Android OSGoogle kalendář a narozeniny kontaktů

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ma-jkl
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Google kalendář a narozeniny kontaktů

Příspěvek od ma-jkl » pát 22. črc 2011 11:18:11

Dámy a pánové, nikde jsem tu nenašel přímo řešení. Jde mi o to, že mám na google účtu u kontaktů doplněny údaje o narozeninách. Pokud se podívám na google účet -> kalendář, tak jsou zde zobrazeny informace o narozeninách jednotlivých kontaktů. Pak na telefonu HTC DHD OS 2.3.3 dám zobrazit kalendáře (mám zde exchange, google kalendář a kalendář kontaktů zaškrtnut) ale zobrazují se mi pouze exchange a google kalendář, když tam něco přidám. Bohužel vůbec ty narozeniny kontaktů. Děkuji každému za radu. Michal

lipovcan
Nové Androidě

Re: Google kalendář a narozeniny kontaktů

Příspěvek od lipovcan » pát 22. črc 2011 19:08:04

Postup: přihlaš se do google účtu přes pc, jdi do kalendáře, dej přidat kalendář a procházet zajímavé kalendáře, vyber další a Narozeniny a události kontaktu a dej Přihlásit se k odběru a synchronizuj to s mobilem, hotovo. Mně to funguje! ;)
HTC One X, MIUI ROM

Autor tohoto vlákna
ma-jkl
Nové Androidě

Příspěvek od ma-jkl » pát 22. črc 2011 20:09:35

Děkuji moc, nicméně bohužel, postup jsem přesně zkusil. Zajímavé je, že veškeré svátky v gmail kalendáři mi to přetáhlo do a kalendář zobrazuje jako exchange, nikoliv pod barvou gmail kalendáře. Je možné, že je problém, že u exchange nemám nastaveno synchronizování kontaktů jako u googlu a exchange si přetahuje nějakým způsobem informace z kalendářů? Děkuji za každou radu, tohle mě velmi mrzí. Když něco mám, tak se snažím, aby to fungovalo. Jsem z toho pěkně nasr...

Wotan
Droid
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wotan » sob 23. črc 2011 7:44:06

skus vymazat data v ulozisku kalendara spravidla to pomoze. menu - nastavenia - aplikacie - ulozisko kalendara (alebo tak nejak sa to bude volat) a nanovo to synchronizuj

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » sob 23. črc 2011 11:24:43

Takže: Řešení nezobrazování narozenin kontaktů v kalendáři

Google má v tomhle docela nepořádek, kalendář totiž neumí zobrazit narozeniny všech kontaktů, ale pouze kontaktů ze skupiny Moje kontakty. Pokud tedy máte kontakty rozdělené po několika skupinách, přidejte je také do skupiny Moje kontakty (Google naštěstí umí to, že jeden kontakt je ve více skupinách).

Autor tohoto vlákna
ma-jkl
Nové Androidě

Příspěvek od ma-jkl » ned 24. črc 2011 16:35:32

děkuji Vám za pomoc. Nakonec neuvěřitelné, přesně stačilo jedno. A to vymazat uložiště dat a znovu synchronizovat. Vypnul jsem exchange kalendář, takže jsem pak ve finále zvědav, až synchronizuji i exchange kalendář, jestli si to zase přetáhne. Jinak opravdu děkuji moc, funguje. Nemám rád, když něco nefachá a nemohu na to přijít. Pak dám vědět. Michal
EDIT:
Tak bohužel jedna věc nefunguje. Pokud si přidáte k nějakému dalšímu kontaktu narozeniny, tak bohužel to znovu nezobrazí, musíte znovu smazat obsah uložiště kalendáře, pak se to tam natáhne. Nerozumím tomu, ale pokud si normálně přídám na PC událost do google kalendáře, tak v pohodě, zobrazí, nikoliv narozeniny u konaktu (i když je uložen jako Moje kontakty)

ku8ba
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SONY Xperia T
Rom: 4.0.4 original ROM

Příspěvek od ku8ba » sob 06. srp 2011 13:00:02

Ahoj tak ja za boha nemuzu do mobilu dostat data z Google kalendare tykajici se dalsich udalosti a to konkretne fotbalu. Mam v kalendari pridane narozeniny kontaktu, ceske svatky, zapasy Arsenalu a Plzne. V PC se to vsechno zobrazuje, ale v mobilu mi kalendar da moznost pridat jen ty narozeniny kontaktu a svatky. Ty zapasy tam proste nedostanu, poradi nekdo? Pouzivam Nexus S a zakladni aplikaci kalendare nebo Jorte, ale ani v jednom se mi to nedari zobrazit. Vymazat data a novou sync jsem zkousel.
Motorola Amio - Siemens C35i - SonyEricsson T65i - Nokia 6100 - Nokia 6230i - Nokia 6234 - Nokia E51 - HTC Wildfire - iPhone 4 - Samsung Nexus S - Samsung Galaxy Nexus - Sony Xperia S - Sony Xperia T

Wotan
Droid
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wotan » ned 07. srp 2011 7:48:03

vymaz ulozisko dat kalendara a znovu synchronizuj

ku8ba
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SONY Xperia T
Rom: 4.0.4 original ROM

Příspěvek od ku8ba » ned 07. srp 2011 8:14:36

Diky za radu, ale tohle nepomohlo, ze vsech kalendaru kde jsem prihlaseny k odberu se mi v mobilu stale synchronizuji jen narozeniny a svatky, umi to vubec synch. ty zapasy, muzete to nekdo vyzkouset, jestli se vam ty zapasy v mobilu zobrazuji? Diky
Motorola Amio - Siemens C35i - SonyEricsson T65i - Nokia 6100 - Nokia 6230i - Nokia 6234 - Nokia E51 - HTC Wildfire - iPhone 4 - Samsung Nexus S - Samsung Galaxy Nexus - Sony Xperia S - Sony Xperia T

cinvor
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: S3 mini

Příspěvek od cinvor » ned 02. úno 2014 20:54:17

Tak jsem přišel domů na lepší net (Wifi) a rozchodilo se to samo. Tak to mám bez starostí :)

wodoo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Miro

Příspěvek od wodoo » úte 04. úno 2014 20:05:11

tak bohužel, mě to nefunguje - v pc to vidím, ale v telefonu ne, tam jen ten základ a to jsem zkusila všechny rady....už jsem z toho na prášky...jak říkal taky kolega - štve mě, když to nefunguje a má to fungovat a ještě na to nemohu přijít....

Zkusím něco jiného - nemá někdo nějaký tip na kalendář, který se podobá aspoň drobet tomu co byl v nokiích - byl tam zadán rok a hned to vypočítalo léta a ještě to na mě blikalo a ne, že musím každý den kalendář kontrolovat a nemám tam ani rok, ani věk...děkuji - snad mi někdo poradí

:help:

ZeKe
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Příspěvek od ZeKe » úte 04. úno 2014 22:30:54

Nepotřebuješ to nutně tak, jaks byl zvyklý na předchozím telefonu.

Vyber si sám, co Ti bude vyhovovat, třeba na
https://play.google.com/store/search?q=birthdays&c=apps

Jinak zajímavě vypadá toto:
https://play.google.com/store/apps/deta ... dayadapter
A kdysi jsem viděl doporučovat tuhle apku:
https://play.google.com/store/apps/deta ... a.birthday

Odpovědět

Zpět na „Android OS“