Android OSČeská QWERTY na ICS

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Kardamon
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nexus S

Česká QWERTY na ICS

Příspěvek od Kardamon » ned 18. pro 2011 3:37:01

Po OTA aktualizaci na ICS jsem zjistil, že česká klávesnice už není QWERTY, ale QWERTZ. Lze ji nějak jednoduše nahradit za QWERTY, aniž bych musel rootovat telefon? Nechci instalovat žádné 3rd party klávesnice.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Česká QWERTY na ICS

Příspěvek od ludekbrno » ned 18. pro 2011 12:06:37

QWERTY bylo blbě, standard česky je QWERTZ :-) Já jsem si právě kvůli QWERTZ musel nainstalovat jinou klávesnici a ty pokud ji chceš mít blbě, budeš to muset udělat taky. Celkem nechápu, místo abys byl rád, že to google v ICS konečně opravil, tak to chceš měnit :-) Mimochodem, hlavní výhoda Androidu je kompletní přizpůsobivost pomocí aplikací třetích stran, pokud ti vadí instalace aplikací, Android pro tebe nebyla správná volba, protože bez nich neuděláš skoro nic. Konkrétně klávesnic existuje hodně a většina je mnohem lepších, než ta Androidí a mají například možnost přepínání QWERTY/Z.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Kardamon
Nové Androidě

Příspěvek od Kardamon » ned 18. pro 2011 13:48:28

ludekbrno píše:QWERTY bylo blbě, standard česky je QWERTZ :-) Já jsem si právě kvůli QWERTZ musel nainstalovat jinou klávesnici a ty pokud ji chceš mít blbě, budeš to muset udělat taky. Celkem nechápu, místo abys byl rád, že to google v ICS konečně opravil, tak to chceš měnit :-) Mimochodem, hlavní výhoda Androidu je kompletní přizpůsobivost pomocí aplikací třetích stran, pokud ti vadí instalace aplikací, Android pro tebe nebyla správná volba, protože bez nich neuděláš skoro nic. Konkrétně klávesnic existuje hodně a většina je mnohem lepších, než ta Androidí a mají například možnost přepínání QWERTY/Z.
Vím, že český standart je QWERTZ, ale vzhledem k tomu, že 90 % toho, co napíšu je v angličtině, tak bych měl každou klávesnici jinak. A co jsem se tak díval, žádná klávesnice nemá moc povedený vzhled. Placené klávesnice jako Swiftkey (jediná nevypadala jako ovládací panel vesmírné lodi ze seriálu ze 60. let) si koupit nemůžu, protože nemám kreditní kartu.

Myslel jsem, že existuje nějaký soubor ve kterém je uložené rozložení klávesnice, ale nic jsem na googlu nenašel. Co jsem tak procházel telefon, objevil jsem /system/usr/keylayout, ale to se zřejmě vztahuje na připojitelné klávesnice.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 18. pro 2011 15:12:25

Androidí klávesnici nezměníš. Určitě ne bez rootu. Bez karty to máš ale těžké, placené aplikace obvykle stojí pár korun a je škoda se omezovat pouze na free jen proto, že nemáš kreditku. Existují low-cost banky, které ti ji dají k účtu zdarma, já používám mimo jiné mBank. Za zřízení a vedení účtu taky nic neplatím, takže neexistuje jediný důvod, proč kartu nemít :) Mimochodem, existují i slušné neplacené klávesnice. Třeba GO keyboard a další.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Kardamon
Nové Androidě

Příspěvek od Kardamon » ned 18. pro 2011 15:35:59

ludekbrno píše:Androidí klávesnici nezměníš. Určitě ne bez rootu. Bez karty to máš ale těžké, placené aplikace obvykle stojí pár korun a je škoda se omezovat pouze na free jen proto, že nemáš kreditku. Existují low-cost banky, které ti ji dají k účtu zdarma, já používám mimo jiné mBank. Za zřízení a vedení účtu taky nic neplatím, takže neexistuje jediný důvod, proč kartu nemít :) Mimochodem, existují i slušné neplacené klávesnice. Třeba GO keyboard a další.
Pokud vím, tak by mi muselo být 18, abych si ji mohl pořídit. GO jsem zkoušel, ale příliš mi nesedla.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 19. pro 2011 21:40:43

Ony ty pokročilejší aplikace klávesnic mají narozdíl od defaultní klávesnice milion nastavení, takže to vypadá složitě a nemusí to hned "sednout". Ale pokud tomu věnuješ čas, projdeš nastavení, tak si klavesnici (třeba tu GO) nastavíš, že rozhodně nebude hůře použitelná, než defaultní. Naopak se dá nastavit, že bude vypadat i fungovat mnohem lépe. Jen je potřeba trochu trpělivosti a nedat na první dojem :-)

evlo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: iphone 3g

Příspěvek od evlo » úte 25. zář 2012 16:38:20

No to si delate kozy, to jako, ze to co na apple jde na klik tady budu muset nejak hackovat. Kam muzu google napsat at si to opravi?

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 25. zář 2012 16:55:52

No pokud chceš něco nestandardního, tak mas možnost si změnit co uznas za vhodné. Osobne jsem napriklad spokojen se standardní JB klávesnici. Mam českou, ale přepnutí na anglickou je záležitost cca vteřiny. Je to o chuti každého soudruha ;)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 25. zář 2012 16:56:33

evlo:
1) reaguješ na rok starou diskuzi
2) na Androidu nemusíš nic hackovat, ale jednoduše si z marketu oficialně nainstaluješ některou z alternativních klavesnic, která to umí a spoustu dalšího navíc.

evlo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: iphone 3g

Příspěvek od evlo » úte 25. zář 2012 16:58:51

Jop, jsem to pak nasel language and input > advanced settings > custom input styles. Zadny 3rd party veci nejsou potreba.

Na rok starou protoze jsem to hledal na google ...

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 25. zář 2012 17:06:17

Jak u kterého telefonu. Ja jsem musel, ale nevadí mi to, protože má i hromadu dalších funkcí. Nicméně pokud jsi nový uživatel Androidu, měl by ses smíŕit s tím, že systém a předinstalované aplikace v telefonu je jen základ a na mnoho úkolů bude lepší nainstalovat alternativní aplikace. Je to otevřeny systém, řada věcí není dokonale vyladěná, zato nabízí obrovské možnosti přizpůsobení uživateli. Ale vyžaduje to trochu úsilí při hledání a testování.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“