Android OSOdstranění aplikací z účtu na marketu bez telefonu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
SdKfz.171
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Rom: original

Odstranění aplikací z účtu na marketu bez telefonu

Příspěvek od SdKfz.171 » pát 28. říj 2011 0:09:09

Ahoj,
mám telefon v opravě (výměna základní desky), a tak jsem chtěl využít této příležitosti k odstranění aplikací, které už znovu nechci instalovat ze svého účtu na marketu, ale nikde tam nevidím možnost jejich odebrání.
Je na to nějaký fígl?
Díky za každou radu

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Odstranění aplikací z účtu na marketu bez telefonu

Příspěvek od ludekbrno » pát 28. říj 2011 7:37:07

Pokud ti mění základní desku, tak v telefonu snad žádná apikace nezůstane, ne? Servis to vyřeší za tebe a není tedy co odebírat :-) Po přihlášení nového telefonu ke tvému účtu dojde k synchronizaci a aplikace už nebudou označené jako "nainstalované". Jedině pokud máš nějaké placené aplikace, bude u nich označení "zakoupeno".
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
SdKfz.171
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Rom: original

Příspěvek od SdKfz.171 » pát 28. říj 2011 7:59:25

Aha, díky, to jsem netušil. Na Androida jsem přešel z WM, a pod dojmem různých zpráv jsem myslel, že se aplikace na nové zařízení instalují automaticky všechny, které byly na starém a jsou kompatibilní.
Takže mám o starost míň :)

sinco
Droid
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sinco » pát 28. říj 2011 10:02:04

Po nastaveni google uctu v tel. si presne cti co chces synchronizovat, nebo jak to tam je. Ja uz si presne nepamatuji co jsem udelal, ale po prvnim tovarnim nastaveni a nastaveni google uctu se mi zacaly automaticky stahovat a instalovat vsechny app co jsem mel predtim. Koukal jsem na to a neveril a nevedel co s tim. Protoze mam omezenou velikost vnitrni pameti, za chvilku jsem byl bez volneho mista. Ted nevim jestli jsem vypnul data, nebo co presne. Ale download se zastavil. App jsem prestehoval bud na kartu nebo presunul pomoci Link2SD . A postupne dostahoval app. Snad poradi ti zkusenejsi jak postupovat nebo co presne se deje po tovarnim nastaveni-wipe, aby vse probehlo rizene a v klidu.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 28. říj 2011 12:02:56

Já mám několikrát vyzkoušené, že po factory resetu se mi samo nic neinstalovalo a aplikace na webu nebyly potom už označené jako nainstalované. A jelikož synchronizaci marketu jsem nikde nenastavoval, tak předpokládám, že ve výchozím stavu se samo nic neinstaluje.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » pát 28. říj 2011 16:11:45

U LG tomu tak možná je, ale HTC automaticky obnovuje poslední stav instalovaných aplikací po zadání svého gmail účtu. Ne tedy vše co kdy bylo instalováno - to je vidět na Market androidu v PC - ale pouze poslenndí aktuální stav.
Nevím jak tomu bude při změně přístroje - výměně základní desky - ale po wipe systému tomu tak je.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 28. říj 2011 16:37:49

No jo, HTC zase musí mít něco jinak :-) Teoreticky to bude totéž, jako po wipe. Aplikace jsou vázány na účet a ten zůstane.

Phaeton
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G2 32GB 5.0.2

Příspěvek od Phaeton » pát 28. říj 2011 16:54:54

Ne HTC to nemá jinak ,je to podle toho co si dáte synchronizovat po resetu při nastavování ,nedávno sem měnil sd kartu za větší a zároveň sem dělal Tovární nastavení a neměl sem problém s tím ,že by se mi tam cpali aplikace původně instalované po wipu jsem si vybral jen co znovu chci. Jen dodám ,účet jsem samozřejmě neměnil - jen jsem se přihlásil ke stávajícímu.
Alcatel OT DB silver - Nokia 3310 - Nokia 6230i - Nokia 6300 - Samsung S8500 wave - HTC desire S black - LG G2 32GB black

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 28. říj 2011 17:03:10

Tak nevím, Krokodyl píše, že se mu po resetu aplikace začaly instalovat samy. Tak se dohodněte, jak to tedy je :-) Mě se u LG OO nic samo neinstalovalo a žádnou synchronizaci marketu jsem nenastavoval.

