Android OSPřenos/záloha dat aplikací

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
jojjo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: htc desire z

Přenos/záloha dat aplikací

Příspěvek od jojjo » úte 13. zář 2011 18:36:10

Zdravim,
nedávno jsem přešel z Wildfire na Desire Z tj. z Androidu 2.2 na 2.3.3 ...

Čekal jsem hladký přechod, protože vím jak je všechno pěkně na serverech googlu.
První rozčarování bylo, že se mi nesynchronizovaly nainstalované aplikace. Jen se mi zobrazovaly zakoupené. Ok, to sem tak nějak vyřešil přes AppBrain (rada z nějakýho zahraničního serveru, pač to prej googlu "občas" hapruje) nutno říct, že i tak to byl porod :o

Před chvilkou jsem si ve starým telefonu exportoval na kartu kontakty, pač sem celkem rychle vystřízlivěl z naivity, že všechny kontakty nehledě na to v kterým adresáři jsou, budou také pěkně u googlu :-)

Ale co mě vrtá hlavou je, jak dostat/zálohovat ze starého telefonu data u těch aplikací, které nemají žádný export ani sync? První odpověď co každýho napadne bude Titanium backup apod. ale každej BFU nemá rootlej telefon tak mě zajímá jak to soudruzi v googlu vlastně vymysleli? Připomínám, že až donedávna ani takovej Wildfire rootnout nešel.
Příklad jedné takové aplikace je Gardener -> žádný import/export ani sync. Co teď když tam mám celou zahrádku?

Ono tak nějak celkem by mě zajímalo jak řešíte zálohy. Tady každej střídá romky jak na běžícím pásu / resetuje do továrního nastavení a tak nějak to vypadá, že si nikdo neláme hlavu se svýma super tajnýma poznámkama nebo archivníma mailama (v tom mám vlastně taky problém, ale hold ani K-9 neumí backup mailů -> shame)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“