Android OSVsechny kontakty mam v telefonu 2x

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Příspěvky: 134
Registrován: sob 20. srp 2011 13:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero
Bydliště: Chrudim

Vsechny kontakty mam v telefonu 2x

Příspěvek od Mr.Voza » ned 28. srp 2011 11:43:45

Mam novy Android telefon - muj prvni :oops: Po prvnim zapnuti, jsem si jako pokazdy, kdyz prechazim na novej telefon zkopiroval vsechny kontakty ze SIM karty do telefonu. V aplikaci Lide se me podarilo nastavit, aby se me pak zobrazovaly jenom kontakty, ktery jsou v telefonu, takze ty ze SIM karty se me nezobrazujou - to je OK.

Kdyz si ale otevru aplikaci Telefon, bud na ty spodni liste na zakladnim displayi, nebo v menu vsech aplikaci a tam aplikaci Telefon (predpokladam, ze to bude asi to samy) tak tady mam zobrazeny vsechny kontakty 2x - jednou kontakt z telefonu a jednou kontakt ze SIM karty. To samy mam i kdyz posilam SMS pres aplikaci Oskarek.

Da se nastavit, abych mel i tady zobrazeny jenom kontakty ulozeny v telefonu? Vzdycky jsem to mel u vsech telefonu nastaveny tak, ze jsem na kontakty pouzival pamet telefonu a jenom jednou za cas jsem si vsechny kontakty zkopcil na SIM, pro pripad, ze by telefon chcipnul, tak abych neprisel o kontakty. Da se to tady taky tak nastavit?


HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x



matoman
Stálý androiďák
Příspěvky: 96
Registrován: ned 04. črc 2010 19:03:03
Reputace: 0

Re: Vsechny kontakty mam v telefonu 2x

Příspěvek od matoman » ned 28. srp 2011 11:54:57

Na karte uz kontakty mat nemusis, synchronizuju sa s googlo, a keby si o ne prisiel tak stale na googlu budu. (Ale ja ked vypnem zobrazovanie kontaktov na sim tak sa mi vypne vsade... )

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Příspěvky: 134
Registrován: sob 20. srp 2011 13:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero
Bydliště: Chrudim

Re: Vsechny kontakty mam v telefonu 2x

Příspěvek od Mr.Voza » ned 28. srp 2011 16:29:11

A jak si je synchronizuju s googlem? Google ucet mam v telefonu zadanej, pak jsem sel do: Nastaveni - ucty a synchronizace - google a tady dam synchronizovat kontakty, synchronizace probehne zda se OK, ale kdyz dam potom v aplikaci Lide zobrazovat kontakty z google uctu, tak tam zadny nejsou. Delam asi neco spatne, zejo? Jak na to? Nebo se to dela nejak pres ten My Phonebook? Ten me synchronizovat nejde.

Dalsi dotazek - Uz jsem si smazal kontakty ze SIM karty, takze je mam jenom v telefonu. Kdybych si je chtel na SIM katru zase vratit, jak na to? Kdyz dam v aplikaci Lide Exportovat/importovat kontakty, tak me to nabidne jenom Impotrovat z karty SIM, Importovat z SD a Exportovat na SD. Daj se nejak dostat z telefonu na SIM kartu? Muzu si nejak zalohovat kontakty z telefonu do PC pres nejakej software, jako jsem to do ted delal treba u Nokie, SonyEricssonu, Samsungu apod...?
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Příspěvky: 134
Registrován: sob 20. srp 2011 13:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero
Bydliště: Chrudim

Re: Vsechny kontakty mam v telefonu 2x

Příspěvek od Mr.Voza » pon 29. srp 2011 8:32:08

Notak lidi, poradte PLS nekdo jak zazalohovat kontakty na Googlu - viz. muj predchozi prispevek... kdyby me nahodou kleknul telefon, tak abych o vsechny kontakty neprisel... moc PLS...
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Vsechny kontakty mam v telefonu 2x

Příspěvek od cyphill » pon 29. srp 2011 10:48:15

Otevři si kontakty -> menu -> Import/Export -> exportovat na kartu SD. Pak zase menu -> Import/Export a vyber Importovat z karty SD, pokud se Tě to zeptá kam, tak vyber svůj Google účet. Pak by jsi měl mít kontakty i na Googlu, pokud ano, nech si zobrazit pouze paměť telefonu a tam kontakty smaž. Navíc budeš mít kontakty zálohované v souboru na SD.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Mr.Voza
Stálý androiďák
Příspěvky: 134
Registrován: sob 20. srp 2011 13:40:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini
Tablet: Ainol Novo 10 Hero
Bydliště: Chrudim

Re: Vsechny kontakty mam v telefonu 2x

Příspěvek od Mr.Voza » pon 29. srp 2011 13:57:55

Jo takhle... tak to jo... takhle uz to chodi pres export na SD... myslel jsem ze se to ma synchronizovat automaticky... THANKS :yes:
HTC Wildfire S - můj první Android. Buďte prosím k mým lamerskym dotazům schovívaví - teprve se s tím učím :oops:
Samsung Galaxy S3 mini - už by to skoro chtělo něco novýho ;-)
Lenovo K5 Plus - už teď toho lituju :x

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Vsechny kontakty mam v telefonu 2x

Příspěvek od cyphill » pon 29. srp 2011 14:07:06

No a všechny další kontakty už ukládej na Google účet, a pokud máš povolenou automatickou sychronizaci Google účtu, tak to funguje velice rychle, změny se díky push projevují v řádu sekund.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti