Android OSNejde flešnout ROM

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
honefr
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note II
Rom: Eclipse By AC

Nejde flešnout ROM

Příspěvek od honefr » úte 09. srp 2011 19:35:24

Dobrý den, moje sestra má HTC Wildfire a jednoho krásného dne (předevčírem :D ) po nainstalování aplikace z android marketu telefon už nenastartoval. Měla v něm životně důležité kontakty ale bohužel nezálohovala ani nesynchronizovala s googlem nebo outlokem.

Chtěl bych se zeptat jestli neznáte ňákej servis nebo místo kde by zachraňovali (obnovovali) data (kontakty) z telefonu. Nezáleží ani na ceně jestli 100, litr atd. důležité je jestli to někde uměj.

A abych popsal stav; po zapnutí tel. naběhne do loga HTC, po chvilce zazpívá a zamrzne na animaci quietly brilliant.
Naposledy upravil(a) honefr dne čtv 11. srp 2011 10:54:49, celkem upraveno 1 x.

sethxp
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Omate TrueSmart Watch
Kontaktovat uživatele:

Re: Záchrana kontaktů

Příspěvek od sethxp » stř 10. srp 2011 5:28:30

Teoreticky jde pokud jsou kontakty v telefonu jeste neporusene. Udelam jeden pokus dneska dopoledne a dam vedet, zatim s telefonem vubec nic nedelat.

Edit: pokus se castecne vydaril ale uprimne by s tim bylo tolik prace ze je lepsi kontakty ozelet a posbirat je po lidech znovu.

Sent from my U20i    
http://www.seth.cz/ - odblokování , S-OFF , servis
Odblokování, SW, oprava brick přes JTAG, záchrana dat ze všech MTK = i mrtvých, odblokování gesta, pinu... bez ztráty dat, odstranění Google reset FRP ochrany..

Autor tohoto vlákna
honefr
Stálý androiďák

Příspěvek od honefr » stř 10. srp 2011 10:40:08

Bohužel to je pro mojí sestru nepřípustné, proto jsem taky napsal že na ceně nezáleží :!: :!: :!:
Těch kontaktů je asi už přes sto. A mohu potvrdit že jsou VELICE důležité :!:

P.S.: Já mám HTC Desire HD rootlej a nahranou v něm vlasní rom a v recovery dělám občas backup na paměťovou kartu a mě napadlo třeba jestli by ten wildfire nešel rootnout a bak backupovat a a ten backup rozbalit na PC a nějak to vytáhnout odtamtud.
Ale bohužel předpokládám že tuhý telefon asi nepůjde rootnout, že :?:

P.S.2: Ten telefon jak jsem již psal je zaseklej na bootovacím obrázku ale jinak funguje třeba dostat se do bootloaderu :idea:
A na zapojení USBéčkem do kopu taky reáguje: PC zavětří nový HW a bootloader ukazuje HBOOT USB PLUG
Naposledy upravil(a) honefr dne stř 10. srp 2011 10:51:02, celkem upraveno 1 x.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » stř 10. srp 2011 10:48:38

Taky sestře vysvětli, ať si kontakty hodí na google. A pokud to pvažuje za nepřípustný, ať si je pak nahání po všech čertech.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
honefr
Stálý androiďák

Příspěvek od honefr » stř 10. srp 2011 10:54:27

Já vím že to je chyba, ale opakuji že je to životně důležité, proto jsme připravení zaplatit cokoliv, vžyť kdyby tam byl důkaz že někdo někoho zabil tak policie by to určitě obnovila :D tak to nebude tak nemožné :D + moje předchozí PS, telefon v bootloaderu reáguje

slamka
Androiďák!

