Android OSStahování přes WiFi

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
loqan
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Kontaktovat uživatele:

Stahování přes WiFi

Příspěvek od loqan » pon 24. říj 2011 18:09:41

Ahoj,

mám takový malý problém. Četl jsem o problémech, kdy se při vypnuté obrazovce odpojovala WiFi.
Mám podobný problém, avšak ne s odpojováním WiFi, ale se stahováním při vypnutém displayi.
V nastavení WiFi mám zaškrtlé Nikdy neodpojovat! A toto funguje, když vypnu display WiFina zůstane zaplá a když display opět rozsvítím tak je připojena a připravena ;-)
Problém je, že když stahuju cokoliv, ať už přes operu, market, rss(celé články) a vypnu display, stahování se prostě pauzne a jakmile display rozsvítím, tak pokračuje.
Ale zas když mám např. v RSS čtečce naplánovaný stahování celých článků přes WiFi každou hodinu a v době stahování mám vyplý display, tak se všechny články stáhnou... To samé s notifikacemi Gmailu, rss, marketu... Vše funguje i při vypnutém displayi. Vše, co je automaticky na pozadí funguje.

Jen prostě "ruční" stahování nejde :-(
Je docela na ***** když chci stáhnout film, tak nastavovat podsvícení na 30 minut, aby jela WiFina.

Víte někdo jak na to?

Nexus S 2.3.6 ;-)
Jenom dvě věci smrdí jako ryba.... a jedna je RYBA! :D :D

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Stahování přes WiFi

Příspěvek od LivArt » pon 24. říj 2011 19:19:27

Já jsem to pochopil tak, že ten systém se jakoby "uspí do paměti" (linuxu znalí pro to používají termín "suspend to ram", windows to má pokaždý jinak, ve w7 je to Režim spánku), kdy ale systém nechá běžet naplánované úlohy procesů (ať už to jsou push notifikace gmailu nebo pravidelný stahování té rss čtečky) a komunikaci, ale programy pozastaví. Takže tím pozastaví i to stahování. Pokud chceš tedy, aby telefon neusínal a stahoval pořád (i za cenu toho, že to bude dost žrát baterku), nenech přístroj přejít do toho režimu spánku (standartně toto můžeš nastavit při nabíjení, při běhu na baterii bude potřeba nějaká aplikace - například můžeš zkusit https://market.android.com/details?id=o ... filockfree a nebo https://market.android.com/details?id=o ... NrZXIiXQ.. )

Autor tohoto vlákna
loqan
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Kontaktovat uživatele:

Re: Stahování přes WiFi

Příspěvek od loqan » pon 24. říj 2011 21:32:48

Aha.
Takže za to vlastně "může" třeba ta Opera (spolu se systémem), že se zastaví (tím i stahování) a ne WiFi v mobilu :-D
A nestačilo by najít nějaký download manager, který se neuspí s displayem?
Ale je teda dost divné, že si Google vlastně touhle "fíčurou" zablokoval i stahování z marketu... Při vypnutém displayi se taky pauzne.

To je tak nemožně blbá vlastnost tohleto, to svět neviděl :-D Jak v sobě tak "chytrý" systém může může mít takovou zhovadilost? :-!

Vypni display a nestahuj, to je jak Vypni display a nevolej - chceš volat, nech si zapnutý display...
Jenom dvě věci smrdí jako ryba.... a jedna je RYBA! :D :D

Odpovědět

Zpět na „Android OS“