Android OSG1 a MS Exchange - zkušenosti a rady

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
dejvoska
Nové Androidě

G1 a MS Exchange - zkušenosti a rady

Příspěvek od dejvoska » čtv 30. črc 2009 16:19:25

Zdravím všechy!

Na foru jsem se setkal s nebývalou ochotou a bylo mi doporučeno, abych otevřel diskusi :rtfm: k jedné věci.

Mám G1 a pro pracovní účely potřebuji synchronizovat s MS Exchange (kontakty, emaily, úkoly a hlavně kalendář).

Systém v prvé řadě Exchnage nepodporuje, podporují jen některé aplikace v "marketu". Funguje mi akorát TouchDown a ten bude za pár dní k placení - cca 600,-. Vyloženě mi nevyhovuje jeho kalendář, který je v případě vícedenních akcí naprosto nepřehledný (kam se to hrabe ma staré Treo). S výchozím kalendářem TouchDown nespolupracuje.

Na foru jsem zjistil, že lze přehráním některého z vyvíjených systémů lze získat přímo podporu MSExchange.

Moje otázka je:
:?: - Používáte tady někdo MS Exchange dnes a denně a jak jste se s tím vypořádali? ( :!: Upozorňuji, přechod na WM pro mě nění řešením)
:?: - Pokud jste přehráli vyvíjeným systémem, tak kterým a jaké máte zkušenosti? Který byste mi doporučili?

Android je moc pěkná věc a jsem rád, že v něm mohu spojit práci se zábavou...

Předem díky za ochotu! :yes:

dave

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: G1 a MS Exchange - zkušenosti a rady

Příspěvek od skooopa » čtv 30. črc 2009 16:34:11

prave jsem nasel nejakou aplikaci na emaily z exchange a to Moxier Mail 1.5 mrkni na info:
Moxier Mail with direct push synchronization using Microsoft Exchange Server 2003/2007 makes emailing easy on the go! Moxier Mail 1.5 brings you Moxier Contacts, Calendar and newly added Tasks (Android 1.5 update required). Get yours today for $24.99! Visit http://www.moxier.com/mail for more.
http://www.cyrket.com/package/com.moxier.mail
http://www.moxier.com/

Obrázek
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Autor tohoto vlákna
dejvoska
Nové Androidě

Příspěvek od dejvoska » čtv 30. črc 2009 17:23:27

Uz to testuju a dam vedet!

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » čtv 30. črc 2009 21:40:02

dejvoska píše:Na foru jsem zjistil, že lze přehráním některého z vyvíjených systémů lze získat přímo podporu MSExchange.
Tak, ano mas pravdu. Podstatnou informaci je,ze HTC do telefonu HTC Magic uz android dovybavila plnohodnotnou podporou Exchange. Totez plati o dalsich telefonech HTC a vyjimkou je tedy pouze prvotina - G1, do ktere je mozne toho upraveneho androida z novejsiho telefonu HTC MAgic celkem snadno dostat.

Ano synchronizaci s firemnim exchange pouzivam dnes a denne, je to pro me velmi dulezita pomucka ... synchronizuje takrka neustale online, takze ihned vidim prichozi postu nebo zmenu v kalendari.

NA reseni od HTC se mi libi ze se prirozene integruje do kalendare, adresare a pro praci s exchange emaily proste jen rozsirili podporu protokolu standartniho mailoveho klienta ... prostredi je v CESTINE ... ... urcite bych tomu dal prednost pred temi tricetidolarovymi resenimi z marketu.

Souvisejici clanek a fota: http://www.mobilmania.cz/bleskovky/htc- ... fault.aspx
Obrázek

skooopa
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » čtv 30. črc 2009 21:54:59

A tet mi to take doslo prikladne v HERO rom jsem si vlastne vsiml ze krom prihlasit k uctu google je tam cosi od mrkvosoftu (prihlasit uctu exchange...) :-)
Az ji zas nahodim (cekam na dizzys 2.8) urcite to zkusim...i kdyz u me vyuzity nebude uz jen to zkusit ....

to dejvoska : Rikal jsem ze tu jsou sami sikulove a ochota sama :-)
Obrázek

Autor tohoto vlákna
dejvoska
Nové Androidě

Příspěvek od dejvoska » pon 03. srp 2009 11:11:18

Okej, diky moc za celkem slusnou odpoved!

Az tedy seberu odvahu a najdu par hodinek, tak zkusim prejit na ten system od Magica...

K tem SW, ktere jsou zkousel... mozna to bude nekoho zajimat.

V teto chvili pouzivam Mixier Mail 1,5.

Problem je predevsim v kontaktech. umoznuje sice nakopirovat kontakty do vychozi aplikace kontaktu, zel zastavi se na cislu 500 a nepokracuje. Zbyva mi tedy cca 4500 kontaktu, ktere neprekopiruje. Kdyz mi tedy nekdo vola, nevim, o kocho jde, protoze si telefon nesahne do aplikace Moxier.

Dale nic moc kalendar, ktery je prehlednejsi, nez TouchDiwn od Dataviz, ale zase u udalosti v tydennim prehledu neukazuje popisek. Musi se kliknout, ale kdyz mam nekolik kratsich udalosti, pripadne prekryvajicich se, tak se nekdy nejde strefit.

Mozna je to ale o zvyku. Jsem zvykly na palm od casu Psionu a nekolika generaci Trea...

skooopa
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » úte 04. srp 2009 18:03:14

Nahod si tuto rom a muzes mit nejen outloc sync ale treba i emali pres celou plochu...
http://androidforum.cz/jacxhero-1-0-by- ... t1720.html

Tet jsem na to nastaveni koukal a prijde mi to dost podobne jako nastavni na ppc.

Exchange (outlock ci co :-) ) jsem nikdy nevyuzival -jen na ppc na emaily.
Ale tet jsem treba email zkousel nastavit na svuj ucet u goole a funguje to..
I kdyz to (s gmailem) nema moc vyuziti...
Obrázek

Autor tohoto vlákna
dejvoska
Nové Androidě

Příspěvek od dejvoska » stř 05. srp 2009 22:28:43

Okej, nahodím, jen musím sehnat správnou kartu. Dneska jsem byl v obchodě a při zájmu o ClassRate 6 mi nerozuměli o co mi přesně jde. Předpokládám, že kartu, která byla přímo u telefonu není vhodné použít; máte tip na konkrétní? Ale asi je to moc offtopic...

skooopa
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » stř 05. srp 2009 22:36:15

dejvoska píše:Okej, nahodím, jen musím sehnat správnou kartu. Dneska jsem byl v obchodě a při zájmu o ClassRate 6 mi nerozuměli o co mi přesně jde. Předpokládám, že kartu, která byla přímo u telefonu není vhodné použít; máte tip na konkrétní? Ale asi je to moc offtopic...
No v nasich obchodech moc neuspejes ...Jak reknes claas 6 koukaj jak paka a nechapou na co to potrebujes a jeste kdyz dodas ze je to do mobilu tim je odrovnas uplne...

Ano zakladni karta je na prd (na HERO rom urcite jelikoz musy byt rozdelena na 3 oddily a to je potom kua pomali...)

Zakladem (ne jedinym kriteriem) karty je ona claas 6 ..
Doporucuju zadat do google micro SDHC class 6 a uvidis ze púo chvili klikani narazis na obchod kde ji sezenes.
Obrázek

labakov
Nové Androidě

Příspěvek od labakov » čtv 06. srp 2009 7:36:51

jeste se podivej na Roadsync od Dataviz (normalne v marketu) - zatim je to Beta pro verejne testovani (platnost soucasne verze je do 15 zari), pak se uvidi. Pouzivam to denne uz cca mesic a jsem spokojenej. Resp. nejsem tak nastvanej aby me stalo za to prehravat software v telefonu, mit pak problemy s pripadnou zarukou

Autor tohoto vlákna
dejvoska
Nové Androidě

Příspěvek od dejvoska » čtv 06. srp 2009 19:41:34

Dataviz jsem pouzival jako prvni, ale nejak mi ot nevyhovovalo. Nejslabsi clanek je neprehledny kalendar a pak problem s kontakty, ktere mi synchronizoval jenom nektere. Nechapu proc, ale predevsim ty, ktere jsem pouzival nejcasteji, tedy na manzelku a nejblizsi spolupracovniky :)

ailas
Stálý androiďák

Příspěvek od ailas » pát 07. srp 2009 7:59:21

dejvoska píše:Zdravím všechy!

Na foru jsem se setkal s nebývalou ochotou a bylo mi doporučeno, abych otevřel diskusi :rtfm: k jedné věci.

Mám G1 a pro pracovní účely potřebuji synchronizovat s MS Exchange (kontakty, emaily, úkoly a hlavně kalendář).

Systém v prvé řadě Exchnage nepodporuje, podporují jen některé aplikace v "marketu". Funguje mi akorát TouchDown a ten bude za pár dní k placení - cca 600,-. Vyloženě mi nevyhovuje jeho kalendář, který je v případě vícedenních akcí naprosto nepřehledný (kam se to hrabe ma staré Treo). S výchozím kalendářem TouchDown nespolupracuje.

Na foru jsem zjistil, že lze přehráním některého z vyvíjených systémů lze získat přímo podporu MSExchange.

Moje otázka je:
:?: - Používáte tady někdo MS Exchange dnes a denně a jak jste se s tím vypořádali? ( :!: Upozorňuji, přechod na WM pro mě nění řešením)
:?: - Pokud jste přehráli vyvíjeným systémem, tak kterým a jaké máte zkušenosti? Který byste mi doporučili?

Android je moc pěkná věc a jsem rád, že v něm mohu spojit práci se zábavou...

Předem díky za ochotu! :yes:

dave
Ahoj,

pouzivam Exchange pracovne kazdy den, zvolil jsem ROMku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=523608 s funkcni Mail.apk.
Btw v Haykuro 6.0r1 (z odkazu google-saphire..) se mi nepodarilo Exchange rozchodit a po trose googleni jsem zjistil ze nejsem sam. Je tam pravdepodobne bug kvuli kteremu to ma problem se samotnym vytvorenim uloziste v DB. Proto nasledujici ROMky prevzali Mail.apk z myTouch a Haykuro zda se to neresi. Kdyz jsem udelal logcat tak jsem zjistil ze uz mu ho nekdo nabizel a on to neresi.

Tahle ROMka, jednak to neni HERO, takze se to celkem hejbe ale stale je dost casto updatovana.
Jen se obcas pretoci orientace displaye i kdyz ji mam vypnutou.
A btw umi integraci do standardniho G1 kalendare.

Mej se.

honza.k
Nové Androidě

Příspěvek od honza.k » ned 16. srp 2009 7:56:58

Exchange Sync a připojení pes privátní APN

Pro pracovní účely potřebuji používat Exchange synchronizaci, používám Hero, které funkci podporuje. Problém je ale v tom, že se na náš Exchange připojujeme přes privátní APN. Nevíte někdo řešení, jak toho docílit (podobnš jako na WM, kde se dá nastavit víc budů APN pro práci a ostatní připojení). Přes privátní APN se zas nedostanu na běžný internet. Díky

MrPedro
Robot
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Příspěvek od MrPedro » ned 16. srp 2009 13:20:09

Udelat APN si muzes kolik chces.
A potom je to jen vlezt do nastaveni a aktivovat to ktere potrebujes.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Autor tohoto vlákna
dejvoska
Nové Androidě

Příspěvek od dejvoska » čtv 05. lis 2009 10:20:55

Tak díky jednomu nadšenci mám root a nahozen CyanogenMOD 4.2.3.1

1. Synchronizaci s exchange jsem rozjel - okamžitě stáhnuty emaily, jen marně hledám, jak dostat z exchange kontakty a kalendář do těch v mé G1.

2. A ještě mám dotaz, zda mám nainstalovat k telefonu nové ovladače, ve správci zařízení mám u Android USB Devices --> My HTC "s vykřičníkem." To je asi něco špatně, ne?

Poradíte někdo, prosím?

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » čtv 05. lis 2009 15:09:26

problem s ovladaci muzes vyresit jednoduse podle tohoto tutorialu

vymazes pomoci spec programku ty stare a ze stazeneho sdk nahodis nove

jinak se synchronizaci kontaktu v ramci exchange mam bezproblemovou, tusim ze v nastaveni -> synchronizace je mozne vybrat co vsechno ma android s exchange synchronizovat ... kalendar, konktakty, mail ...

Autor tohoto vlákna
dejvoska
Nové Androidě

Příspěvek od dejvoska » čtv 05. lis 2009 20:52:55

Settings --> Data Synchronization --> mám tu - jenom Gmail + Calendar + Contacts, ale chybi mi tam neco jako exchnage calendar a contacts

Kdyz jsem najel na programek "Pošta", automaticky mě to nehcalo nastavit exchange, jak to ale udělat u kontaktů a kalendáře? Hledal jsem v nastavení kalednáře a kontaktů, ale žádný exchange tam není.

Asi přehlížím nějakou drobnost. V settings jsem žádnou položku týkající se exchange nenašel.

Ještě mě napadá, že ta CyanogenMOD 4.2.3.1 u kontaktů a kalendáře exchange neumí...

Díky moc za radu

dave

PS: Ovladače jsem nakonec zvládl, díky za tip na video!

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pát 06. lis 2009 10:00:35

no ja to mohu potvrdit pouze na htc hero telefonu, kde je to v menu Nastaveni -> Synhronizace dat -> (kde jsou tri polozky - tri zdroje k synchronizac - Google, Exchange, Outlook) ... u prvnich dvou lze nastavit co se ma synchronizovat (mail, kalendar, kontakty)...

Autor tohoto vlákna
dejvoska
Nové Androidě

Příspěvek od dejvoska » pát 06. lis 2009 12:09:00

Mno, zda se, ze jestli to dobre chapu, tak musim jeste doinstalovat nejakou dalsi ROM, ktera to bude podporovat. A ja myslel, ze uz jsem hotov :-(

V teto chvili jsem tedy zcela bez kontaktu :-(

Poradite ROM? Kdybyste byl někdo ochotný asistovat přes skype nebo icq, velmi bych to ocenil!

Diky moc

dave

Odpovědět

Zpět na „Android OS“