Příspěvek od slamka » stř 10. srp 2011 10:58:55

Trosku OT, ale nechapem ako moze byt niekto tak neopatrny, ze kontakty "tak sialene zivotne dolezite" nema zalohovane......... Podla mna blbost na mraky..... :roll:
Vela zdaru..
HTC Desire, CM7.2.0.1
LG Google Nexus 4, ROM: Stock 5.1.1 ROOTED

Lenovo VIBE P1 P1a42, ROM: Stock 5.1.1, ROOTED -> Stock 6.0.1, ROOTED -> AOSP Extended, 7.1.2, ROOTED
Motorola Moto G6 Plus, ROM: Stock ROM 8.0 Oreo

Autor tohoto vlákna
honefr
Stálý androiďák

Příspěvek od honefr » stř 10. srp 2011 11:03:03

Hele já bych řek že jsem zkušený androiďák a jsem natolik opatrný že dokonce raději zálohuji do claudu kdyby mi telefon třeba ukradli a nebo se úplně rozbil, ale NEMŮŽEME to vyčítat nováčkovi a začátečníkovy :idea: :!: :!:
Vy jste nikdy nezačínal :idea: Vím že ANO nemusíte odpovídat

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » stř 10. srp 2011 11:07:14

No, jak to vypadá, je v prdeli soft v telefonu, takže tak na 80% z něj nic nedostaneš.

Apropos, pokud někdo má opravdu životně důležitý kontakty, má je zálohovaný Jakýmkoli způsobem, i tužkou na papíře. Pokud jsou to "životně důležitý" kontakty puberťaček...no, sežene si je znova a do budoucna bude vědět, že má zálohovat.

Zkus ho zanést do servisu, sám nejspíš nemáš vybavení, aby jsi z toho dostal nějaký data.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
honefr
Stálý androiďák

Příspěvek od honefr » stř 10. srp 2011 11:12:51

Mimochodem žádná puberťačka, bude jí 30 a jsou to převážně obchodní kontakty a pokud si vzpomínám tak i tohle vlákno jsem založil kvůli radě jestli někdo neví kde se na to specializují:
honefr V 1. PŘISPĚVKU píše:...Chtěl bych se zeptat jestli neznáte ňákej servis nebo místo kde by zachraňovali (obnovovali) data (kontakty) z telefonu...

slamka
Androiďák!

Příspěvek od slamka » stř 10. srp 2011 11:19:38

Mimochodom - ako dostala 100 a viac kontaktov do Androida ked tie kontakty nema na googli???????
Nie je jednoduchsie najst ten zdroj odkial si ich tam natiahla ako sa snazit toto zachranit?? Ako ramon pise, kludne papier z ktoreho si tie kontakty prepisovala???

A ano, zacinal som aj ja, ale ako pisem - od cias Nokie 3210 su moje kontakty zalohovane a synchronizovane, prave kvoli tomu ze pri kazdej vymene zariadenia je problem preniest aj kontakty (dnes to uz taky problem nie je, ale kto si pamata starucke Nokie tak vie ze kazdy novy model priniesol novy sposob importu a exportu kontaktov...a to nehovoriac o roznych znackach mobilov...vtedy to bola fakt zabava).

Sestra zacinala priamo na Wildfire?? V 30r????
Hladaj predosle kontakty, stary mobil ci SIM a podobne, zachranis aspon cast.... Tot moj nazor.
HTC Desire, CM7.2.0.1
LG Google Nexus 4, ROM: Stock 5.1.1 ROOTED

Lenovo VIBE P1 P1a42, ROM: Stock 5.1.1, ROOTED -> Stock 6.0.1, ROOTED -> AOSP Extended, 7.1.2, ROOTED
Motorola Moto G6 Plus, ROM: Stock ROM 8.0 Oreo

sethxp
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sethxp » stř 10. srp 2011 11:33:57

ja nerek ze to nejde jen ze na tom bude stravena hromada casu a ja v patek odjizdim na 14dnu na dovolenou takze ten cas tomu venovat nebudu moci ted.
Odblokování, SW, oprava brick přes JTAG, záchrana dat ze všech MTK = i mrtvých, odblokování gesta, pinu... bez ztráty dat, odstranění Google reset FRP ochrany..

