Android OSrychlost HERO Rom

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
caravana
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pát 24. črc 2009 8:29:57
Reputace: 0

rychlost HERO Rom

Příspěvek od caravana » úte 11. srp 2009 19:54:12

Nedávno jsem jsem si přesunul aplikace na kartu , protože to byla class 4 tak jsem neočekával závratnou rychlost, občas se něco kousalo atd.. jako linuxák mi to v celku nevadí systém ve vývoji mouchy prostě má :-). Ale co se nestalo do týdne se mi s alo to že jsem kartu špatně odpojil, a milá G1 odmítala startovat toto už se tu řešilo , nakonec pomohlo WIPE.
Když jsem už přišel o aplikace tak jsem se rozhodnul trochu laborovat, dal jsem nove radio a nové SPL. Tak jsem trochu přemýšlel a že zkusím HERO Rom. Tak jsem ji tam behem 10 min dostal.
První spuštění bylo sice delší jako bylo avizováno, na první pohled to vypadalo velmi hezky , ale mě moc integrované se sociálními sítěmi což se mi nelíbilo. Ale co mě rozčarovalo byla celkova rychlost systému, návrat na plochu cca 5 - 10 s , někdy to bylo i rychlé , ale kazilo to celkový dojem.
Nakonec jsem se asi po 2 hodinách vzteknul a dal tam zpátky JF 1.5 s aplikacemi v interní paměti , ale zjistil jsem že se nějak rozšířila , před aplikací Hero rom byla kolem 70 MB a ted ji mam 85 , což trochu nechápu.

Má někdo podobné zkušenosti?? :?:

_______________________________________________________________________________
G1-black | ROOT | fw JF 1.5 | radio 62.50S.20.17U_2.22.19.26I | kernel 2.6.27-00392-g831baf


G1-Black, Root


Uživatelský avatar

halm
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 15. dub 2009 20:29:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S
Bydliště: Klatovy
Kontaktovat uživatele:

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od halm » úte 11. srp 2009 20:08:18

Jakou verzi HERO rom jsi použil?
Jinak ale potvrzuji, že některé návraty na plochu trvají cca 5 - 10 vteřin. Není to pokaždé, ale jeden z pěti návratů na plochu takhle dlouho trvá. Vzhledem k výhodám HERO romky to ale nepředstavuje nic na co bych se nedokázal povznést.


Autor tohoto vlákna
caravana
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pát 24. črc 2009 8:29:57
Reputace: 0

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od caravana » úte 11. srp 2009 20:39:13

Použil jsem DrizzyJAC JACxHerov1.2 SYM/BIND APPS2SD.
Nevím jaké konkrétní výhody skýtá HERO rom ? Mě to přislo takové moc přeplácané ,ja bych byl nejradsi kdyby existovala možnost telefonovat přímo z terminalu,,,, možná nezvyk z JF 1.5, taky docela pomalá reakce na přetočení telefonu.
Jo už jsem si vzpoměl co mě nejvíce naštvalo :idea: , spustil jsem quickoffice , které je tam integrované , předhodil jsem mu jednoduchý asi 200-300k soubor první stránku načetl ale při posuvu , vyhodil hlášku že nemá dostatek paměti a ukončil quickoffice.
Ten pomalý návrat na plochu si přikládám tomu že rom je stavěná a optomalizovaná pro HTC Hero které má trochu více RAMky.


_______________________________________________________________________________
G1-black | ROOT | fw JF 1.5 | radio 62.50S.20.17U_2.22.19.26I | kernel 2.6.27-00392-g831baf
G1-Black, Root

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od nFiX » úte 11. srp 2009 20:47:06

Tak jak už jsem psal i jinde já mám návraty během 1-2 vteřín takže opravdu nevím, co to máte za karty atd? :DD mám class 6 kingston a jacxhero 1.1 a jinak proč se ti to rozšířilo - no použil jsi novější spl, které rozšiřuje interní paměť telefonu a bere si jí od tama, kde není potřeba....

Jinak kolik jsi měl widgetu atd? já osobně tam mám 2 widgety a to hodiny s počasím a popř ještě počasí, nebo twitter, nic víc.. takže je to taky možná tím..... a app typu quick office mažu hned po nainstalování rom.. jsou lepší app!


Autor tohoto vlákna
caravana
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pát 24. črc 2009 8:29:57
Reputace: 0

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od caravana » úte 11. srp 2009 20:56:30

Prave ze jsem widget nemel zadny , par jsem zkousel ale moc me nenadchly spis bych uvital widget terminalu .
ale je to mozny ze je to tou kartou ....
Jinak s tim quick office mas pravdu asi aplikace na p... ale znam jen toto nebo officetogo.
Jeste se trochu v tech aplikacich rozkoukavam mam G1 teprve treti tyden , jako nezlomneho linuxaka me spis zajima system :twisted: .

