Android OSSmazal jsem aplikaci pro SMS, co teď?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
petr.cernansky
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson X10

Smazal jsem aplikaci pro SMS, co teď?

Příspěvek od petr.cernansky » čtv 15. zář 2011 20:11:37

Zdravím, mám X10i s androidem 2.3.3. Telefon jsem si ROOTnul a přes Titanium Backup jsem mazal nepotřebné aplikace.

Používám free sms sender, tak jsem si říkal, že základní aplikaci pro sms potřebovat nebudu. Jenže teď se mi neukládají smsky. Vyskočí mi vždy jen popup okno se sms a když to zavřu, tak je smska ztracená.

Je možné nějak základní aplikaci dostat zpět?

Johny004
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: SE WT19i_Lumia800
Twitter: SonyForelli
Tablet: Nexus 7

Re: Smazal jsem aplikaci pro SMS, co teď?

Příspěvek od Johny004 » čtv 15. zář 2011 20:46:20

V Marketu GO SMS. Vynikající sms aplikace, která posílá, ale i příjímá. Používám ji jako náhradu za stock app. kterou jsem také dal pryč
SE WT 19i, NEXUS 7

Moje Androidí historie: Galaxy Ace, Optimus Black, SE Live with Walkman, Ascend G300, Xperia U, Nexus S, Nexus 7

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pát 16. zář 2011 8:46:11

Jj, GO SMS taky doporučuju. Umí kompletně převzít funkci defaultní SMS aplikace a co je super, umí i klasické třídění SMS na doručené a odeslané, ne jen ty konverzace.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Tonakona
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: X10i

Příspěvek od Tonakona » pát 16. zář 2011 8:59:36

Myslím si, že to nezachrání ani GO SMS. Zkus. Pokud to nepomůže, přehraj firmware přes PC Companion. Ale přijdeš o veškerá data v telefonu, takže záloha!

Tonakona
Nové Androidě

Re: petr

Příspěvek od Tonakona » pát 16. zář 2011 10:17:46

Ještě bys mohl zkusit pohledat orig. apk soubory z X10i, třeba na XDA, a prostě to znova nainstalovat. Nebo by ti tu instalačku mohl poslat někdo s rootlou X10.

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » pát 16. zář 2011 10:24:43

ZÁLOHUJ, ZÁLOHUJ, ZÁLOHUJ!
Ty děláš takové úpravy bez zálohy celé ROM nebo alespoň samotných aplikací? Dobře Ti tak.

Titanium se Tě na zálohu před odinstalací neptá jen tak pro srandu králíkům. Navíc aplikace stačí jen zmrazit. Pro navrácení do původního stavu bych si sehnal někoho, kdo má stejnou ROM a je schopný udělat zálohu pomocí TB. Tu by sis pak nechal poslat, umístil ji na kartu a aplikaci obnovil.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 16. zář 2011 14:13:10

Tonakona píše:Myslím si, že to nezachrání ani GO SMS. Zkus. Pokud to nepomůže, přehraj firmware přes PC Companion. Ale přijdeš o veškerá data v telefonu, takže záloha!
GO SMS ho samozřejmě zachrání. Stačí v nastavení zaškrtnout, že defaultní SMS aplikace byla odinstalována a povolit, aby GO SMS běželo pořád a už mu default chybět nebude. Já to tak provozuji už pár měsíců k plné spokojenosti a defaulní aplikaci jsem taky vyhodil.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Tonakona
Nové Androidě

Re: ludekbrno

Příspěvek od Tonakona » pát 16. zář 2011 14:34:43

Free Sms sender zprávy neukládá a Go sms je ukládat bude? Nevím nevím. Spíš bych řekl, že smazal něco, co s tím ukládáním souvisí. Třeba bude Go sms fungovat korektně, já to nevím. To musí vyzkoušet Petr sám. A stejně chce asi používat free sms sender pro posílání zdarma, takže go sms by bylo jen poloviční řešení. Bylo by fajn, kdyby napsal jak to vyřešil.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 16. zář 2011 22:33:51

SMS se ukládají do sql databáze v telefonu. Free sms sender ji zřejmě používat neumí a využívá k tomu defaultní aplikaci. GO SMS umí sám standardní databázi pro SMS používat, takže defaulní aplikaci nepotřebuje a přitom SMS normálně ukládá.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“