Autor tohoto vlákna
honefr
Stálý androiďák

Příspěvek od honefr » stř 10. srp 2011 11:37:49

Ano, ano, za svůj život má už k 500 kontaktů, které jsou jak na googlu kvůli přenosu do telefonu a jednak je mám na flešce ještě, to kdyby ztratila to by byla katastrofa :shock: ufff.
A wildfire je první chytrý telefon který má a za rok nasbírala asi 100 kousků, samozrejmě asi 60 tipuju na ty hlouposti jak píšete, kamarádi atd. ale co těh cca 40 důležitých obchodních kontaktů. To nelze ztratit :!:

MrPedro
Robot
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Příspěvek od MrPedro » stř 10. srp 2011 13:30:07

slamka píše:Mimochodom - ako dostala 100 a viac kontaktov do Androida ked tie kontakty nema na googli???????
Uplne jednoduse, mam cca 300 kontaktu a pokazde mam na vyber, zda chci synchronizovat s google nebo ulozit jen do telefonu
ale to je trochu OT.
Nepomohlo by flashnout znovu ROM?
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

sethxp
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sethxp » stř 10. srp 2011 14:15:02

v momente jak se flashne znova rom tak je s daty konec, je samozrejme par zpusobu jak i z mrtveho telefonu kontakty dostat ale jak jsem psal, jsou velice narocne.
viz moje uspesne testovani z dopoledne:
obrazek ukazuje detaily kontaktu v hex editoru ve kterem je otevreny soubor firmware z wildfire.
Přílohy
WF2.jpg
WF2.jpg (93.86 KiB) Zobrazeno 1993 x
Naposledy upravil(a) sethxp dne stř 10. srp 2011 16:36:30, celkem upraveno 2 x.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » stř 10. srp 2011 15:57:42

čistě teoreticky: pokud by šel telefon rootnout a nahrát cwm recovery bez použití nějakých .apk, tak může klidně i přehrát rom bez wipu, ne? a to by mohlo pomoct... Ale nvm jak je to u htc.

zoro33
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact

Příspěvek od zoro33 » stř 10. srp 2011 16:28:09

Zavolaj do htc servisu, urcite ti aspon povedia ci je nieco take mozne.
Kazdopadne, sestra ma velke zivotne poucenie :-)

@telefon    

sethxp
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sethxp » stř 10. srp 2011 16:32:49

nevim co se tady stale resi, o nekolik prispevku nahoru mam funkcni pokus ze to jde, neni to zadna jednoducha vec ale dulezite je ze to jde, vsechny teorie jsou pekne ale ozkousena praxe je ozkousena praxe

Autor tohoto vlákna
honefr
Stálý androiďák

Příspěvek od honefr » stř 10. srp 2011 17:36:20

LivArt píše:čistě teoreticky: pokud by šel telefon rootnout a nahrát cwm recovery bez použití nějakých .apk, tak může klidně i přehrát rom bez wipu, ne? a to by mohlo pomoct... Ale nvm jak je to u htc.
Tak tohle je totálně skvělý nápad, já na svém Desire HD párkrát zapoměl před flešováním ROM udělat Wipe a všechno tam bylo jako předtím a to je teď ŽÁDOUCÍ.

Prosím nevíte někdo jak udělat root jen z bootloaderu nebo přes bootloader :?: Protože pouze tam se dostanu a všechny návody vyžadují k rootu běžící telefon :(

Chtělo by to ňákej soubor na paměťovku co se spouští booloaderem a udělá root... :? :crazy:

Edit: BOD ZLOMU

Tak se mi podařilo něco úžasného, rootnul jsem mrtvý telefon, pak jsem nahrál S-OFF a nakonec recovery.
Vybral jsem si romku na xda kterou jsem zkopíroval na SD a nešla nainstalovat, tak jsem zkusil jinou a zase nic :?
Nevíte prosím čím by to mohlo být :?:

Tohle mi to vždycky ukáže:

Obrázek

Předem děkuji za pomoc ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“