Android OSPropojení telefonu s PC

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xperia Pro

Propojení telefonu s PC

Příspěvek od Hashiba » sob 19. lis 2011 16:42:57

Zdravím,

přečetl jsem snad všechna témata, která se tohohle problému týkají, ale nejsem schopný vyřešit následující problém:

Rád bych propojil telefon s PC (ideálně pomocí wifi) tak, abych mohl procházet, editovat, nahrávat soubory. K tomuto účelu jsem vyzkoušel:
SwiFTP - problém je, že po vytvoření nové síťové jednotky se nedokážu připojit.
Wireless File - obdržím adresu, zadám ji do webového prohlížeče a pak už jen sleduju, jak se načítá, načítá, načítá... a nenačte.
SSHDroid - plus WinSCP na PC. Totéž jako o řádek výš. Načítá a nenačte.
Android Sync Manager - dovedl mě k přesvědčení, že je něco totálně blbě. Občas telefon načte, jednou dokonce zobrazil jeho obsah... následně se odpojí. Z jeho připojovacích pokusů jsem měl dojem, jako by anténa Wifi byla dvacet kilometrů daleko a byla bouřka.
MyPhoneExplorer - jako jediný se dokázal připojit a zobrazit obsah telefonu. Vzápětí ovšem prohlásil, že tento telefon nepodporuje vzdálené procházení, čímž se stal nepoužitelným.

Wifi, které bych rád využil, je routerem sdílený internet z PC. Samo o sobě funguje, telefon prohlašuje kvalitu připojení za vynikající. Veškeré výše uvedené aplikace jsem z Marketu natahal pomocí něj. Přesto mám pocit, že pes je zakopaný v něm, nepřijde mi pravděpodobné, že by tolik aplikací nefungovalo vlastní vinou.

Kdyby měl tedy někdo tušení, co s tím, případně jak otestovat wifi nebo cokoliv dalšího, byl bych vděčný.

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Propojení telefonu s PC

Příspěvek od xanthor » sob 19. lis 2011 17:30:59

Neblokuje ti to router? Teď jsem zkoušel SSHDroid + WinSCP a bez problémů funguje. SSHDroid běží defaultně na portu 2222, ve WinSCP je potřeba zadat správně host name (já mám 10.0.0.1), port (já mám 2222), user name (já mám root) a ostatní jsem nechal tak jak bylo.

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » sob 19. lis 2011 19:59:36

Já ti člověče nevím. S routerem jsem nikdy nepracoval. Ale říkám si, že když mi na telefonu funguje net a Market, tak snad ne...
Port jsem nastavil, host name jsem pravděpodobně opsal taky dobře, user name máme stejné... Já bych docela pochopil, že neumím nastavit adresy a host name ve WinSCP, ale na ftp připojení není co zkazit a stejně mi to nejede. Přitom to nevypadá, že by bylo něco nastavené špatně (třeba hostname, to jsem zkusil schválně zadat špatně a chovalo se to jinak), ale že se to zkrátka nějak nedokáže připojit, jako by byla špatně nastavená wifi nebo tak něco.
Například ve WinSCP je vidět ten rozdíl - když to nastavím špatně, neděje se nic. Když dobře, proběhne Hledání hostitele a připojování k hostiteli. Jenže na tom to taky skončí...

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » sob 19. lis 2011 20:46:11

Zkus se při připojování z PC podívat do logu SSHDroidu (hned na hlavní obrazovce je dole možnost otevřít log). Dál mě napadá pro jistotu vypnout v nastavení wifi uspávání (nastavení - bezdrátové sítě - nastavení wifi - zmáčknout menu a vybrat pokročilé (nebo tak nějak) a nastavit aby se wifi vůbec neuspávala). Pak už leda to vyzkoušet na jiné síti. (Nevím, jak moc by pomohlo pohrabat se v logu routeru.) Ještě teda můžeš zkusit jenom na chvilku vypnout na routeru firewall (možná bych se předtím odpojil od internetu) - co když to dělá ten...

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » sob 19. lis 2011 21:31:54

Hm... tak aniž bych věděl, co dělám, změnil jsem "mode" routeru z 11gb na 11b. Od té chvíle se MyPhoneExplorer (který jediný vykazoval náznaky, že by snad někdy mohl začít fungovat) nedokáže připojit. Co je ale zajímavější, všechny ostatní aplikace začaly najednou fungovat. Což sem píšu víceméně jenom proto, abych zítra, až to zase bez příčiny nepojede, věděl, že se mi to nezdálo.

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » ned 20. lis 2011 9:05:17

Spíš bych to nechal na "g", "b" už je na dnešní dobu dost pomalý - TEORETICKÁ rychlost 11 Mb/s myslím oproti 54 Mb/s u "g" (jo, jsou to megabity, ne megabajty).

