž stále svítí. Vadit by to snad nemělo, pokud to nebude připojené celý den.
Co se týká toho šetření, určitě nikdo z nás nepotřebuje celý den plný jas displaye, zapnutou WiFi a GPS. Na zmeškané hovory, sms a emaily nás upozorní užitečné aplikace (Missed Message je jednou z nich), tak také není potřeba rozsvěcet display. Vypnout mobil na noc neuškodí, v noci se má spát a mobil to může činit také. :D Tři až čtyři dny pak nejsou problém.
Osobně si myslím, že se mobil moc povedl. Měl jsem iPhone 3GS 16 GB, a spotřeba energie při zatížení byla přibližně stejná. :yes:

Odpovědět

Zpět na „Android OS“