Android OSVýměna paměťové karty

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
TFSi
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Motorola DEFY
Rom: CM10 NIGHTLY

Výměna paměťové karty

Příspěvek od TFSi » pát 05. srp 2011 19:13:09

Zdravím vespolek,
snažil jsem se hledat, ale nic jsem nenašel tak se zeptám:

Mám Defy s Androidem 2.3.4 (CM7) a v telefonu je malá karta. Chtěl bych jí vyměnit za jinou, ale na kartě je několik aplikací a spousta konfiguračních(?) souborů které si tam telefon vytvořil při prvním spuštění s kartou. Je možné bezpečně starou kartu vyjmout a data z ní zkopírovat na novou-větší bez toho aby to způsobilo nějaké problémy? Dřív jsem měl telefon se Symbianem a tam přesně tohle skončilo trojhmatem a kompletní reinstalací...

Předem díky za odpovědi.

T.
Naposledy upravil(a) TFSi dne sob 06. srp 2011 22:35:26, celkem upraveno 1 x.

Vagabond
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: ASUS Zenfone 5z

Re: Výměna paměťoví karty

Příspěvek od Vagabond » pát 05. srp 2011 19:46:40

jde to, minuly tyden jsem menil kartu 2G za 8G a zadny problem nebyl mozna by stacilo kartu jen zkopirovat ale to bych neriskoval)
jestli mas ctecku karet v PC tak staci stahnout nejaky manazer disku, ja pouzivam tohle
http://www.partition-tool.com/personal.htm
1/zmensit HDD o velikost SDkarty....program udela kopii jen na volne misto, neudela ji do existujiciho disku
2/kliknes na SDkartu a zadas kopirovani.... pak odklikas upozorneni a vyberes umisteni kopie do volneho mista
3/ kliknes na APLY.... nelekej se, pocitac se restartuje , musi prebootovat HDD
4/ Vymenis SDkartu ve ctecce a zadas opet kopirovani, tentokrat vytvoreny obraz na SDkartu
5/ted muzes zadat opet APLY nebo rovnou dat smazat tu kopii na HDD, zpet zvetsit disk do puvodni velikosti a APLY zadat az ted
6/pokud jsi nedal HDD do puvodniho stavu v kroku 5, udelas to nyni
.... na zaver par upozorneni: zkontroluj si jestli je nova karta jako primarni jednotka,logickou by asi tel nevzal, ten parametr zmenis kliknutim praveho tlacitka mysi, a vyberes moznost convert to primary....
a jeste jedna vec: nez SD vytahnes, odpoj ji od PC...ja uz tak jednu kartu spalil
postup je vyzkouseny na Win7 ale na xp to snad bude stejne
ASUS Zenfone 5z

Cleric
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Příspěvek od Cleric » pát 05. srp 2011 19:47:57

Systému to neublíží, ale některé aplikace budeš muset "možná" přeinstalovat. Jiný zásadní problém v tom nehledej.

seaman
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G6
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 32GB

Příspěvek od seaman » sob 06. srp 2011 9:48:14

Je to tu několikrát psáno, ja image nedělal. Normálně jsem starou kartu zkopíroval tak jak je, včetně skrytých souborů do složky ve win a pak jsem obsah složky přesunul na novou kartu. Použil jsem čtečku v notebooku. Všechno fungovalo jako bych ani kartu za větší neměnil. Asi po měsíci jsem potřeboval použít Co-Pilot navigaci a ta mi nenabídla žádný město a neviděla svoje mapy. Mohlo to být něčím jiným, ale ja si to spojuju s tímhle. Po reinstalaci app i map je to ok.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“