Android OSNenajede Zeam launcher

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Warhawk
Nové Androidě

Nenajede Zeam launcher

Příspěvek od Warhawk » ned 31. črc 2011 20:21:17

Ahoj kolegové, prosím o rychlý help. Ve vyhledávání jsem nebyl úspěšný:

- nenajede mi Zeam launcher. Dnes kolem oběda se aktualizoval, již po několikáté a vše vpořádku (mám jej v oblibě).
Při cestě vlakem se však telefon zasekl (při stahování jednoho souboruúplně jinou aplikací) a bylo nutné vyndat baterii. Poté telefon naběhl, objeví se lock screen , jde odemknout, horní nabídka také, ale obrazovka je černá a telefon nenalezne síť. Hádám, že problém s launcherem. Jelikož mám systém nastaven k obrazu svému a nerad bych přišel o např. sms a programy (vše od znova :-/) tak se ptám, exstuje-li způsob jak přeinstalovat launcher např. přes recovery /zní to jako blbost/.

edit: LG P500, 2.3.3 , GingerLOL rom.

Děkuji

PS: Pokud se to již někde řešilo, omlouvám se, nenalezl jsem. Prosím o odkaz, resp. smazání.

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Nenajede Zeam launcher

Příspěvek od cyphill » ned 31. črc 2011 21:46:09

Jestli máš aktivní ADB, tedy USB režim vývoje a telefon komunikuje s PC, lze launcher jednoduše nainstalovat z PC. Jestli máš aktivní Wi-Fi tak by to šlo nainstalovat i z Marketu na webu. Jinak to lze samozřejmě řešit i přes recovery. Nandroid zálohu máš? Existuje několik možností jak to opravit...
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Autor tohoto vlákna
Warhawk
Nové Androidě

Re: Nenajede Zeam launcher

Příspěvek od Warhawk » úte 02. srp 2011 7:35:43

Díky za odpověď, o ADB jsem jen tušil, dostuduji si možnosti.

Momentálně jsem problém vyřešil, ale jen abych si udělal zálohy. ROM bohužel budu muset nahrat znova (až bude čas, takže snad dnes).

Shrnutí : Během přehrávání videa se telefon zasekl, jediné řešení bylo vyndat baterii. Po resetu již nenaběhl launcher. Podařilo se mi jej oživit následujícím způsobem:

- protože jela horní nabídka, zapnul jsem WiFi. Vzhledem k existenci dalších sítí se mi objevila nabídka s možností nastavení - tímto způsobem jsem se dostal do nastavení. V této nabídce již fungovalo tlačítko search. Pomocí zvukového povelu jsem se dostal na internet a následně na Market. Z marketu jsem stáhl nový launcher (Zeam opět). Zeam v tomto nebude asi hlavní příčinou krachu. Zmizly VŠECHNY aplikace, které byly nainstalovány v paměti telefonu. Fyzicky tam jsou, ale jakoby nejsou "registrovány" vy systému. V případě, že ji znovu přeinstaluji z Marketu, objeví se i s původním nastavením.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“