Daidalos
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi2S 32gb
Twitter: Daidalos117
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daidalos » pát 28. říj 2011 17:10:52

Mě se snad jen jedinkrát, možná dvakrát nainstalovali aplikace které jsem měl na předchozí ROM. Jinak jsem vždy musel aplikace instalovat znovu ručně. A žádné takové nastavení synchronizace aplikací nikde není.

Phaeton
Stálý androiďák

Příspěvek od Phaeton » pát 28. říj 2011 17:16:39

Jde obojí - je to i v nastavení tel.,někde tam je položka zálohovat nastavení nebo něco podobného jsem zatrhával ,aby mi to netahalo aplikace z marketu jak byly.Už si to nepamatuji - postup se mi nechce opakovat ,ale vím že když sem to dělal prvně tak se mi taky obnovili všechny aplikace pak jsem to dělal znovu a dával sem si na to pozor.

Popravdě jak napsal Daidalos ,že se mu to stalo poprvé tak si teď nejsem jist jestli to jde ovlivnit ,protože po druhém wipe sem netoužil po aplikacích jak byly ,proto sem to dál nezkoumal ,ale i tak sem odtrhával v nastavení nezálohovat nastavení tel.
Alcatel OT DB silver - Nokia 3310 - Nokia 6230i - Nokia 6300 - Samsung S8500 wave - HTC desire S black - LG G2 32GB black

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 28. říj 2011 21:47:17

Nechci se hádat, ale v telefonu nic takového není. Aspoň ne přímo v Androidu. Možná to tam má HTC jako přidanou funkci v sense a nebo jsem nezkoumal, jestli to náhodou není v marketu na PC. Připadá mi ale jako blbost, aby se při wipe někde dalo zatrhnout "zálohovat nastavení", protože účelem wipe je právě veškerá nastavení a data smazat :-) Každopádně defaultně se aplikace samy neobnovují. Minule jsem si před upgradem pro jistotu udělal seznam aplikací na papír, abych po upgradu a resetu věděl, co jsem měl nainstalované, nikde jsem nic nezatrhával a nenastavoval a aplikace se mi po resetu neměly snahu samy instalovat. Musel jsem podle papírového seznamu instalace provést ručně znovu. Jen placené aplikace se mi zobrazily v marketu v položce "mé aplikace" jako zakoupené, ale i ty jsem musel instalovat ručně.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » pát 28. říj 2011 21:55:14

jak už je tu zmíněný, tak po přidání google účtu se telefon zeptá, zda zálohovat data na google, a to pak umí obnovit aplikace a třeba i uložený wifi přístupový údaje.

Phaeton
Stálý androiďák

Příspěvek od Phaeton » sob 29. říj 2011 7:18:49

:yes: tak to nějak je já věděl ,že jdou obě možnosti :D jen už sem si nebyl jistý jak,ale tohle můžu potvrdit.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 29. říj 2011 9:17:25

Aha, tak na tu položku jsem nenarazil.

z.p.
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Příspěvek od z.p. » sob 10. pro 2011 20:17:44

Ja mam malej problem s prihlasenim do Marketu.Mel jsem DHD v oprave a vse je samozrejme pryc.Jenze ja zapomel prihlasovaci udaje a nevim jak se k nim zase dostat.Mel jsem par zaplacenych app a ted jsou zrejme v trapu a zase vsechno znova.Nemuze mi nekdo poradit jak se dostanu na svuj ucet??Jsem trubka ;) Diky za rady....

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 10. pro 2011 22:24:33

Neměls v účtu gmailu uložený alternativní mail nebo telefonní číslo pro obnovu účtu? Jestli ne, tak se obávám, že máš smůlu.

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Příspěvek od Pedro1 » ned 11. pro 2011 21:02:25

to z.p.: pokud vis, alespon emailovou adresu, nebo uzivatelske jmeno, tak by to slo zde:https://www.google.com/accounts/recover ... %3Fhl%3Dcs

Pedro1

davk
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: mobil

odstranění účtu

Příspěvek od davk » čtv 31. kvě 2012 22:17:19

nevíte někdo, jak prostě účet ODSTRANIT.
mám androida v mobilu a furt to otravuje s přihlášením do google účtu. proooooč ?!?
chci to prostě smazat, mám jen telefon. kontakt na google nikde a operátor s tím nepomůže
velmi děkuji

