Android OSOdstraneni HTC sense bez zruseni puvodniho FW

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ok2zar
Stálý androiďák

Odstraneni HTC sense bez zruseni puvodniho FW

Příspěvek od ok2zar » sob 06. srp 2011 22:25:25

Ahoj vsem,

mam pitomy dotaz. Nikdy jsem nemel v telefonu puvodni FW dele jak 5 minut po rozbaleni. Proto se ptam na takovou kravovinu. Predem sorry.

Manzelce chci poridit HTC WildFire S, ale jelikoz je to novinka, tak neni zadny alternativni FW. No a alternativni FW ani neni treba, jen se chci zbavit toho za**aneho HTC sense. To je vetsi zlo nez Kaddafi :lol:

Takze jak se toho zbavit? Na netu jsem nasel prispevek, ze staci nainstalovat jiny launcher a dat jej jako default. Coz zni jednoduse a logicky. Jde mi ale o to, abych se zvavil vseho, co ta sense sra*ka s sebou nese. Tedy i toho priserneho selefonniho seznamu, klavesnice a dalsich prisernosti. Proste abych na puvodnim FW mel klasicke "ciste" andoroid prostredi vcetne standardniho telefonniho seznamum, kalendare, vypisu hovoru, atp...

Jak jsem psal, nemam zadny telefon, na kterem bych tento postup odzkousel, takze se takto blbe ptam. Moztna to nekdo uz resil.

Diky za precteni a jeste vic za odpovedi.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Odstraneni HTC sense bez zruseni puvodniho FW

Příspěvek od LivArt » sob 06. srp 2011 22:38:53

Když nainstaluješ jiný launcher a nastavíš ho jako výchozí, tak se sense nebude vůbec spouštět. Za sebe doporučuji launcherpro.

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » ned 07. srp 2011 0:53:24

KivArt: To sice ne, ale HTC Sense, to není jen launcher, to je i spousta aplikací okolo, jako třeba právě seznam, fotoaparát, galerie, atd...

Na XDA se dají najít skripty pro odstranění Sense, ale nevím, jestli jsou aplikovatelné na původní ROM. Spíš bych si do telefonu hodil CyanogenMod7, to je de-facto čistý Android s pár šikovnými funkcemi navíc. A ADW Launcher dodávaný s CM7 se dá snadno vyměnit za defaultní Androidí, resp. Nexusový.

A původní FW myslíš co? Verzi systému Android (2.2)? Můžu se zeptat, proč na tom tak lpíš?
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » ned 07. srp 2011 5:06:20

já jsem tušil, že s tím sense to bude složitějši... :mrgreen:

Autor tohoto vlákna
ok2zar
Stálý androiďák

Příspěvek od ok2zar » pon 08. srp 2011 15:03:37

Diky za odpovedi.

Slo mi prave o to, zbavit se toho sense kompletne, ne jen louncher.

A proc lpim na puvodnim FW? No protoze jsem zatim zadny alternativni FW na WildFire S nenasel. Ale taky vim, jak na nakterych slabsich stojcich cokoli jineho, nez puvodni FW, chodi o dost pomaleji a to by ten telefon zena hodila do nejblizsi popelnice.

No nicmene jsem se rozhodl, ze dostane Desire s Oxygenem (mozna CM kvuli fotaku) a je po starostech. Chvilku jete Desire je za stejnou cenu jako nove WildFire S, velikostne to uz neni takovy rozdil a hlavne Desire velmi dobre znam a nebudu tak davat zene neco, co jsem si poradne neodzkousel. Navic na Desire se ji bude lepe psat kvuli velikosti.

Ale kazdopadne dekuji za odpovedi. Clovek je zase o kousek moudrejsi, ikdyz to nakonec nepouzije ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“