Android OSHTC WildFire S nenajde SIM kartu a restartuje se

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero

HTC WildFire S nenajde SIM kartu a restartuje se

Příspěvek od Mr.Voza » sob 20. srp 2011 13:59:10

Ahoj vsem, poridil jsem si HTC WildFire S. Je to muj prvni telefon s Androidem, takze v tomhle jsem naprostej novacek. Hned po pokusu o jeho zprovozneni jsem narazil na dva problemy:

1. Asi nenajde moji SIM kartu, nebo co... vubec nenajde signal - v horni liste u ukazatele signalu sviti krizek... ani tel seznam, co mam na SIMkarte neotevre... telefon i SIMka jsou od T-Mobilu... kdyz jsem do nej zkusil dat jinou SIMku (Vodafone), tak signal po zapnuti normalne nabehnul a tel. seznam ze SIKky sel normalne otevrit... z toho usuzuju, ze ma asi telefon problemy pracovat s tou T-Mobile kartou... muze to bej tim, ze je ta SIMka dost stara - cca 9-10 roku? Nekde jsem tady cet tema, kde se nekdo ptal, jestli mu bude fungovat Desire se starou SIMkou, tak predpokladam, ze u Androida se tohle asi stava, zejo? Jestli jo, vymeni me ji T-Mobile za novou se stejnym cislem, i kdyz je to predplacena Twist? Nebo to muze bejt problem FW v telefonu? Nerad bych kvuli tomu menil cislo, to bych radsi vymenil telefon, kdyby na to doslo.

2. Asi hodinu a pul jsem si s telefonem hral, abych si ochmatal Androida a za du dobu se me z niceho nic 3x restartoval. Muze tohle souviset s tou starou SIMkartou a da se predpokladat, ze po vlozeni "spravny" SIMky tenhle problem zmizi, nebo ho mam rovnou reklamovat?

Ptam se radsi nejdriv tady Vas, zkusenejch uzivatelu Androida, nez ze sebe udelam v T-Mobilu trotla :oops:

Predem dik za rady a odpovedi.
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: HTC WildFire S nenajde SIM kartu a restartuje se

Příspěvek od cyphill » sob 20. srp 2011 14:07:37

Operátor by Ti měl bez problému SIM kartu vyměnit i když jsi předplacenkář, kontaktuj T-Molbile.

S tím restartováním: stávat by se to samozřejmě nemělo, doporučuji udělat hard reset, nebo-li obnovit telefon do původního nastavení. Může to pomoct. Nezapomeň při opětovném nastavování Google účtu (tedy pokud jsi ho už nastavoval), aby se Ti telefon NEobnovil do stavu před hard resetem. Čti tedy při prvním nastavování pozorně co potvrzuješ.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák

Příspěvek od Mr.Voza » sob 20. srp 2011 18:57:11

Tim hard resetem myslis tohle - viz. foto, nebo je tam jeste nejakej "vic hard" reset?

Jinak jeste k ty SIMkarte - autorizovana prodejna T-Mobile ma dneska u nas zavrino, tak jsem byl v nejaky prodejne, kde me rekli, ze jsou jenom obchodni partneri T-mobile (meli tam i O2 a Ufona) a typek me rek, ze me ji vymenit muze, ale plati se za to 490kc... to je normalni, ze se za to tolik plati, nebo me to v autorizovany prodejne udelaj gratis?

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:

cyphill
Robot

Příspěvek od cyphill » ned 21. srp 2011 0:19:26

Řekni, že je SIM karta s Tvým telefonem nefunkční a že jiné tam fungují, měli by ji snad vyměnit jen za malý, případně žádný polatek, pětikilo je fakt moc. A v každém případě jdi do original T-Mobile prodejny.

Ano, to je to, co myslím, obnovení továrních dat. Smaže to veškerá data v telefonu. A vyplň si typ telefonu do profilu či podpisu, pomůže to při řešení problémů zde na fóru.

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák

Příspěvek od Mr.Voza » ned 28. srp 2011 11:19:54

Tak jsem si konecne udelal cas a skocil si primo do T-Mobilu, kde me SIMku vymenili zadarmo. Po vlozeni do Wildfira uz je vsechno OK. Dal jsem jeste obnovit tovarni nastaveni a pro jistotu i smazat SD kartu a vsechny data (fotky, videa, MP3) jsem si na ni potom nakopcil znova, abych mel jistotu, ze treba telefon nema problem se formatem karty. Telefon si ji naformatoval na RAW (predtim byla myslim FAT) a vsechno se zatim po dvou dnech provozu zda bejt OK.

cyphill
Robot

Příspěvek od cyphill » ned 28. srp 2011 11:44:02

Telefon si ji určitě naformátoval na fat32, ale to je nepodstatné, hlavní je, že vše funguje :-)

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák

Příspěvek od Mr.Voza » ned 28. srp 2011 11:50:19

Kdyz pripojim telefon k PC jako uloziste dat a podivam se na vlastosti karty, tak me to ukazuje system souboru RAW... Nevim, co to znamena, ten RAW jsem myslim nikdy nevidel... je klidne mozny, ze kdybych kartu vyndal z telefonu a strcil ji to ctecky karet, tak me to ukaze FAT32, ale ctecku zrovna po ruce nemam, abych to overil... treba ten RAW znamena jenom, ze je to pripojeny pres telefon... fakt nevim... ale jak pises - hlavni je, ze funguje :yes:

cyphill
Robot

Příspěvek od cyphill » ned 28. srp 2011 11:59:19

"RAW" by mělo označovat nenaformátovanou partition, v jiných situacích jsem se s "RAW" nesetkal. Všechny známé systémy (jako linux, win, atd...) potřebují k práci oddíl formátovaný jako FAT, EXT, NT či jiné FS.

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák

Příspěvek od Mr.Voza » ned 28. srp 2011 12:18:53

Tak jsem zkusil telefon pripojit znova a ted uz me to ukazuje FAT32... tak nevim proc me to vcera ukazovalo ten RAW...

Odpovědět

Zpět na „Android OS“