Android OSAndroid a synchronizace s Exchange

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
scarabeusczech
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300 4.0.3

Android a synchronizace s Exchange

Příspěvek od scarabeusczech » čtv 20. říj 2011 14:59:07

Zdravím,
mám 2 dotazy na Android a synchchronizaci s Exchange. Jelikož mám firemní WM 6.5 a zákazník má mobily s Androidem, jsem tímto tak trochu nepolíben. Mé dotazy jsou:
1) jeden uživatel má v Outlooku hodně filtrů, které mu příchozí zprávy hážou do složek. Na mobilu se mu ozve zvuk nové zprávy, ale když si otevře emaily tak musí ve složkách hledat, do které ta zpráva spadla. Nevíte, zda se dá zapnout, aby se mu u názvu složky objevila třeba závorka s číslem nových zpráv a on nemusel otevírat všechny složky?
2) u všech uživatelů se objevilo to, že musejíé telefon odemykat PINem a když si to chtějí vypnout, tak je tato možnost neaktivní s odkazem za zablokování správcem systému; toto se objevilo až po synchronizaci s Exchange a mě by zajímalo, zda nevíte, kde se toto dá v Exchange vypnout.

Předem děkuji za odpovědi

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Android a synchronizace s Exchange

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 20. říj 2011 15:07:22

Jak synchronizuješ? Telefon <> server, nebo telefon <> outlook? Druhá volba (telefon<>outlook) je špatně.

1) Outlook s androidem NIJAK nesouvisí. Nesynchronizuješ s outlookem. Synchronizuješ s exchange serverem. Nastavení outlooku jsou pouze pro outlook. Podle tvýho popisu se uživateli ty štítky evidentně nějak tlučou a výsledkem je bordel. Ať si uživatel při příjmu nastaví poštu do "přijaté" a dál ať si to filtruje ručně. Nic jinýho nemůžu poradit, jde o pořádek v nastavení. Pokud je něco nastavený dobře, funguje to. Pokud je to nastavený špatně, klient (telefon) s tím nic moc nenadělá.

2) Kde se toto dá v exchange vypnout? Ptej se vašeho správce IT, ať to vypne.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
scarabeusczech
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300 4.0.3

Re: Android a synchronizace s Exchange

Příspěvek od scarabeusczech » čtv 20. říj 2011 15:12:49

Ad 1: synchronizuje se to samozřejmě přímo s Exchangem, takže se na to aplikují i filtrovací práva z něj. Aplikují se správně, ale v přehledu složek není vidět, kde ta nová zpráva je (na rozdíl od WM nebo iPhone)

Ad. 2: opět - máme ve firmě i WM a iPhone a tam tuto věc Exchnage nezapíná - v Androidu bůh ví proč ano

Odpovědět

Zpět na „Android OS“