Android OSKontakty

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ak666
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 08. srp 2011 14:04:05
Reputace: 0

Kontakty

Příspěvek od ak666 » pon 08. srp 2011 14:08:25

Ahojte,

som novacik ohladom android OS. Ked si zapnem Telefon, tak tam mam kazdy kontakt zobrazeny 2 krat, pretoze som si dal kopirovat kontakty zo SIM karty. Jak sa tam da nastavit to aby mi zobrazovalo kazdy kontakt len raz? Bud SIM kontakty zmazat alebo skryt.

Dakujem




Uživatelský avatar

datafox
Stálý androiďák
Příspěvky: 65
Registrován: pon 06. čer 2011 19:15:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi9 Lite
Rom: Stock

Re: Kontakty

Příspěvek od datafox » pon 08. srp 2011 14:55:37

Ahoj,

nevím, jestli ti to pomůže, ale zkus si po zobrazení kontaktů stisknout ovládací tlačítko Menu a mohlo by se ti objevit menu, kde jedna položka je Zobrazit. Když na to tapneš prstem, objeví se ti nabídka, kde si zaškrtneš, jaké kontakty z jakého zdroje se mají v seznamu kontaktů zobrazovat. Zkus si tam odškrtnout volbu SIM. Já mám HTC Legend a tam to funguje popsaným způsobem.


little
Nové Androidě
Příspěvky: 44
Registrován: čtv 02. čer 2011 8:18:28
Reputace: 0

Re: Kontakty

Příspěvek od little » stř 10. srp 2011 10:05:36

to ak666
datofox ti odpovědel přesně, já ti k tomu ještě napíšu trochu omáčky:
kontakty je možné mít na SIM kartě a přes tu si je i nosit na jiné telefony (tvůj případ)
ale uložení na SIM má své omezení. počet kontaktů,délka názvů, počet čísel u kontaktu,
další informace (email,adresy...)
Další volbou je uložit si kontakty v telefonu a tam si je spravovat. (import export ze SIM)
To řeší výše uvedené nedostatky SIM karty (položek u kontaktů je nepřeberné množství,
včetně jejich počtu)Negativa: pokud se ti něco stane s telefonem,tak je většinou
problém. stejně tak jako přenos na jiný model telefonu
Vhodné řešení je mít kontakty na google, a mít je v telefony synchronizované. řeší to
případnou ztrátu přístroje, přenos mezi telefony a je i jednoduchá správa v počítači. Jako
negativum je možná že je máš někde na serveru (mě osobně nevadí, že se může někdo
podívat, co mám za telefoní čísla) a datové přenosy.
absenci datového přenosu je možné vyřešit připojením přes wifi.


brop
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: stř 27. říj 2010 13:09:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung SIII Neo

Re: Kontakty

Příspěvek od brop » stř 14. bře 2012 14:12:45

Mám HTC a i když nastavím zobrazení kontaktů jen buď na SIM nebo jen na Googlu nebo jen kontakty uložené v telefonu, tak se mi stejně zobrazují vždy dablované kontakty (tedy na SIM i v telefonu). Jak toto vyřešit netuším. Prosím o radu. Díky.

Uživatelský avatar

smajlo
Robot
Příspěvky: 720
Registrován: pát 10. pro 2010 12:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Bydliště: Sereď

Re: Kontakty

Příspěvek od smajlo » stř 14. bře 2012 18:01:13

@ brop : jedny jednoducho zmaz, odporucam na SIM, lebo kontakty na SIM su brutal neprakticke podla mna ;)


Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Kontakty

Příspěvek od Pedro1 » stř 14. bře 2012 19:25:43

Tady jde o neco jineho. To nastaveni kontaktu se tyka aplikace LIDE, a skutecne v te aplikaci budou zobrazeny kontakty, ktere jsou nastaveny. Aspon tak to mam ja a taky jsem to resil, ale jinak nez pouzivat bud aplikaci LIDE, nebo smaznout SIM nejde. Anebo pouzivat uplne jinou aplikaci na telefonovani, tak asi tak. :D

Pedro1

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti