Android OSspojené kontakty - volba jména

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
toldi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: S5570

spojené kontakty - volba jména

Příspěvek od toldi » stř 09. lis 2011 18:18:09

Zdravím,
můj dotaz- Mám v telefonním seznamu kontakt například Petr Novák.. Nainstaloval jsem si Skype/Facebook a dal jsem synchronizovat kontakty... dejme tomu, že Petr Novák na Skypu nemá tel. číslo, takže ho musím spojit ručně. Na Skypu má ale přezdívku např. PetrN. - Problém je v tom, že se mi někdy kontakt přejmenuje na přezdívku.. respektive jsou tam všechny jména (pro Telefon/Facebook/Skype) ale systém si z nějakého důvodu vybere přezdívku pro Facebook nebo Skype... A místo Petra Nováka mám pak v seznamu PetrN apod.. co s tím? Děkuji za rady

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: spojené kontakty - volba jména

Příspěvek od cyphill » čtv 10. lis 2011 0:22:03

Žádané kontakty od sebe odpoj, najdi si v kontaktech jméno Petr Novák, dej upravit, spojit a z nabízených vyber PetrN. Vždy totiž záleží, který kontakt upravuješ!

Vždy upravuj a spojuj kontakty z toho jména, které chceš, aby zůstalo jako hlavní. Je to trochu otrava, protože je často nutné nejdřív zapnout zobrazování naprosto všech kontaktů (z důvodu, že Ti to vždy nemusí samo nabídnout, pokud je přezdívka výrazně jiná než to co máš v seznamu) a pak postupně upravovat ty, které chceš spojit, nicméně musíš vždy upravit ten, který chceš aby Ti zůstal. No a pak už jen skrýt zbytek a nechat zobrazit jen Tvůj kontaktlist.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

borki
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: THL W8s
Tablet: ACER ICONIA TAB A501 g

Příspěvek od borki » sob 12. lis 2011 15:23:20

Já používám tento postup:
u spojeného kontaktu dám upravit a u jména si vyberu jestli chci používat jméno z "Google" "Skype" nebo "FB".

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » ned 13. lis 2011 0:51:36

Borki: Takto to je u HTC telefonů s nadstavbou Sense, samotný Android to má trochu jinak.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

borki
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: THL W8s
Tablet: ACER ICONIA TAB A501 g

Příspěvek od borki » ned 13. lis 2011 11:18:17

Tak to se omlouvám

Cassper
Nové Androidě

Příspěvek od Cassper » pát 24. led 2014 7:36:13

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat, jestli po více než dvou letech umí už Android tuto problematiku řešit elegantněji.

Pokud mám tedy kontakty, některé na Googlu, některé i na Facebooku, některé na Skype, některé na Linkedin a chci je spojit, tak abych si mohl komfortně vybrat které jméno kontaktu bude mobil primárně zobrazovat, stejně tak kterou fotku kontaktu bude primárně zobrazovat.

Jedná se mi případně o řešení na Samsung Galaxy S2, tj. Android 4.1.2, bez rootu.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“