Android OSPoV Play Tab Pro

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ddjdave
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: PoV Play Tab Pro

PoV Play Tab Pro

Příspěvek od ddjdave » úte 27. pro 2011 23:47:48

Ahoj, mám dotaz, k Vánocům jsem dostal pod stromek 7'' tablet od Point of view Play tab pro s procákem Cortex A8.Je to moje první androidové zařízení i když s různými androidy se běžně setkávám. Konkrétně mám problém s flash videem a ostatními flash prvky. Například když si chci na novinky.cz pustit video u nějaké zprávy tak se místo videa ukáže v prohlížeči jen uprostřed tmvý čtverec se zelenou šipkou směřující dolů.Ten samý prvek se zobrazuje i místo některých reklam atd. Když na to nezobrazující video kliknu tak celý prohlížeč spadne. Nevím si s tím rady, ale jsem si jistý, že flash tento tablet podporuje, protože když sem si první den s tabletem hrál, videa se přehrávala přímo v prohlížeči, ale pak jsem stahoval dost věcí s android marketu a kdo ví co jsem tam nastahoval za svinstvo. Jinak podotýkám, že používám Dolphin Browser HD, ale zkoušel jsem i ostatní prohlížeče, snad všechny co existují a nic nepomohlo, tak nevím proč to nejde. Někde jsem si přečetl, že by mi mohl pomoct Skyfire, ale i ten byl na nic. Předem děkuji za jakékoliv rady!

trepik
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: PoV PlayTab Pro

Re: PoV Play Tab Pro

Příspěvek od trepik » stř 04. led 2012 9:09:49

Zdravim, chtěl bych se připojit s pár dotazy. Včera jsem si ho pořídil a jsem jsem zmatenej. je to můj první tablet i Android. První, co mě překvapilo je, že nemám možnost dostat se na android market... Dále, že nevim, jak vypínat aplikace. Zatim to dělám tak, že dávám "domů" a pak je vypínám přes správce programů. V neposlední řadě mě trochu štve, že i když jsem nastavil čestinu, půlka věcí zůstává v angličtině. A to vůbec nemluvim o tom, že k tomu neni žádný manuál v češtině a ten v angličtině stojí za prd, a paramatry udávané prodejcem neodpovídají parametrům přístroje nebo na krabici.

Může mi kdokoliv jakkoliv poradit či pomoct :help: ? Předem díky.

EDIT: Ještě pár dotazů...
Proč se to hlásí jako telefon? Jsou tam dokonce nějaká nastavení pro telefon, ale nevim o tom, že by se do toho dala narvat SIM karta.
Fungují u tohohle přístroje nějak vibrace? V nastavení je možnost je zapnout, ale mě nefungujou.
Jak odebírat USB zařízení?

Omlouvám se za dotazy tohohle typu, ale jsem fakt naprosto zoufajel nováček v této problematice. :oops:

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » stř 04. led 2012 14:20:04

Ad flash: Je potřeba ho ještě povolit v nastavení prohlížeče
Ad market: Ve specifikacích vidím jen nějaký androidpit, předpokládám, že oficiální market nepodporuje. Smůla.
Ad ukončování aplikací: Ukončí se samy, nesahej do toho, stačí se vracet přes klávesu "domů", jak jsi uvedl. Správce programů pro toto nepotřebuješ.
Ad čeština: To je věc výrobce. Předpokládám, že systém je správně, ale většina předem dodaných aplikací je v angličtině. Smůla.
Ad vibrace: Ve specifikacích nejsou, ale zřejmě výrobce neodstranil podporu ze systému.
Ad telefon: Zase, je to věc výrobce, jak připraví systém.
Ad manuál: Smůla.

trepik
Nové Androidě

Příspěvek od trepik » stř 04. led 2012 18:04:07

Aha, díky za odpověď.

Jinak ještě bych měl prosbu. Neporadil by mi někdo, co s tim? Občas to nečekaně spadne, mikrofon neni skoro slyšet(připojení externího jedině přes USB a to je dost nepraktický a ani nevim, jestli by fungoval).
Lze nějak upravovat plochy?