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » pon 21. lis 2011 12:01:55

OK, vyzkouším. I když co se rychlosti týká, přijde mi to jako blesk už takhle. Spíš by mě zajímalo, jestli ty problémy byly opravdu způsobeny mixed modem a nebo to začalo fungovat nezávisle na tom.

aldabubo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pon 21. lis 2011 12:10:51

Doporučuji TotalCommander pro android s LAN doplňkem. Umožní ti snadno připojit se k PC a procházet sdílené jednotky. Procházet v telefonu z počítače je kravina.

@telefon    
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » pon 21. lis 2011 15:22:09

Že existuje Total Commander pro android, jsem netušil. Total Commander mám rád, takže díky, vyzkouším.
Ale proč kravina? To propojení jsem začal zkoumat hlavně kvůli nahrávání souborů - a tady mi přijde lepší cpát někam soubory pohodlně pomocí velkého monitoru, myši a klávesnice.

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pon 21. lis 2011 15:52:55

Protože je lepší soubory tahat do mobilu ze serveru (z PC) než sedět u PC a posílat je do mobilu, je to prostě rychlejší. Pokud to chceš úplně urychlit, připoj to kabelem jako USB disk, to je úplně nejrychlejší :) ... třeba pro kopírování fotek z mobilu do PC. Ale já dělám všechno TComanderem a je to super.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » pon 21. lis 2011 15:57:19

No mně to přijde rychlejší naopak. U PC mám zkrátka komfort myši a klávesnice, u telefonu jenom prst. Ale každému co jeho jest... Spíš bych potřeboval radu, jak se nastavuje to LAN. Doplněk jsem stáhl, nainstaloval, akorát jsem to v životě nedělal a ztrácím se v nastavení.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 21. lis 2011 15:59:04

Případně File expert. Umí procházet složky na PC bez nějakým přídavných pluginů a vypadá mnohem líp než TC.

Z PC je to mnohem komplikovanější, protože telefon neumí SAMBA sdílení, to ho musíš doučit pomocí rootu. A upřímně, dělat kvůli tomu root je pitomost, spíš se nauč že se to dělá přes telefon nebo přes kabel.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » pon 21. lis 2011 16:26:20

No počkej, počkej, počkej... po těch počátečních komplikacích s nastavením routeru (zřejmě) nemám jediný problém. V PC spustím WinSCP, v telefonu SHDroid (případně kterýkoli z těch programů, co vyjmenovávám na začátku) a pak už jen jednoduše procházím celý telefon hezky v PC. Root pochopitelně nemám.
Jako já se samozřejmě nebráním myšlence, že z telefonu je to jednodušší, ale nějak v tom tu jednoduchost nevidím. Už jen to, že mám na rozdíl od dvacetipalcového přehledného monitoru k dispozici jen palce čtyři, je IMHO dost omezující.

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pon 21. lis 2011 17:00:51

No, nevím, co tě na tom omezuje. TC pro android má klasicky dva panely. Soubory označíš (kliknutím na jejich obrázek) zatržítkem a klikneš Kopírovat. To je celé.
K nastavení spojení: Na home screenu TC klikneš na LAN-sdílené složky. Potom nastavíš ip adresu počítače. Jestli z nějakého nepochopitelného důvodu máš účet ve windowsech s heslem, tak zadáš i jméno a heslo, a telefon ti zobrazí na panelu všechny sdílené složky počítače. Samozřejmě si musíš v PC nasdílet pro čtení (nebo i pro zápis) složky, do kterých chceš vidět. Hotovo. Při příštím použití už to tam budeš mít přednastavené. Jestliže máš na routeru DHCP server s automatických přidělováním ip adres, pro svoje PC jednu ip adresu rezervuj, ať je to vždycky stejná adresa a nemusíš se s tím trtkat při každém připojení, když by dhcp server počítači přidělil jinou ip adresu.

Ještě k tomu přenosu do telefonu: Raději budu důvěřovat TC pro android, než jinému softu, pokud se týká ukládání souborů na SD kartu telefonu. Tím chci říct, že na to, abys poslal do telefonu soubor z PC potřebuješ dva programy. Na to abys stáhl telefonem soubor z PC do telefonu ti stačí jeden program, který navíc umí spoustu věcí, včetně zápisu do systémových oblastí (pokud máš root)...

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » pon 21. lis 2011 17:47:33

Omezuje mě ta velikost a řekněme i zvyk. Řekněme, že chci kopírovat padesát souborů najednou (což při převodu e-knížek z palmu například dělat budu). Na PC rutinně (protože soubory v rámci PC přesouvám dnes a denně po mnoho let) označím a myší přesunu. Jsem na to zvyklý, dělám to podvědomě. Na androidu oproti tomu musím... no, vlastně zatím ani netuším, jak se vybírá víc souborů najednou... ale tak nějak tuším, že budu muset posouvat prstem, protože padesát souborů se mi na tu miniobrazovku telefonu zkrátka nevejde. Já se nehádám o to, že to nejde nebo že je to složité. Tvrdím jen to, že na PC mi to přijde mnohem komfortnější a krom toho to mám zažité.

Za nastavení dík. Vyzkouším, uvidím.

OK, to s počtem potřebných programů je dobrý argument,to beru.

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pon 21. lis 2011 17:53:09

Soubory na PC nachystáš do sdílené složky. V TC se proklikneš na jednom panelu do té sdílené složky, dáš "vybrat vše" a copy. Argument "velká obrazovka pc" beru, a rozumím ti, už taky špatně vidím :)

@telefon    

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 21. lis 2011 17:55:20

No nevím, pokud mám hodně souborů ve složce a chci je všechny, kopíruju celou složku.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pon 21. lis 2011 18:02:44

Nebo tak :)

@telefon    

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » pon 21. lis 2011 18:03:59

Tak nachystat všechno do sdílené složky a teprv v telefonu rozdělovat, kam co chci... no, přijde mi prostě rychlejší cpát to rovnou v PC tam, kam chci.

Jasně, pokud kopíruju celou složku na jedno místo, tak to je jedno vybrání a hotovo. Já mluvil o mnohonásobném výběru.

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pon 21. lis 2011 18:05:42

A takové operace s padesáti soubory do různých složek děláš jak často? To fakt nechápu. Telefon není fleška.

Nebo si nasdílej ty složky v PC a pak to z nich rovnou stáhni. Já teda mám nasdílenou složku hudba, obrázky a videa, knížky ... na PC a kdykoli si tam TCommanderem šáhnu a stáhnu si libovolné cédéčko, libovolný film či knížku atd. Proč kopírovat 50 souborů do founu? Ale je to samozřejmě tvoje věc. Já mám domácí PC jako takový "server". To znamená, že pro všechna zařízení (mobily, netbooky, notebooky), která se připojí do sítě, jsou přístupné složky s filmy, hudbou, obrázky, dokumenty, knihami atd. Tyto složky jsou také zálohované pravidelně na externí disk. Mám v tom pořádek a proto vůbec nepřipadá v úvahu, že bych seděl u "serveru" a posílal nějaké soubory do nějakého zařízení. NE, nikdy. Vždycky vezmu to zařízení, připojím se wifinou k síti a stáhnu si co potřebuji do toho zařízení.
Naposledy upravil(a) aldabubo dne pon 21. lis 2011 18:35:26, celkem upraveno 2 x.

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » pon 21. lis 2011 18:33:51

No, asi šest let jsem používal Palm a tudíž na něm mám docela slušnou knihovnu. Ale to je jedno, samozřejmě, že to nebudu dělat každý den. Byl to jenom přiklad, proč považuju práci na PC za ergonomičtější než lechtání telefonu fakáčem :DD

Jasně, s tím sdílením to má potenciál. Pokud android podporuje třeba diakritiku v názvu složek, tak si umím představit, že budu mít na kartě stejné uspořádání složek jako v PC a to pak bude rychlejší. OK, nemám ten telefon ani týden a rád se nechám přesvědčit o výhodách.

Mimochodem, proč ne fleška? Pokud bych nastavil wifi i v práci, tak mi telefon naopak přijde jako dokonalá náhrada flešky. Žádný kabel, žádné zapojování... telefon mám u sebe pořád, flashka se svině hrozně ráda zapomíná.

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pon 21. lis 2011 18:40:10

A tak...můžeš telefon používat jako flešku. Ale není na to primárně určen. Už kvůli těm přenosovým rychlostem. A taky se na některých diskusních fórech dočteš, že ty SD karty moc nevydrží. Ale to nemám osobně ověřeno (myslím si, že vydrží stejně co fleška), takže jsem jen citoval.

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » pon 21. lis 2011 19:58:02

Jo, to jsem myslím slyšel ve spojení s ssd disky, že dlouho nevydrží. To budu muset nastudovat. Každopádně jestli to chápu správně - v telefonu je sd karta, která se dá zálohovat do PC. V případě problémů se na novou kartu nahraje ta záloha a telefon v podstatě nic nepozná?

aldabubo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pon 21. lis 2011 22:58:37

Ano, SD kartu můžeš zálohovat celou v PC a nahrát na jinou.

@telefon    

Odpovědět

Zpět na „Android OS“