Android OSkopírovat / vložit

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
pete_tosh
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 07. zář 2011 17:40:27
Reputace: 0

kopírovat / vložit

Příspěvek od pete_tosh » pon 21. lis 2011 16:54:59

Ahoj, jsem android lama, mám tablet Prestigio Multipad, a mám tento trapný dotaz:

jak se dělá kopírování a vkládání souborů ???

podržim prst dlouho na inkoně, naskočí kontextový menu, vyberu kopírovat

pak jdu na plochu, chci vložit ..nevím jak. zkoušel jsem kontextové menu, kde by byla položka Vložit nějak vyvolat (dlouhý dotyk atd... ale nejde mi to.

Kdo ví jak se to dělá, pomožte prosím, ať to nemusim furt připojovat k PC

děkuji




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od LivArt » pon 21. lis 2011 16:59:07

na plochu se nic nevkládá, na plochu patří jen zástupci k programům (v tvém případě k manažeru souborů) a widgety. Co chceš na tu plochu dát?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
pete_tosh
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 07. zář 2011 17:40:27
Reputace: 0

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od pete_tosh » pon 21. lis 2011 17:01:57

mám na flešce např .doc, ..nějaký věci do školy. pak si udělám složku na ploše (normální FILE..to umim ..a do toho bych si chtěl dát ten .doc

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od ramon.dexter » pon 21. lis 2011 17:04:32

Nelze. Zvykni si, tohle je android, ne windows. Plocha se tady chová jinak.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
pete_tosh
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 07. zář 2011 17:40:27
Reputace: 0

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od pete_tosh » pon 21. lis 2011 17:10:05

ok, ale složku tam vytvořim ..jak do ní uložim soubory bez PC?


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od LivArt » pon 21. lis 2011 17:11:53

do té složky patří zástupci!

U androidu není plocha žádná konkrétní složka, jako je to u windows, je to prostě jen další spuštěnej program.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
pete_tosh
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 07. zář 2011 17:40:27
Reputace: 0

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od pete_tosh » pon 21. lis 2011 17:13:24

a když vytvořim složku, jak do ní něco vložim ??(prázdnou vytvořit umim, a na něco ta funkce bejt musí, ne?)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od LivArt » pon 21. lis 2011 17:15:46

přesuneš na ni zástupce z plochy (aspoň takhle to má launcherpro, jak to mají ostatní launchery, netuším).
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
pete_tosh
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 07. zář 2011 17:40:27
Reputace: 0

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od pete_tosh » pon 21. lis 2011 17:17:33

ok, dík, poslední dotaz. mam soubor, (doc) a chci ho z PC do tabletu dostat, ne tam furt zapichovat flashku, tak propojim tablet a PC ..do jakyho souboru to mam vložit??

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od LivArt » pon 21. lis 2011 17:18:47

Připojíš tablet jako přenosnej disk a hodíš si to kam chceš (ten přenosnej disk je totiž paměťová karta toho tabletu).
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
pete_tosh
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 07. zář 2011 17:40:27
Reputace: 0

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od pete_tosh » pon 21. lis 2011 17:20:38

TO CHÁPU, JEN TO TAM NIKDY NENAJDU :) ALE JDU BOJOVAT

DÍK A ČAU

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od cyphill » pon 21. lis 2011 17:42:08

1) připoj tablet k PC jako přenosný disk
2) soubor, který máš v PC zkopíruj do přímo nebo do složky na přenosný disk (tablet)
3) nainstaluj si do tabletu nějaký souborový manager (je jich asi milion - Astro, ES File Manager, atd...)
4) otevři manager a soubor najdeš přesně v té složce, kam jsi ho dával v PC

! Na plochu patří jen a pouze zástupci aplikací, widgety či složky !
Některé launchery či managery umí strčit na plochu soubor, ale pořád je to jen a jen zástupce souboru, který je ve skutečnosti uložený na úložišti v tabletu



tohle už musí zvládnout i blondýna...
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od ramon.dexter » pon 21. lis 2011 17:54:31

A dokonce se ti zaseknul CapsLock...

Aby ses dostal na soubory na kartě, musíš nejdřív instalovat nějakej File Manager.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Jarous1
Droid
Příspěvky: 1567
Registrován: čtv 09. čer 2011 15:53:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od Jarous1 » pon 21. lis 2011 18:20:26

Nebo rovnou nějaký program, který bude umět ty soubory otevírat, v lepším případě i editovat ;) Jinak asi nemá smysl to tam vůbec nahrávat...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
pete_tosh
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 07. zář 2011 17:40:27
Reputace: 0

Re: kopírovat / vložit

Příspěvek od pete_tosh » úte 22. lis 2011 17:13:51

děkuji všem za účast v threadu, už mi to jede :)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 3 hosti