Šlo by nějak odstranit problémy, které jsem zmínil i předtím? Pokud možno i s nějakym návodem?
Jsem už zoufalej :help:

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 04. led 2012 18:25:16

Co spadne a co myslíš tím upravováním ploch?

trepik
Nové Androidě

Příspěvek od trepik » stř 04. led 2012 18:39:00

"xxx byl neočekávaně ukončel." Za xxx můžeš doplnit třeba Launcher, Skype, ... (další si teď z hlavy nevzpomenu :oops: )

Upravováním ploch myslím to, že je tam 5 pracovních ploch, z toho 1 je plná instalovných věcí (home) a na jednu můžu natahat widgety. A to je tak nějak vše. Na další 3 se mi nedaří nic dostat :( Vim, že to určitě bude nějaký triviální problém, ale já ho sám nerozlousku. :roll:

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 04. led 2012 19:02:47

Tak to padání, to je zřejmě taky chyba ROMky. Ideální by bylo udělat factory reset a nahodit jinej launcher a to by mohlo vyřešit i ten problém s plochami.

trepik
Nové Androidě

Příspěvek od trepik » stř 04. led 2012 19:41:26

LivArt píše:Ideální by bylo udělat factory reset a nahodit jinej launcher a to by mohlo vyřešit i ten problém s plochami.
OK a neměl bys na to nějakej návod nebo tak něco?

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 04. led 2012 20:03:17

V nastavení -> zabezpečení by mělo být Obnovit tovární data
Launcher nainstaluješ tak, že se teda buď podíváš na ten prazvláštní market co tam je a podíváš se po nějakým launcheru. Nebo si tam aspoň stáhneš nějakýho správce souborů a k tomu .apk toho launcheru a nainstaluješ. Jako launcher můžu doporučit třeba LauncherPro nebo Zeam a jako správce souborů ES file explorer.

BystraR
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei NOVA 3 - EMUI 9.0.0
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus - CyanogenMod

Příspěvek od BystraR » stř 04. led 2012 20:14:37

to LivArt: Mohl by se dostat na market kdyby si sehnal nekde instalacku ".apk" marketu?
HUAWEI NOVA 3 - EMUI 9.0.0.
Galaxy NEXUS - Android 4.4.4.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 04. led 2012 20:21:55

Nemohl, protože těch aplikací je potřeba víc. Teoreticky by mohl zkusit nainstalovat všechny důležitý Gapps, třeba z balíku pro cyanogenmod. Ale to teda nevím, jestli by to fungovalo.

trepik
Nové Androidě

Příspěvek od trepik » pát 06. led 2012 7:23:12

Díky moc, Novy launcher jsem nainstaloval a vypadá to, že jsem se zbavil obou zmiňovaných problémů (padání a plocha) ;) Díky díky moc.

Sice teĎ to mám tak nějak dvojjazyčný (půlka je v AJ a půlka v ČJ), ale s tim se dá žít :) Ještě bych se chtěl zeptat, jestli nemáte někdo nějakou zkušenost s nějakým prográmkem, který by mi zjistil, jestli mi funguje správně mikrofon, protože si dovolim tvrdit, že tak jak mi funguje by asi fungovat neměl. Musim mít pusu úplně až u něj a poměrně hlasitě do něj hulákat... Externí nemám možnost připojit, protože přes USB redukci se nechytájí ani sluchátka ani mikrofon.
Podaří se vám chlapci rozlousknout i tenhle problém? ;)

Autor tohoto vlákna
ddjdave
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: PoV Play Tab Pro

Příspěvek od ddjdave » úte 17. led 2012 22:39:43

to Liv Art: dík za odpověď, vcelku rozumná rada kterou jsem přehlédl.Měl bych ještě jednu otázku: takže jsem povolil flash v prohlížeči, ale teď je to horší, jakmile otevřu stránku, kde je jakkýkoliv prvek flash tak celej prohlížeč spadne a určitě to není prohlížečem, ale je to chyba toho flash playeru, nechápu proč, protože na začátku to šlo a až poté se něco pokazilo.Nevím si s tim rady.
to Trepik:
za prvé: android market jsem rozjel,sicel ne jako aplikaci,ale po přihlášení na google účet jsem normálně mohl v tabletu stahovat aplikace kde se mi vypsalo neznámé zařízení play tab pro nebo tak něco,nevim jak se mi to povedlo,zkoušel jsem více způsobů,které jsem našel tady na foru,tak se porozhlédni
za druhé: chyba mikrofonu není v softwaru ale v hardwaru,je to nekvalitní a pro běžný hovor přes skype nebo hlasové vyhledávání téměř nemožné
za třetí: tablet mi taky občas spadne,ale myslim,že to se stává i u kvalitnějších a dražších zařízení jak s androidem tak iOS nebo windows, to k tomu nějak neodmyslitelně patří :D...jinak kdybys měl nějaký dobrý rady ohledně čehokoliv s tímhle tabletem tak mi to sem napiš ;-)

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » stř 18. led 2012 16:15:39

Na ten problém z flashem můžeš zkusit ve Správci aplikací smazat data prohlížeče.