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » pát 01. čer 2012 5:03:02

Když nechceš telefon propojit s googlem, tak proč sis proboha kupoval android?

davk
Nové Androidě

Příspěvek od davk » pát 01. čer 2012 6:31:25

já si koupil TELEFON. že mě někdo bude nutit se někam registrovat a na základě toho nebude fungovat půlka mobilu, to jsem opravdu netušil. operátor nepomůže a na google jsem žádný přímý kontakt nenašel.
mám na ně ještě jeden dotaz. mám google jako domovskou stránku na compu, ale furt se mě to kurva ptá jestli nechci google jako domovskou stránku. ale tady je drobnej rozdíl, všechno mi funguje.
mám sice proboha auto citroen, ale nikdo mě nenutí používat benzín Total a gumy Michelin

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 01. čer 2012 8:50:00

Pokud chtěls telefon, tak sis měl koupit telefon a ne kapesní počítač s operačním systémem od Googlu. To je tvoje hloupost, že nevíš co kupuješ. Nicméně není nic jednoduššího, než si účet u googlu vytvořit, třeba nakonec zjistíš, že te "telefon" umí kromě telefonování a SMS spoustu užitečných věcí. Jinak kontakt na google nehledej, nenajdeš ho. Stejně by ti nepomohli s tím, že sis koupil něco jiného, než jsi chtěl. To co ti vadí, propojení telefonu s Androidem ke google účtu je základní vlastností tohoto systému. Nabídne ti to mimo jiné snadné automatické zálohování kontaktů, mailů, kalendáře na webu.

davk
Nové Androidě

Příspěvek od davk » pát 01. čer 2012 20:56:29

no, ono to tak není. to že můj telefon + 80% dalších má android rozhodl výrobce, ale to je jedno.
koupil jsem si telefon s navigací a ta funguje jen po propojení s googlem, stejně tak stahování a jiné věci, které chci používat.
co nechci používat, je sdílení mých dat na nějakém serveru této společnosti, PROČ PROBOHA MUSÍM?!?
gmail mám dlouho, ale proč mě někdo NUTÍ ho používat s telefonem, když nechci :no:
já mám rád, když se můžu rozhodnout a taky když se můžu svýrobcem podělit o svoje zážitky s jeho produktem.
nejsem vůbec rád, že mi někdo něco přikazuje

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 01. čer 2012 21:37:25

Hele, asi by sis měl nejdřív o Androidu něco přečíst, píšeš tady naprosté nesmysly.

1) existuje dost telefonů s navigací a bez Androidu, takže měls líp vybírat.
2) nikdo tě nenutí synchronizovat data androidu s googlem. Telefon má vlastní paměť a pokud nastavíš ukládání kontaktů a kalendáře do ní (dokonce je to tak přednastavené), nic se nikam odesílat nebude. Přihlášení k účtu google pak můžeš použít jen jako zabezpečení.
3) ale ta synchronizace je výhoda. Např. si doma na PC ťuknu poznámku do googláckého kalendáře a okamžitě ji mám i v telefonu. Nebo máš pocit, že nějakou zahraniční firmu bude zajímat telefonní číslo tvojí babičky nebo milenky? :)

davk
Nové Androidě

Příspěvek od davk » sob 02. čer 2012 12:11:31

vidím, že asi nikdo neporadí jak se registraci v google vyhnout.

asi jsi fanda registrací tak bych ti jen bych doporučil: registruj si svou ledničku, pračku, nábytek, počítač i třeba zubní pastu, jen když ti to udělá radost :D

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » sob 02. čer 2012 12:18:38

Prostě jsi udělal chybu, chytni se za hlavu a přiznej si to. Jak píše kolega, je dost telefonů s GPS, který nechtějí žádnou registraci. V případě androidu může být ta registrace jen formální, protože synchronizaci se vším můžeš vypnout. Navíc registraci potřebuješ k tomu, abys do telefonu dostal oficiálně aplikace, na google play se bez registrace nedostaneš.
Úplně zrušit propojení s google lze taky, například nahráním tzv. custom ROM Cyanogenmod, která ve výchozím stavu neobsahuje jedinou google aplikaci.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 02. čer 2012 13:00:40

davk píše:vidím, že asi nikdo neporadí jak se registraci v google vyhnout.

