Android OSSamsung Galaxy S2 - chyby

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
lookys
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 11. říj 2011 16:40:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2

Samsung Galaxy S2 - chyby

Příspěvek od lookys » úte 11. říj 2011 16:44:27

Dobrý den, pořídil jsem si Samsung Galaxy S2 brandovaný od O2.
Bohužel mi telefon začal blbnout v podobě různých chyb (zůstavá rozsvícený, což vybíji baterii, sám se přepíná do modu auto, při hovoru si sám přepne n hlasitý odposlech, atd. )
Začal s tím sám od sebe včera dopoledne, aniž bych cokoliv instaloval. Považuji to za chybu softu. Zkoušel jsem tedy nahrát nový firmware přes samsung Kies. Bohužel mi to píše, že mám nejnovější verzi firmware, protože O2 novější verzi zatím nemá k dispozici. Nechci ovšem přijít o záruku tím, že bych si nahrál jiným způsobem jinou verzi... a nejde mi ani znovu přeinstalovat tuto verzi firmware.

Napadá Vás, co by tyto chyby mohlo způsobovat, případně jak to řešit, aniž bych musel několik dní čekat, než se mobil vrátí ze servisu?





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16718
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Samsung Galaxy S2 - chyby

Příspěvek od ludekbrno » úte 11. říj 2011 19:44:41

Není nutné přeinstalovávat celý firmware. Ten sám o sobě tuto chybu určitě nezpůsobuje. Nejspíš nějaký problém v uživatelských datech či některé nainstalované aplikaci. Mělo by to vyřešit obnovení továrního nastavení (se smazáním všech dat).
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
lookys
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 11. říj 2011 16:40:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2

Re: Samsung Galaxy S2 - chyby

Příspěvek od lookys » stř 12. říj 2011 9:04:21

ludekbrno píše:Není nutné přeinstalovávat celý firmware. Ten sám o sobě tuto chybu určitě nezpůsobuje. Nejspíš nějaký problém v uživatelských datech či některé nainstalované aplikaci. Mělo by to vyřešit obnovení továrního nastavení (se smazáním všech dat).
Obnovení továrního nastavení sem již zkoušel, ale nepomohlo. Ovšem ta Vaše poznámka "se smazáním všech dat" - co třeba vyndat paměťovku? Zkusil jsem to a zatím to vypadá, že vše funguje jak má. Čili ještě formát paměťovky a uvidíme co to bude dělat dál, snad už to bude OK!

Takže děkuji za radu ;) s pozdravem Schmidt


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16718
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Samsung Galaxy S2 - chyby

Příspěvek od ludekbrno » stř 12. říj 2011 12:57:33

Tu paměťovku jsem zapoměl napsat. Je to ale samozřejmé, protože část aplikací a uživatelských dat je na ní. Tak hlavně že to funguje :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
lookys
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 11. říj 2011 16:40:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2

Re: Samsung Galaxy S2 - chyby

Příspěvek od lookys » stř 12. říj 2011 18:36:34

ludekbrno píše:Tu paměťovku jsem zapoměl napsat. Je to ale samozřejmé, protože část aplikací a uživatelských dat je na ní. Tak hlavně že to funguje :-)

no radost byla zdá se předčasná. Paměťová karta v telefonu není, telefon byl dnes ráno obnoven do továrního nastaveni, včetně vymazání všech dat. Chvíli vše fungovalo jak má. Po asi 6ti hodinách se najednou z ničeho nic znovu spustil mód auto, rozsvítíl displej atd... dokonce se spustila inicializace připojení přes USB, ačkoliv v něm USB kabel vůbec strčen nebyl...

tak já už vážně nevím co s tím...

edit: zdá se, že jde o tento problém http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=17232
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1174291
Prosím o pomoc!


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22775
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Samsung Galaxy S2 - chyby

Příspěvek od LivArt » stř 12. říj 2011 18:55:58

Já bych to reklamoval. Takhle se telefon prostě chovat nemá.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
lookys
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 11. říj 2011 16:40:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2

Re: Samsung Galaxy S2 - chyby

Příspěvek od lookys » stř 19. říj 2011 10:40:52

Tak problém zdá se vyřešen.

Prošel jsem si několik zahraničních fór a našel jsem celkem jednoduché řešení. Poměrně velkému % lidí pomohlo vyčistit USB port. Tak jsem to minulý týden zkusil, vše jsem velmi opatrně a nasucho vyčistil a zatím je vše v pořádku, již několik dní...
Prý se může stát, že nečistoty na USB přesvědčí telefon, že je připevněn na handsfree v automobilu a začne se podle toho chovat...

někdy bývá řešení jednodušší, než by člověk řekl...

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti