Android OSAndroid pro mivvy zero

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
tkimitkiy
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Redmi 8T / MIUI 11.0.9.0
Tablet: eKasa

Android pro mivvy zero

Příspěvek od tkimitkiy » úte 04. říj 2011 17:06:32

Ahoj - našel by se tu mezi vámi někdo, kdo by byl ochotný mi poradit s přeinstalováním telefonu mivvy zero (Windows Mobile 6.5) na Android (nějakou normální/funkční verzi)? Případně aspoň poradit ROMku. Díky!

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Android pro mivvy zero

Příspěvek od ramon.dexter » úte 04. říj 2011 17:30:20

Ne, ne a ne.Vzhledem k tomu, že se Mivvy zero (pod tímhle brandem) prodával pouze u nás, neexistuje komunita, tudíž ani nikdo, kdo by to ROM udělal.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
tkimitkiy
Nové Androidě

Příspěvek od tkimitkiy » úte 04. říj 2011 20:47:11

To je docela smutný. Ten telefon je podobný na ostatní značky - neříkej, že by se nenašla nějaká ROMka pro HTCčko, která by na tom fungovala... :-/ :( Každopádně díky za reakci...

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » stř 05. říj 2011 14:31:49

Nenašla, nelze.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » stř 05. říj 2011 14:36:05

tkimitkiy píše:Ten telefon je podobný na ostatní značky
Čeština pláče ztlučená v koutě. Snad "je podobný ostatním značkám", ne?
tkimitkiy píše:Ten telefon je podobný na ostatní značky - neříkej, že by se nenašla nějaká ROMka pro HTCčko, která by na tom fungovala...
Vnější podobnost naprosto vůbec nic neznamená.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
tkimitkiy
Nové Androidě

Příspěvek od tkimitkiy » stř 05. říj 2011 23:28:45

Vim, ze vnejsi podobnost nic neznamena, ale myslel jsem, ze tu nemusim vypisovat, ze jsou i jina zarizeni s procesorem Marvell Xscale PXA300 s architekturou ARMv5 (pokud budeme slovickarit)... Jde spis o to, ze jsem cetl, ze Android se obecne nemusi s procesory PXA3xx.

Co se vyrazu "podobny na" tyce - na to se mi nechce reagovat - a) psal jsem to vecer a unaveny b) coby vystudovany bohemista mam aspon ve volnem case (tj. vecer u internetu, odpoledne v samoobsluze a jinde) narok se vys*at na to byt hyperkorektni... c) konkretne tahle vazba se mi tam navic nejspis dostala diky nemcine, kterou 90% dne mluvim (mimo jine kvuli tomu, ze ji studuji a vyucuji)...

Obecne sice dekuji za reakce na muj hloupy dotaz, nicmene musim rict, ze bych cekal trosku kultivovanejsi rady nez "nenasla, nelze". To mi trosku pripomina "kdyz tomu ho*no rozumis, tak se do toho ne*er!". Myslel jsem, ze to forum je tu od toho, aby se lidi zeptali a pripadne jim nekdo poradil - tim poradil myslim treba napsat, proc "nelze" nebo co clovek riskuje, kdyz zkusi strelbu od boku a vybere nejakou radoby "univerzalni" ROMku typu Cyanogen...

Toliko moje reakce na vase odpovedi a ted uz mi zas muzete dal nadavat... :cry:

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Příspěvek od Jarous1 » čtv 06. říj 2011 0:47:33

Tak dobře, napíšu to trochu mírněji ;)
To, že se některé telefony sobě podobají opravdu neznamená, že i uvnitř budou podobné. I sám jsi to uznal. Procesor ale také neříká nic o tom, jestli je něco stejné nebo alespoň podobné. Ono v tom telefonu je i hromada dalších konstrukčních dílů, které ke své správné funkci potřebují i software, v tomto případě samotný OS, který s nimi umí zacházet. Pokud ho Android jako takový neumí obsloužit (a že oficiální distribuce s tím vůbec nepočítají je asi jasné, když tenhle mobil se nikdy s Androidem neprodával), tak se musí najít nějaký nadšenec, který to naprogramuje. Vzhledem k tomu, že už se tu psalo, že tenhle mobil se prodával pouze v ČR, tak je ale šance, že by to někdo opravdu udělal, hodně hodně malá... Třeba někdo ale nakonec překvapí, těžko říci ;)

Současně dost pochybuji, že by do toho Mivvy vůbec pasovala nějaká z verzí CM... I ty jsou dělány přesně na ty konkrétní modely mobilů. V některých případech dokonce i jen určité výrobní série, protože výrobce může časem něco uvnitř změnit... Nahrát nějakou někam jinam než kam patří je asi dost bláznivý nápad. Především proto, že se tím dost riskuje opravdové nevratné zničení mobilu.

A vůbec, má Mivvy dostatečný výkon / paměť aby rozhýbalo něco takového jako je Android ?

Jestli píšu blbosti, tak mne někdo znalejší opravte...

Autor tohoto vlákna
tkimitkiy
Nové Androidě

Příspěvek od tkimitkiy » čtv 06. říj 2011 7:40:05

Diky - tohle je odpoved, ktere si vazim. To, co pises, jsem po postupnem prohledavani webu zacal pomalu chapat taky. Chtel jsem si byt ale jisty. Vychazim z pocitace, kde je proste operacni system a zbytek je o ovladacich. Myslel jsem, ze je tomu obdobne i u mobilu, ale z toho, co ctu a co vy tu pisete je to evidentne neco uplne jineho. Myslel jsem, ze architektura procesoru je to hlavni z ceho se u mobilu vychazi, ale jak pises - je tam spousta jinych veci, ktere je potreba v ROMce zohlednit, takze slovy predchozich prispevku "ne a ne a ne". :-/
Ohledne toho, jestli by to ten telefon utahl jsem uz taky narazil na par nazoru - vychazel jsem z toho, ze (jestli to dobre chapu - protoze mi posledni dobou prijde, ze co web, to nazor) Anroid je v podstate formou Linuxu a i u Linuxu existuji narocnejsi (OpenSuSe, Ubuntu, ...etc.) a mene narocne (Slackware, aj.) verze -> z toho jsem usuzoval, ze starsi verze Androidu by na tom fungovat mohla. Pokud myslis, ze ne, pak neni co resit - osobne vubec netusim, jake ma Android hardwarove pozadavky - nikde jsem to nenasel, resp. co jsem nasel, to se dost ruzni...
Parkrat uz jsem se pokousel podivat po nejakem navodu, jak si "cooknout" takovou vlastni ROMku, ale nic kloudneho jsem nenasel, resp. vsechno vychazi z toho, ze ma clovek zarizeni, na kterem to muze ladit. Nemam moc predstavu, jestli je u vytvareni ROMky potreba jenom sehnat spravne aplikace, ovladace, jadro a konfiguracni soubory a pak je nejakym zpusobem "zkompilovat" dohromady nebo jestli je potreba opravdoveho programovani. Nejake zaklady HTML, PHP, XML zvladam, ale myslim, ze tady by bylo potreba podstatne vic (tim spis, ze jestli to chapu, je pro programovani Androida prostredi SDK, ktere mi pripomina [ciste nazvem - nemel jsem tu prilezitost ho vyzkouset] Javu SDK, kde je skutecne potreba znat programovaci jazyk a ne jenom par prikazu/skriptu).
Jeste jednou dekuji za rady a dovysvetleni a omlouvam se, pokud jsem se svym predchozim prispevkem nekoho dotknul - nemel jsem za cil nekoho urazit. Jenom proste nerad vzdavam veci hned po prvnim neuspechu, tim spis, kdyz je jeho duvodem veta "ne, nejde to".

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » čtv 06. říj 2011 14:38:17

Je tu jeden zásadní nedostatek, přes kterej se nedostaneš ani kdyby ses zbláznil: ten telefon má přímo v loaderu ("biosu") nějaký inicializační skript pro bootloader Windows Mobile! Takže když tam nahraješ něco jinýho, tak loader telefonu nebude mít ten soubor, pro kterej má sáhnout do paměti a konečná.

Autor tohoto vlákna
tkimitkiy
Nové Androidě

Příspěvek od tkimitkiy » čtv 06. říj 2011 15:25:16

Tak tahle odpoved me teprve posadila na zadek. To me nenapadlo. Takze neni sance. Diky za odezvu.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“