_______________________________________________________________________________
G1-black | ROOT | fw JF 1.5 | radio 62.50S.20.17U_2.22.19.26I | kernel 2.6.27-00392-g831baf
G1-Black, Root


Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od skooopa » úte 11. srp 2009 21:04:39

No pokud mas tu dodavanou SD kartu je ta rychlost z velke casti kvuli ni..Jelikoz to je coste SD (Nikoliv SDHC) s class zadna :-)
Sezen si SDHC clas 6 a rozdel ji na 3 oddili nahod hero (JACxHERO 1.2) a uvidis rozdil...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Autor tohoto vlákna
caravana
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pát 24. črc 2009 8:29:57
Reputace: 0

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od caravana » úte 11. srp 2009 21:11:05

No mam SDHC class 4 8G, FAT a EXT3 partiton,, zas tak pritroublej nejsem ,, akorat jsem to nenapsal ,, No nevim zda to budu jeste zkouset, jak uz jsem psal Hero bylo na pohled pekne , ale na me prilis moc udelatek a grafickych cypovinek nejlepsi je prece jenom BASH. :twisted:
G1-Black, Root

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od skooopa » úte 11. srp 2009 21:19:47

Nerikam ze jsi pritroblej :-) ...
Ale vis jak ono jde o ten treti tebou nezmineny linux swap (32MB) kterej HERO(Aj jine rom) vyuzivaji....
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Autor tohoto vlákna
caravana
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pát 24. črc 2009 8:29:57
Reputace: 0

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od caravana » úte 11. srp 2009 21:32:21

Mno ten swap jsme si nejak neuvedomil, mno budiz... :|
Ale jeste jeden takovy blby dotaz, co delat kdyz chces vyndat kartu z G1 , jasne musis ji odpojit, ale co kdyz zapomenes? Muze pak dojit vlivem spatneho odmountovani , k selhani startu , viz muj prvni Topic, obcas se mi to stane v linuxu na reiser3 a resim to pak prebuildovanim stromu , ale netusim jak bych to resil v androidu ,,\
Nebo co se stane kdyz kartu pripojis k PC jako storage, telefom ma nektere aplikace porad rozjete co mas na karte a tim padem k nim nema pristup a sehava ne ?(me se to aspon stavalo)? nemluvim o Swapu ,, Ve widlich oddil ext2/3 nepripojis ale v linuxu ano . Mozna se v tom prilis moc rypu. :?
G1-Black, Root

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od skooopa » úte 11. srp 2009 21:38:08

No ja v XP muzu normalne primountovat (widle videj jen ten fat32) ...
Kartu jako takovou z telefonu za chodu systemu nevyndas jelikoz na ni jsou aplikace a co hure aktivni swap ...
Myslim ze to nejde ani u cyanu na HERU kazdopadne...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Autor tohoto vlákna
caravana
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pát 24. črc 2009 8:29:57
Reputace: 0

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od caravana » úte 11. srp 2009 21:45:52

Coz o to ten swap vypnu (swapon/swapoff)
Ale spis jsem myslel jak predejit , kdyz budu kartu nutne potrebovat nekde jinde na prenos dat fotak apod nebo proste nejaka takova situace a kartu proste a jednoduse fyzicky vytahnu , co se stane pak ? -----> skape nasledujici start a pak wipe a nova instalace aplikaci ......
G1-Black, Root


Autor tohoto vlákna
caravana
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pát 24. črc 2009 8:29:57
Reputace: 0

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od caravana » stř 12. srp 2009 19:15:41

Pomalosti jsem myslel neco jak je na tomhle videu.:

http://www.stream.cz/video/153/323064-g1-jachero


to se prece neda bezne pouzivat ?????
G1-Black, Root

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od skooopa » stř 12. srp 2009 19:31:22

Pokud stojis wic o funkce nez o widgety (sense) tak ti doporucuju zkusit tuto rom:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=546984

verzi: Superlite

Pred chvili jsem ji nahodil a je dost rychla.(Velke - jsou zakladni tri plochy...)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Autor tohoto vlákna
caravana
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pát 24. črc 2009 8:29:57
Reputace: 0

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od caravana » čtv 13. srp 2009 8:57:23

Zkusím,
Ještě jeden takový tupý dotaz , jak rešíšíte , přihlášení po wipe nebo po instalaci nove ROMky ? vzdyckz se tam objeví ikonka GPRS, coz nechci aby komunikoval , a aby clovek stahl apndrioda tak musi mit pristum na market , Jedina moznost je ta ze si to stahnout na SD a pak bleskurychle instalovat z karty nez zacne synchronizace.


_______________________________________________________________________________
G1-black | ROOT | fw JF 1.5 | radio 62.50S.20.17U_2.22.19.26I | kernel 2.6.27-00392-g831baf
G1-Black, Root

Uživatelský avatar

TeaTime
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: ned 12. dub 2009 12:47:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1_SuperE_1.0.3+enoch theme

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od TeaTime » čtv 13. srp 2009 10:44:15

GPRS muzes vypnout bez problému ručně. Dáš nastavení-ovládání bezdrátových sítí-mobilní sítě-názvy přístupových bodů a tam rozklikneš připojenou mobilní síť a do názvu přístupového bodu dopíšeš jakykoliv nesmysl (např. internet.t-mobile.czsmrdimifusky)... GPRS ti nebude fungovat dokud adresu zase neopravíš

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: rychlost HERO Rom

Příspěvek od nFiX » čtv 13. srp 2009 12:18:01

caravana - GPRS si můžeš vypnout přímo u operátora na webu (pokud máš např tmobile) jinak u hero romky vůbec gprs asi nevyužiješ, jestli máš doma wifinu - u hero rom je první věc, kterou vypňuješ před synchro s google účtem, zádání google účtu ale i loginu do soc.sítí zadání a vyhledání wifi...

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host