KarelPOINTOFVIEW
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: 728867431 t-mobile Nokia N8
Tablet: INOL NOVO 7 Elf
Rom: nevím kterou:)

Příspěvek od KarelPOINTOFVIEW » pon 30. led 2012 15:40:09

Ahoj, taky jsem si pořídil tento tablet a doufám, že budu spokojen. Doufám že cena odpovídá výkonu a taky, že to co je psáno odpovída pravdě(1,2Ghz procesor, 512 ram, 1,3Mpx )...... Chtěl jsem se optat, jestli jde nějak upgradovat android, třeba na verzi 3.0 , který je prý velice dobrá?

suchos
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire
Tablet: EKEN M001, PlayTabPro

Re: PoV Play Tab Pro - market funguje

Příspěvek od suchos » čtv 22. bře 2012 15:41:50

Android Market v tomto pristroji funguje. Mam ho doma o osobne jsem vyzkousel.
Viz http://www.czc.cz/point-of-view-playtab ... j7/diskuse
Android Market MÁ i když skrytý, ale lze ho přidat na plochu jako widget a pak po zadání google účtu beží normálně.

horkejcajik
Nové Androidě
Tablet: Point of View Playtab PRO

Příspěvek od horkejcajik » čtv 07. čer 2012 23:03:25

Ahoj lidi,
Chci se zepta jestli uz nekdo zkousel aktualizovat android 4 na PlayTab PRO. Na stránkách výrobce jsou dva ruzne firmwery, povedlo se mi do tabletu nahrat jen jeden, aktualizace probehla v porádku, ale pri spusteni se mi nepovede porádne nakalibrovat displej. S klavesnici to lita v pohode. Kdyz nahraju zpatky android 2.3 tak jde dotik v pohode. nesetkal se s tim nekdo?

krtek11
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70
Tablet: Nexus 7

Příspěvek od krtek11 » sob 01. zář 2012 14:32:12

:back: Zdravím,
zkouším updatovat svůj playtab pro z prosince 2011. Řekl jsem si, že bude dobré updatovat postupně, tak jsem tam nejprve nahodil nějaký fw z února, úspěšně, ale pak, když jsem klikl na "aktualizovat software ovladače" jak praví návod, tak mi wokna hážou hlášku, že ovladač software je aktuální. Dost mě to štve, androida 4.0 bych si tam vážně rád dal, ale teď to nejde. Poradí někdo co s tím? Reinstaloval jsem ovladač, restartoval tablet apod., takže to bude něco sofistikovanějšího :x

EDIT: Ahaa, už chápu, to bylo třeba dělat jen u prvního updatu. No nechám to tu, kdyby někdo měl obdobný problém.
EDIT2: Když otevřu program Live suit, načtu obraz updatu, tak by se mi podle návodu měla objevit dvě okna, kde kliknu na yes. Nic takového se neděje a při pokusu o kliknutí na tlačítko "system update" hází chybu o chybném obrazu updatu, či co. Fakt už nevím co s tím, potřeboval bych někoho, kdo má zkušenosti s updatem těchto čínských verke, věděl by někdo pomoct?

krtek11
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo P70
Tablet: Nexus 7

Příspěvek od krtek11 » ned 02. zář 2012 15:53:21

Update se povedl, z tabletu mám těžítko. Po připojení myši se dá ovládat, ale nefunguje wifi. Chci tam nahrát 2.3, jenže připojit k počítači nejde, protože vypnutý kdykoliv ho zapojím do usb nebo do nabíječky, tak se zapne, nejdou nainstalovat drivery. Tak jen taková zkušenost, kdyby někdo chtěl podobný výrobek kupovat, tak na to kašlete, je to nefunkční bazmek, můžu to tak maximálně rozlámat a vyhodit :evil:

trepik
Nové Androidě

Příspěvek od trepik » úte 23. říj 2012 18:17:49

Zdravim všechny, právě se mi vrátil tenhle tablet z reklamace (blblo nabíjení a mikrofon). Původně jsem doufal v to, že mi vrátí prachy, ale co se dá dělat. Teď ale k problému.

Chtěl bych updatnout Androida, ale po posledních příspěvcích jsem značně na rozpacích... Mohl by mi někdo poradit, jak na to, aby se mi z toho nestalo ono zmiňované těžítko?

Díky

Odpovědět

Zpět na „Android OS“