Android OSJde nějak změnit stavová lišta ?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
filipxsikora
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 28. pro 2011 12:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 TMCZ
Rom: 2.3.5 TMCZ stock

Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od filipxsikora » stř 28. pro 2011 12:13:34

Zdravím,
jsem nový Androiďák, tak prosím omluvte, pokud bude můj dotaz "stupidní".
Chtěl bych nějaké úpravy na stavové liště (ta úplně nahoře, nevím, jestli se jí tak říká), třeba mít tam baterku v procentech a ne jen obrázek. Ale bez toho bych se nějak obešel pokud by to nešlo, spíš by mě zajímalo, jestli se nějak dá upravit ta lišta co se sezhora stahuje(ta s rychlýma volbama -wifi,gps,zvonění atd..) jestli si třeba můžu vybrat co bych tam chtěl za možnosti.
Díky za pomoc.




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od LivArt » stř 28. pro 2011 12:15:46

Standartně - zřejmě ne
Upravovat všechny tyhle věci umí cyanogenmod.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od Mishack » stř 28. pro 2011 12:30:40

Standartně? Myslis pomocí vlajky (standarty) ? ;)

Jde to s pomoci ROOTu. Nebo jina rom, jak rika LivArt.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od LivArt » stř 28. pro 2011 12:37:28

Ok, beru na vědomí (a zapisuju do slovníku), díky :)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
filipxsikora
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 28. pro 2011 12:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 TMCZ
Rom: 2.3.5 TMCZ stock

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od filipxsikora » stř 28. pro 2011 13:43:44

Aha, Cyanogenmod je neoficiální ROMka ne ? Tzn. když ji nahraju, přijdu o záruku ? Pokud ano, tak to se bez toho raději obejdu.


Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od Mishack » stř 28. pro 2011 14:03:46

Yop. Poradne se seznam s androidem jako takovym. Prolez si to a chvili ho normalne pouzivej. Uvidis, ze nektery veci uplne vypustis. Na spoustu veci jsou aplikace.
ROOT vetsina lidi vubec nepotrebuje, i kdyz si mysli, ze jo.

(Na baterii napr Battery Indicator. )
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
filipxsikora
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 28. pro 2011 12:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 TMCZ
Rom: 2.3.5 TMCZ stock

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od filipxsikora » stř 28. pro 2011 14:10:16

No telefon už mám necelé 2 týdny, koupil jsem ho chvíli před vánocema, takže trošku osahané už to mám. Ale tento problém jsem nevyřešil a ani na něj nenalezl žádné řešení, proto jsem se zeptal. V každém případě díky za ochotu.

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od cyphill » stř 28. pro 2011 17:44:20

Pomocí rootu přijdeš o záruku, ale snad vždy se dá telefon vrátit do původního stavu, takže by v případě potřeby servis nic nepoznal, takže záruka vlastně porušena nebude. Ale jak píše Mishack, minimálně měsíc či dva si s tím telefonem hraj a pokud budeš chtít či potřebovat tak pak udělej root a pak opatrně zjišťuj co všechno se s Androidem dá dělat (a že se toho dá udělat hodně)...

Ale je to tvůj telefon. Nakonec stejně zjistíš, že se Ti líbí nebo Ti vyhovuje úplně jiná ROMka než tu kterou tam máš a root uděláš :-)

Ale abych mluvil alespoň trochu k tématu, to, co chceš jde opravdu dobře udělat opravdu jen s rootem, resp. to jde mnohem jednodušeji a líp a jak již bylo řečeno, nakonec zvolíš stejně jinou ROM, která to umí sama :-) Jinak pokud nejsi úplnej blb a nebudeš dělat věci o kterých nic netušíš, tak jsou root práva dobrý pomocník.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!


Autor tohoto vlákna
filipxsikora
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 28. pro 2011 12:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 TMCZ
Rom: 2.3.5 TMCZ stock

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od filipxsikora » stř 28. pro 2011 18:27:35

No, troufám si tvrdit, že jsem relativně zručný co se týče techniky, akorát androida mám poprvé a jak říkáš, určitě s tím ještě počkám :)
Jinak mi TouchWiz od Samsungu maximálně vyhovuje a líbí se mi mnohem víc než 3rd party launchery, na které jsem zatím narazil. 3rd party ROMky jsou už pravda o něčem jiném. Rootu se asi nevyhnu, určitě chci smazat předinstalované aplikace od Samsungu (všechny ty HUBy) atd.

A když už se tady ptám, trošku OT: na Androidu nefunguje budík když je telefon vypnutý ?

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od cyphill » stř 28. pro 2011 18:41:28

Nefunguje a nemůže. Pokud je telefon vypnutý tak je vypnutý i systém, takhle to je téměř u všech OS v telefonech. Nicméně nevidím důvod vypínat telefon třeba na noc, postačí mód letadlo, přes noc nesežere víc jak jednotky procent baterky.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Uživatelský avatar

smajlo
Robot
Příspěvky: 720
Registrován: pát 10. pro 2010 12:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Bydliště: Sereď

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od smajlo » čtv 29. pro 2011 7:51:01

filipxsikora píše:Zdravím,
jsem nový Androiďák, tak prosím omluvte, pokud bude můj dotaz "stupidní".
Chtěl bych nějaké úpravy na stavové liště (ta úplně nahoře, nevím, jestli se jí tak říká), třeba mít tam baterku v procentech a ne jen obrázek. Ale bez toho bych se nějak obešel pokud by to nešlo, spíš by mě zajímalo, jestli se nějak dá upravit ta lišta co se sezhora stahuje(ta s rychlýma volbama -wifi,gps,zvonění atd..) jestli si třeba můžu vybrat co bych tam chtěl za možnosti.
Díky za pomoc.
No ja by som ti poradil napr. aplikaciu Super Status Bar, ale je len vo velmi rannej faze vyvoja, takze nejake muchy to este mat bude.

Market:

Kód: Vybrat vše

http://goo.gl/dXgTD
A naprikad Widgetsoid vie pridavat do hornej listy aj svoje widgety, len niektore tam nefunguju na 100 %, ale jednoznacne treba vyskusat.

Market:

Kód: Vybrat vše

http://goo.gl/rc3zt


Autor tohoto vlákna
filipxsikora
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 28. pro 2011 12:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 TMCZ
Rom: 2.3.5 TMCZ stock

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od filipxsikora » čtv 29. pro 2011 12:24:26

Super, určitě vyzkouším, díky moc.

OT: Dá se nějak do Androidu nahodit vlastní font ? Nebo se dají třeba někde stáhnout ? Mám v Galaxyně jenom 2 fonty a ani jeden mi úplně nevyhovuje. U výběru fontu sice je získat další fonty online, ale to mě hodí na market a tam mi vyskočí nějaké nesmyslné aplikace. Díky

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od Mishack » čtv 29. pro 2011 12:28:25

Opet root.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
filipxsikora
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: stř 28. pro 2011 12:00:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 TMCZ
Rom: 2.3.5 TMCZ stock

Re: Jde nějak změnit stavová lišta ?

Příspěvek od filipxsikora » čtv 29. pro 2011 17:25:57

Tak koukám, že se tomu ROOTu stejně nevyhnu ... zatím to ale nechám být. Díky moc za ochotu.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti