Android OSClockwork a fastboot problem

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Kotty
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG GT540

Clockwork a fastboot problem

Příspěvek od Kotty » čtv 18. srp 2011 19:34:49

Zdravím, celý den pročítám nejen tohle fórum a nenecházím odpovědi na můj problém který se vyskytl u mé LG GT 540.

Takže... rozhodl jsem se updatovat z mého již hodně zastaralého Androi 1.6 na vyšší a postupoval sem podle tohodle návodu ( http://androidforum.cz/post202407.html#p202407 ). Dostal sem se do té fáze že mám Android verzi 2.1 no a chystal sem se tam ted podle návodu hodit Clockwork a android 2.3.5. Do SDK manažeru do těch složek podle návodu sem šecko zkopčil do tools jak se mělo no a spustil sem CMD odkázal CMD na složku tools příkazem --> cd C:\Program Files\Android\android-sdk\tools ,poté sem dostal telefon do fastboot mode (mám tam romku myslím CSI s fastbootem , s modrou obrazovkou) zapojil sem USB v tom fastbootu naskočilo pár keců jakože suspend,reset,portchange atd... no a poté sem do zaplého CMD napsal --> fastboot flash recovery recovery_clockwork_3.0.2.4_swift.img (samozřejmě sem měl clockwork nakopčenej v tools a měl sem napsanou konkrétní verzi jakou mám já.

A ted nastal ten hlavní problém kterej tu už někdo někde zmiňoval ale bohužel sem nenašel jeho řešení...

< waiting for device >

No a ted mě řekněte co stím :D co sem se koukal tak to dělá asi jen na Win XP (mám 32bit ale tjfuk) prostě jako kdyby mobil nebyl připojenej... měl sem zaplý ladění USB a vyplý mass storage. Drivery sem aktualizoval šecko sem zkoušel a nic. A taky sem našel zmínku s něčím jako je "android_usb.inf"

Tak jestli ste to dočetli až sem tak dík za snahu a doufám že se najde někdo kdo se stím už setkal bo ví jak nato. :help: :(

PS. Teprv včera jsem zjistil že existuje něco jako fastboot,ROM,SDK atd :D měl sem GTčko půl roku a nic sem stím nedělal :D

netineti
Robot

Re: Clockwork a fastboot problem

Příspěvek od netineti » čtv 18. srp 2011 19:51:43

Neviem, ale nenasiel som v tvojom popise o zlozke fastboot v pc, ktoru ja mam na systemovom disku..a podla toho co pises ti fastboot mod neidentifikuje mobil a ani nemoze ak nie je v pc.. tazko sa reaguje z tvojho popisu.. ja to mam takto-mam motorolu atrix... moze byt ze systemy fastbootu pre rozne znacky su rozdielne

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » čtv 18. srp 2011 20:07:17

Pokud čeká na zařízení, tak nemáš správné ovladače, resp. aplikace fastboot (neboli Tvoje PC) nemůže najít Tvůj telefon.

Co tak flashnout recovery z ROM Manageru? Naprosto jednoduchý proces. Mělo by to dle mě jít i z terminálu přímo v telefonu.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Autor tohoto vlákna
Kotty
Nové Androidě

Příspěvek od Kotty » čtv 18. srp 2011 20:33:33

No zřejmě to těma ovladačema bude ale prosimtě trošku mě to podrobněj vysvětli -- Co tak flashnout recovery z ROM Manageru v téhle větě nerozumím ani slovo :D co je rom manažer a jak flashnout jaký recovery ?:D :D

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 18. srp 2011 20:38:43

https://market.android.com/search?q=rom ... o=1&c=apps

rom manager

přes něj se dá flashnout rom přímo z androidu
jenom mě udivuje, že víš o fastbootu a jak přes něj flashnout recovery, ale pak se ptáš "jak flashnout jaký recovery?", ačkoli je ti už předtím odpovězeno, že recovery flashuješ přes rom manger...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » čtv 18. srp 2011 20:42:24

Tak si o tom něco najdi na Google či Android Wiki...

Ty se pokoušíš flashnout recovery, což je takovej prográmek pro správu ROM a vůbec vnitřní paměti telefonu. Z PC to flashneš přes fastboot, ale pokud Ti nejdou ovladače, musíš to udělat jinak. A to tak, že si z Android Marketu stáhneš a nainstaluješ ROM Manager, pokud máš root a S-OFF, což by jsi mít měl tak Ti ROM Manager nabídne flash Clockworkmod Recovery, je to hned první položka.

Jinak jde vidět, že netušíš co děláš a asi ani netušíš, že si těmito "pokusy" můžeš z telefonu udělat skvělou ozdobu pracovního stolu. Nastuduj si pořádně, co je to recovery, ROM, bootloader, fastboot, partitions v Androidu, ADB, atd...
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Autor tohoto vlákna
Kotty
Nové Androidě

Příspěvek od Kotty » úte 23. srp 2011 17:51:47

Mám furt problém jak dostat do telefonu ten rom manažer :D když přes market/USB mě to nejde WIFI nemám ted poruce. takže sem zas v koncích... proste waiting for device

Odpovědět

Zpět na „Android OS“