Android OSSamsung Galaxy S II nebo HTC sensation ? Výběr..

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
PaulNeumann
Nové Androidě

Samsung Galaxy S II nebo HTC sensation ? Výběr..

Příspěvek od PaulNeumann » úte 19. črc 2011 13:04:04

Zdarec, ?

Nevěděl jsem kam to jinam napsat, tak to píšu do téhle sekce.. Už dobrý týden se rozhoduji jaký telefon koupit.. Iphone jsem vyřadil, protože nemám rád IOS, takže jsem se rozhodl pro android a výběr telefonů jsem zužil na HTC Sensation a Samsung galaxy S II.. Tak mi poraďte, jaký si mám vybrat ? ;)

Proč chci/nechci Sensation ? + HTC Sense
- Slabší výkon oproti Galaxy S II

Proč chci/nechci Galaxy S II ? + Suprový výkon
- Nelíbí se mi Touchwiz (Pokud existuje nějaká romka, která trochu ten touch wiz spetří, tak prosím napište tu romku/mod)

Tak prosím poraďte ;)

dududek
Nové Androidě

Re: Samsung Galaxy S II nebo HTC sensation ? Výběr..

Příspěvek od dududek » úte 19. črc 2011 13:43:51

ja sem se taky rozhodoval a rozhodl sem se pro sensation(u me to rozhodovani bylo ale jednoduchy protoze samsung vypada jako iphone a tj hnus).. ze samsung ma lepsi vykon? tj protoze ma htc lepsi rozliseni a tudis ma mensi vykon ale jinak ten vykon jader stejne nevyuzijes dneska.. htc sense je super.. mam ho mesic a sem s telefonem naprosto spokojen :)

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » úte 19. črc 2011 15:59:16

Měl jsem tu čest používat oba, dlouhodobě, a zůstal jsem u Sensation. Pro mě byla rozhodující kostrukce, mnou oblíbené Sense s intuitivním ovládádním /tedy pro mě/, a pro mě převelice důležitá přesnost a rychlý fix GPS modulu. Kdo využije občas a nebo jen jako autonavigaci tak dobrý, ale pro geocaching, je dost rozdíl když Samsung na tom samém místě s tím samým software ukazuje přesnost 15-20 m a Sensation 7-10 m.

P.S. Bylo by fajn kdyby to byla věcná diskuze, ale myslím že se tu opět rozproudí hanění jedné značky ze strany uživatelů druhé. :(
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

xHarry
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 Black Mist
Rom: Stock 5.0.1

Příspěvek od xHarry » úte 19. črc 2011 16:40:34

Nebude Samsung Galaxy S II s novou verzi Androidu využívat obě jádra?
Siemens A55 -> Siemens A60 -> Siemens CT65 -> Sony Ericsson D750i -> AnyCool i89 -> éra Androidu: LG GW620 -> Google Nexus S -> Samsung Galaxy S4

Autor tohoto vlákna
PaulNeumann
Nové Androidě

Příspěvek od PaulNeumann » stř 20. črc 2011 7:50:35

Mohlo by ještě pár uživatelů napsat, jak by si vybrali ? A k tomu i jeden důvod.. Díkes ;)

far4all
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Twitter: far4all
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od far4all » stř 20. črc 2011 8:56:00

xHarry: Ano bude ale to je zatím ve hvězdách.

Neměl jsem ani jeden telefon v ruce a tak těžko můžu objektivně poradit.

Kód: Vybrat vše

http://mobil.idnes.cz/otestovali-jsme-nejlepsi-smartphony-sveta-nejvic-high-tech-je-samsung-1zs-/telefony.aspx?c=A110703_231117_telefony_vok
Koukni na recenze a uvidíš :)
Nexus S 2.3.4 + New Android Market

Autor tohoto vlákna
PaulNeumann
Nové Androidě

Příspěvek od PaulNeumann » stř 20. črc 2011 21:01:19

:D No v recenzích/soubojích mobilů, vždy neřeknou výherce, ale řeknou, že je to tak, že každýmu něco vyhovuje.. Já bych na mobilu hrál spíše hry.. Takže by mi asi vyhovoval víc Samsung, ale mě se ten touch wiz prostě nelíbí.. Prostě I Love HTC SENSE :D Takže je to těžší..

Davedroid
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: iPh 8Plus 256GB

Příspěvek od Davedroid » stř 20. črc 2011 21:16:54

Ahoj,

mel jsem oba.

Oba jsou super telefony a neda se udelat chyba ani jednim ani druhym.

Nakonec jsem , ale vratil jsem HTC a nechal si SG2, protoze

1) HTC vsichni rikaji, ze je bytelnejsi, mne prijde, ze je tam vetsi vule a ne jen u meho a vice "vrze"
2) HTC byt ma byt bytelnejsi, tak je ten kov nabarveny a tudiz stacilo jen male skrabnuti o klice o jack od sluchate, polozit ho v koupelne nesikovne na dlazdicky a ten kov se skrabne azustane bezbarva stribrna ryha.
3) na slunci je hur videt.
4) nataci sice krasne full HD video, ale v nejakem 3gp nebo co formatu a ten treba neumi prehrat normalne SG2, kdyz stahnu jine prehravace, video bezi zpomalene.
5) SG2 je tenci a lehci, do obleku bomba, ani o nem v kapse nevim
6) SG2 vydrze tak jednou tak dlouho baterka

asi nejzasadnejsi byla pro mne duvod C.2),a c.6) proste jsem se furt bal , ze ho nekde strejchnu SG2 je skvele slicovany plastak, ktery neni jak odrit a kdyz, tak bude mit ryha furt stejnou barvu, takze nebude tak videt. Navic, jak je lehci, tak pri padu hrozi mene, ze se skrabne, rozbije. (nechtic vyzkouseno:-)) a pak jsem ho mel pravidelne kolem 17h skoro vybitej a musel jsem se bat podivat na telefon, abych nahodou nevybil uplne e nezustal bez spojeni. SG2 za den nevybiju. Pri stejnem pouziti vydrzi jeste cca 20% vecer ve 22h

Ale na HTC se mi libilo, ze umi sirokouhle foto i video. Tot asi vse.

..a to jsem driv mel HTC a byl jsem odpurce Samsungu, ale jen pocitove. Vyzkousel jsem a zmenil nazor.

luke_f
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke_f » stř 20. črc 2011 23:03:58

Taky zkusím poradit. Mám SGSII, tak doufám, že to nebude vypadat neobjektivně ;)

Ve zkratce proč Samsung. TouchWiz, SAMOLED+, Vzhled, rozměry a váha, papírově vyšší výkon, víc RAM

Samsung Galaxy SII

+Pro mě vzhled (podobnej iPhonu ale 3GS se mi vzhledově celkem líbíl, 4 stojí za houno, takže pro mě ok)
+Rozměry telefonu (vypadá sice jako plasťáček ale něco okolo 115g, nevím přesně kolik váží, dělá svoje. Rozměry jsou vyhovující)
+SuperAmoled+ (podání barev a hloubka černé barvy je něco, co se musí vidět ;) P.S.: Pro ty co plácají cosi o pastelkových barvách původního SGS, dvojka má nastavení saturace ve třech režimech, z nichž ten nejmíň barevnej už musí vyhovovat všem ;) )
+Rychlost telefonu (to bude ale asi u HTC taky)
+RAMky (vím 768 MB u HTC je taky hafo ale proč se za téměř stejný peníze omezovat, když můžu mít 1GB. Ale souhlas, tohle asi není bernej parametr, i když mám spuštěno víc aplikací najednou vejdu se do 500 MB)
+Ovládání (mám na mysli vypuštění tlačítka "hledat" a použití jedný HW klávesy - lepší pocit, že tam je alespoň něco tvrdýho :) Nemám rád vše senzorový - htc, lg, motorola...)
+Vyšší kapacita baterky - delší výdrž. Ale stejně to všechno dá jeden den :)
+TouchWiz (mě se líbí ale to pro tebe asi nebude, podle toho cos psal ;) )
+Možnost roztřídit menu aplikací do složek - specialita touchwizu. Pro mě dost podstatný, uklízím si v telefonu. A nemusím instalovat nějakej launcher
+Lepší kvalita fotek a videa (htc s tím pořád bojuje, neměl jsem ale možnost vyzkoušet htc na vlastní kůži, tak nevím jak to má Sensation)
+Lepší podpora a komunita na XDA - už se ladí CM (vím je to blbost ale přece potěší ;) )
+Asi by jich bylo ještě víc ale to je tak hlavní ;)

--Někdo vyčítá celkovou hlasitost. Mě celkem stačí ale asi by to mohlo hrát krapet líp. Naopak kvalita zvuku mi přijde na mobil hodně slušná. Jak s překvapivě dobrými sluchátky od Samsungu (mimo jiný taky výhoda - kdo nechce pořizovat jiný sluchátka, Samsung dává v základu špunty, HTC má pořád levný pecky), tak i s mými Sennheissery PX100. Nejsem audiofil...
--Pár bugů, blbne mi widget na počasí a mizí datum s Digital clock widgetu - řeší Android market, ostatní problémy (brutální samovybíjení apod.) jsou dost spíš na brandovaných FW, ty jsou špatný, radši ofiko prodej nebo hned debrandovat. Na nic jinýho, co by mi vadilo jsem nenarazil
--Samsung Kies - myslím netřeba nic dodávat :)
---------------------------------------------------------------------------------------
HTC Senstation

+Reprezentativnější vzhled
+Lepší rozlišení displeje (pokud na to budou vznikat aplikace, jakože budou, bude to dobrý. Hry, web, filmy to musí být asi lepší než na SGSII)
+Dobrá customizovatelnost Sense

--Jen LCD displej. Bude to možná asi nejdůležitější parametr. Kamarád má DesireHD, to má asi stejnou technologii jako Sensation, nevím a když dáme telefony vedle sebe ten jeho má jakoby mlžnej opar.
--Death grip. Někdo ho pozoruje, někdo ne. Záleží na zvyku úchopu telefonu a možná spíš taky na kvalitě wifi routeru
--Horší fotky (ten nádech do růžova tam prostě trochu je)
--Sense. Ne, mě se prostě nelíbí. Ještě před nákupem jsem si hrál právě s DHD a vůbec se mi to prostředí nelíbilo, ale to je asi subjektivní

Pár info na závěr:

O Galaxy jsem se rozepsal tak moc, že ho mám, tak mám víc zkušeností. Se Sensationem jsem neměl tu čest.
Všem majitelům HTC. Tohle srovnání není myšleno ve zlým, oba to jsou luxusní a super telefony ;) ať vybereš co vybereš, neuděláš chybu. Hlavně neber LG O2X ;) Kdyby něco ptej se. Pokud dočteš až sem ;)
Honor 7
Android 6.něco

Autor tohoto vlákna
PaulNeumann
Nové Androidě

Příspěvek od PaulNeumann » čtv 21. črc 2011 9:16:56

Tak děkuji všem za příspěvky, ale ten poslední ve mě udělal zlo, a ten zlom je "Samsung Galaxy S II", takže jdu do samsungu lidi :D Ještě jednou díky všem, kteří byli ochotni napsat ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“