Mám několik otázek a problémů, které bych rád tady vyřešil.
Jsem asi od unora majitelem SAMSUNGU GALAXY S.
Telefon je to luxusní, dle mě má výborný lcd a je rychlý. Toto je můj druhý mobil s androidem,
první byl LG OO, který měl pořád potíže, tak šel do reklamace.
Ale zpět k tématu. Upozorňuji, že jsem v tomhle lama

Svůj mobil používám na volání, smsm, mms, wifi net a občas nějaké hry, když je čas.
S mobilem jsem zároveň používal svoji starší 8GB SD kartu z předešlého mobilu.
S mobilem jsem se tak nějak seznamoval a používal výhradně aplikace z marketu Buď nějaké free
nebo i placené. Asi měsíc po koupi jsem měl první problém a to ten, že jsem jednoho dne zjistil,
že mi chybí některé aplikace (jakoby se oddinstalovaly) a u některých zbyl jen zástupce(ikona).
Prostě z ničeho nic, nepamatuji se že by tomu předcházela nějaká hláška či oznámení. No dobře,
aplikace jsem si doinstaloval znova a byl zase chvíli pokoj.
Asi po dalších 14ti dnech kdy jsem telefon vypl a zapl se spustila uvítací obrazovka (taková ta,
když koupíte mobil a musíte si všechno znovu nastavovat) a najel defakto čistý systém ! Teda,
zbyly v něm kontakty, fotky a smsky, jinak vše načisto, žádná cizí aplikace. Vůbec jsem nechápal,
proč se toto všechno stalo prostým vypnutím/zapnutím mobilu. No nic, stalo, nic neudělám.
Asi týden po tom se mi opět ztratili nějaké nainstalované programy a zbyly jen ikony (pouze z
některých). To už jsem byl vytočený a pátral jsem. Bylo mi doporučeno vyměnit SD kartu za novou
(v té době jsem měl některé aplikace přesunuté na sd kartě, které přesně už nevim). Udělal jsem
tedy hard reset mobilu a všechno dělal znovu na novou , 16gb SD kartu.
Od té doby se problém s mizením aplikací ztratil, ale stále to není ono.
Cca měsíc po použítí se po spuštění některých aplikací objevila hláška o pádu a uzavření
aplikace, někdy pomohlo tu danou aplikaci spustit ještě jednou, někdy jsem ji musel odstranit a
znovu nainstalovat aby šla. Oznámení o pádu provázela ještě taková "dvojitá vibrace". Stávalo se
mi například, že když jsem telefon spustil,najížděl pro launcher, telefon zavibroval, ohlásil pád
pro launcheru, který jsem potvrdil a až poté se launcher spustil znovu a to už bez potíží.
Prostě strašně divné věci, které jsem od tohoto systému nečekal.
málem bych zapoměl na to, že mi samo od sebe přestalo jít takové to polohovací čidlo, které když
jsem telefon postavil na ležato,plocha se změnila, nebo video se přehrávalo full screen. Zničeho
nic se to nedělo, ať jsem tuto funkci zapínal či ne.
Korunu tomu všemu dal včerejšek. Hraju si takhle večer tower raiders. Telefon mi oznámil slabou baterii (tuším zbývalo 5%) a po chvíli hraní se telefon sám začal vypínat. Vybitá baterie, normálka. Píchnu mobil na adaptér a nabíjím. Asi po hodině jej chci spustit, ale jedine co se dělo, je že se objevilo logo galaxy a telefon co chvíli vibroval (že by pád systému). Jediné co se mi porařilo udělat byl trojhmat + hard seret mobilu, takže jsem přišel o data které jsem neměl zálohované a zároveň klesla důvěra v mobil/systém.
1. Proto se ptám, není asi toto normální co?
2. Jak se to dá řešit? Myslíte že pomůže update fw či root (ani nevim jak se to dělá).
Moje současné info:
verze FW: 2.2.1
I9000XXJPU
v. jádra
2.6.32.9
root@sep-55#1
Vše ve stavu jakým jsem to koupil.
Případně, pokud mi poradíte změnu fw či root, prosím, napište, nebo dejte link na návody, kterýma to udělá i lama jako já v pořadí, jak by se to mělo dělat.
Pokud někoho napadá něco jiného, klidně napište.
Dále, mobil jsem koupil v eshopu www.mujnovymobil.cz za cenu cca o 3000kč co se prodávala u operátora, takže asi nebudu mít oficiální dovoz. Dá se to nějak zjistit, případně jsem něčím limitován když mám tzn. šedivku.
Díky za každou dobrou radu.