asi jsi fanda registrací tak bych ti jen bych doporučil: registruj si svou ledničku, pračku, nábytek, počítač i třeba zubní pastu, jen když ti to udělá radost :D
Jestli chceš být nasranej, tak můžeš být akorát na sebe, že sis koupil něco, o čem sis předem nic nezjistil. Pokud chceš telefon s Androidem plnohodnotně používat, registraci se nevyhneš, s tím ti nikdo neporadí. Pokud ale vím, psals, že gmail už používáš, takže jednoduše použij přihlašovací údaje od něj a nic víc nikam registrovat nemusíš. Ani se ti nikam samo nic synchronizovat nebude, pokud si to nenastavíš. Jen mi poněkud uniká důvod tvých obav, když už gmail používáš. Už přece data u googlu máš, takže v čem je problém, že kromě serveru googlu se sesynchronizují i do tvého telefonu?

davk
Nové Androidě

Příspěvek od davk » sob 02. čer 2012 15:53:31

LivArt píše:Prostě jsi udělal chybu, chytni se za hlavu a přiznej si to. Jak píše kolega, je dost telefonů s GPS, který nechtějí žádnou registraci. V případě androidu může být ta registrace jen formální, protože synchronizaci se vším můžeš vypnout. Navíc registraci potřebuješ k tomu, abys do telefonu dostal oficiálně aplikace, na google play se bez registrace nedostaneš.
Úplně zrušit propojení s google lze taky, například nahráním tzv. custom ROM Cyanogenmod, která ve výchozím stavu neobsahuje jedinou google aplikaci.
konečně má někdo řešení, odstřelit nepoužívaný aplikace atd. přepálením rom mě taky napadlo. rád bych sice aby to udělal operátor výrobce za mě (ale což, dodělej si sám).

gmail sice mám, ale nepoužívám. google je jen firma a taky jen vydělává prachy, nic není "zadarmo", byť vám to tak připadá. už jen to, že si někdo může zaplatit, aby google našel určité zprávy o několik stránek dříve než jiné. poklonkování čínskýmu režimu a jiný věci, je to trochu humus. no prašulky jsou prašulky a všichni jsme jen ovečky který někdo pase.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 02. čer 2012 16:21:51

Pokud gmail máš, tak ten účet použij k registraci. Nijak dál ho využívat nemusíš a nikam svoje data taky nahrávat nemusíš. Pořád ale nechápu, proč sis koupil kapesní počítač s operačním systémem Android od google, kterého nesnášíš :) To mi hlava nebere. Jinak chování google v Číně taky zrovna neuctívám, ale je to prostě firma, která existuje za účelem zisku, stejně jako každá jiná firma. Máš svobodnou volbu si od ní produkt koupit nebo nekoupit. Brečet tady v diskuzi, že pro googlácký systém potřebuješ účet u google je prostě zbytečné, protože brečíš na špatném hrobě. Mimochodem, odinstalovávat nějaké předinstalované aplikace nemá moc smysl, místo navíc tím nezískáš a ty aplikace prostě nemusíš používat. Jak snadné :)

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » sob 02. čer 2012 17:20:23

davk píše: koupil jsem si telefon s navigací a ta funguje jen po propojení s googlem, stejně tak stahování a jiné věci, které chci používat.
co nechci používat, je sdílení mých dat na nějakém serveru této společnosti, PROČ PROBOHA MUSÍM?!?
1) To tebou zmiňované "stahování" - asi máš na mysli instalaci aplikací z marketu - no, google tvoří systém, tak k němu zajišťuje repozitář aplikací. NEMUSÍŠ to používat, ale hoň si aplikace kde umíš. Udržuj si je aktuální, ale sám. Já se radši přihlásím v Marketu a mám všechno aktuální. Při koupi dalšího telefonu se jenom přihlásím a mám v něm vše ze starýho. Když tebe baví se s tím srát, tvůj boj.

2) Ehm, ty používáš gmail, ale nechceš se s ním přihlásit do telefonu? Kamaráde, dost si protiřečíš.

Jo a mimochodem, těš se na Windows 8. Tam musíš mít účet na hotmailu u microsoftu.

Jo a mimochodem, do kolonky "mobil" napiš TYP tvýho telefonu. Je to povinný, takže nějaký ochcávky typu "mobil" nás nezajímají. Je to kvůli tobě, abysme se tě nemuseli při problémech vyptávat, co že to máš za telefon.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“