Android OSRychlost SD karty

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Logrus08
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Desire

Rychlost SD karty

Příspěvek od Logrus08 » čtv 21. črc 2011 7:49:45

Čau,
mám HTC Desire s originál rom Froyo, a SD kartu Kingston Secure Digital micro 8GB SDHC Class10. Když jsem si měřil rychlost karty pomocí prográmku SD Tools rychlosti mě vyšly zápis 7,4MB/s a čtení 4,2MB/s, což je hrozně málo. Ikdyž jsem měření opakoval výsledky byly podobný, nepomohl ani restart. Při kopírování, když byla karta zapojená do pc přes telefon jako datové úložiště, byly rychlosti podobný. Karta by měla být v pořádku protože samostatně karta v paměťové čtečce valí jak vítr.
Nevíte někdo kde by mohl být problém?? díky za radu

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Rychlost SD karty

Příspěvek od ludekbrno » čtv 21. črc 2011 9:15:15

To může být jednoduše omezení rychlosti řadiče karty v telefonu. Tj. od určité rychlosti karty se to už vůbec neprojeví na výsledné rychlosti přenosu dat. Výrobci ani nemají důvod cpát do telefonů ty nejrychlejší řadiče.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Logrus08
Nové Androidě

Příspěvek od Logrus08 » čtv 21. črc 2011 9:22:22

ludekbrno píše:To může být jednoduše omezení rychlosti řadiče karty v telefonu. Tj. od určité rychlosti karty se to už vůbec neprojeví na výsledné rychlosti přenosu dat. Výrobci ani nemají důvod cpát do telefonů ty nejrychlejší řadiče.
Takže myslíš, že to je max rychlost co ten telefon zvládá? že je to v pořádku?

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » čtv 21. črc 2011 14:02:40

Jj, je to dost pravděpodobné. A určitě se mi to na použití v telefonu zdá s rezervou dostatečné. Karty class 10 mají opodstatnění v zrcadlovkách vyšší třidy, které mají rychlé sekvence a je potřeba co nejrychleji ukládat. Ale telefon tak velký datový tok neprodukuje ani nepotřebuje přijímat, takže je zbytečné, aby do nich výrobci dávali tak rychlé a dražši řadiče.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Logrus08
Nové Androidě

Příspěvek od Logrus08 » čtv 21. črc 2011 14:34:40

ludekbrno píše:Jj, je to dost pravděpodobné. A určitě se mi to na použití v telefonu zdá s rezervou dostatečné. Karty class 10 mají opodstatnění v zrcadlovkách vyšší třidy, které mají rychlé sekvence a je potřeba co nejrychleji ukládat. Ale telefon tak velký datový tok neprodukuje ani nepotřebuje přijímat, takže je zbytečné, aby do nich výrobci dávali tak rychlé a dražši řadiče.
Hmm. Tak to je dobře. Ale stejně mě teda nejde do hlavy, že tenhle benchmark dělal kamoš s Desire Z, s kartou, kterou dostal k telefonu, tzn. max class 4 (možná 2) a měl rychlost zápisu zhruba stejnou ale čtení měl nějakých 12MB/s. A když jsem koukal různě po výsledcích na různých telefonech, tak výsledky byly taky mnohem vyšší.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“