Android OSNesmazatelné skupiny kontaktů v telefonu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xperia Pro

Nesmazatelné skupiny kontaktů v telefonu

Příspěvek od Hashiba » ned 04. pro 2011 12:41:18

Mám takový problém... V telefonní aplikaci (defacto v několika) jsem vytvořil skupinu kontaktů a posléze ji smazal. Tato skupina se poslušně objevovala ve všech aplikacích, které jsem zkoušel - buď existovala, nebo byla smazaná. Problém ale nastal v aplikacích na posílání SMS (také v několika). Ať dělám, co dělám, nedokážu se výše zmíněných skupin zbavit - sms aplikace zkrátka zobrazují i ty smazané a samy nenabízejí možnost, jak je smazat. Nevíte někdo, jestli android neuchovává tyhle skupiny na nějakém tajném místě, ze kterého je ty sms aplikace načítají? Já zatím ztroskotal na tom, že defaultní telefonní aplikace skupiny kontaktů vůbec nemá...

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nesmazatelné skupiny kontaktů v telefonu

Příspěvek od ludekbrno » ned 04. pro 2011 16:27:23

To "tajné místo" může být tvůj účet u gmailu ;) V telefonu se potom dají nastavit různé způsoby zobrazování, telefon má kontakty i v sobě, taky můžou být na SIM a ještě se to dá kombinovat a kontakty Facebooku. Mě osobně to připadá dost nepřehledné a zmatené a taky český popis příslušných položek v menu není zrovna 100% srozumitelný. Trvalo mi, než jsem aspoň trochu pochopil tu logiku a nastavil, aby se mi zobrazovalo jen to co chci. Podařilo se mi nakonec nastavit, aby se zobrazovalo jen to, co mám současně na gmailu a aby to bylo synchronizované.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » ned 04. pro 2011 16:47:43

Tak do gmailu jsem po chvíli laborování taky vlezl. Ale tam žádná z těch mých vytvořených skupin není - vlastně tam nejsou ani žádné moje kontakty. Na telefonu jsem dal synchronizovat a jediný výsledek je ten, že se mi jakési gmailové skupiny nacpaly do telefonu. Na gmailu nemám kontakty nadále a do sms aplikací mi přibylo několik nesmazatelných gmailovských skupin...
Mimochodem, když už jsme u toho - jak se dají telefonní kontakty natáhnout do gmailu? Nejspíš je nutné u každého kontaktu v telefonu přepnout kategorii, že? Já to při psaní do telefonu vždycky označil jako jenom telefonní...

Autor tohoto vlákna
Hashiba
Nové Androidě

Příspěvek od Hashiba » úte 06. pro 2011 16:14:52

No tak lidi, netvrďte mi, že to dělá jenom mně. Tak dlouho android nemám, abych ho dokázal zmršit takhle jedinečným způsobem.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“