Android OSUlozeni ROM

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Rostakd
Stálý androiďák
Příspěvky: 71
Registrován: sob 19. zář 2009 14:20:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Rom: 7.0
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Ulozeni ROM

Příspěvek od Rostakd » čtv 24. zář 2009 21:47:57

Urcite tento dotaz tady je zodpovezeny, ale nevim jak bych to napsal. Driv sem mel WM a flashoval sem ROM jak blazen, ale ted by me trosku zajimalo jestli ta rom co mam od T-Mobilu si muzu nejak ulozit abych pri nahrati jine ROM ktera by se mi treba nelibila tak jestli bych se mohl nejak vratit na stavajici ROM od T-Mobile v cestine

Doufam, ze me za dotaz neukamenujete myslim si, ze uz to tu nekde je

Vsem dekuji za odpovedi


Samsung Galaxy Note 8 - Dual Sim 64GB/6GB Black
Samsung Galaxy Note 9 - Dual Sim 512GB/8GB Black


Uživatelský avatar

TeaTime
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: ned 12. dub 2009 12:47:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1_SuperE_1.0.3+enoch theme

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od TeaTime » čtv 24. zář 2009 22:05:44

Ne to nejde. K úplně normální rom se můžeš vrátit jen pomocí unroot.
Jakmile si ale root uděláš a nahraješ nějakou rom, například CM a pak chceš vyzkoušet zase jinou rom, není problém tu starou zálohovat a přesně v takovém stavu v jakou ji opustíš ji pak zase nahodit. Ideální je na to switchrom

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Rostakd
Stálý androiďák
Příspěvky: 71
Registrován: sob 19. zář 2009 14:20:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Rom: 7.0
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od Rostakd » čtv 24. zář 2009 22:08:14

Takze tahle ROM od T-Mobile proste ani pres ten switch Rom ulozit nejde abych se k ni mohl vratit ?
Samsung Galaxy Note 8 - Dual Sim 64GB/6GB Black
Samsung Galaxy Note 9 - Dual Sim 512GB/8GB Black

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od Case » čtv 24. zář 2009 23:18:55

Úplně normální ROM si úplně normálně zazálohuješ nandroidem z nějakého slušného recovery, které nastartuješ přes fastboot. Co pořád všichni máte s tím, že čistá ROM nejde zazálohovat? Už se to tu objevuje poněkolikáté...

BTW jsi ve špatné sekci a kdyby ses obtěžoval hledat nebo se aspoň po fóru porozhlédnout, tak bys odpověď našel.

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od VeruSKa » pát 25. zář 2009 6:45:11

Case, jsi si jistý, ze u G1 jde zazálohovat originální ROMka?
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)


Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od d750 » pát 25. zář 2009 6:49:26

Pravda u g1 se originální rom zálohovat nedá jediná možnost je dodatečně si udělat unroot a vyčkat po té na ota updaty.

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od VeruSKa » pát 25. zář 2009 6:53:52

Ja jen ze tazatel ma dle podpisu G1 tak mu asi nepomuze, ze to jde na Magikovi...teda pokud Case o necem novem nevi ;)
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Rostakd
Stálý androiďák
Příspěvky: 71
Registrován: sob 19. zář 2009 14:20:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Rom: 7.0
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od Rostakd » pát 25. zář 2009 8:31:50

A jak to mam tedy vratit kdyz si tam nahraju ROM treba CyanogenMod a neco se mi stim telefon stane budu muset na reklamaci a nebudu tam mi tu jejich T-Mobile ROM jinou ROMku bych chtel, ale ze bych chtel ztratit 21mesicni zaruku to ne
Samsung Galaxy Note 8 - Dual Sim 64GB/6GB Black
Samsung Galaxy Note 9 - Dual Sim 512GB/8GB Black

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od ramon.dexter » pát 25. zář 2009 8:32:10

Case: a můžeš nám laskavě vysvětlit jak do ne-root g1 dostat vlastní recovery? Když nemáš terminál ani telnet? A pokud si nainstaluješ terminál, stejně v něm nemáš oprávnění?
Je možný že to jde na magicovi, ale na g1 to prostě nejde.

rostakd: buď tak hodnej a začni používat interpunkci, zpřehlední to tvý příspěvky. Na root a unroot si najdi téma Kompletní návod na root/unroot g1 a nahrání hero rom. Víc ti radit nebudu, číst umíš. Ptej se na konkrétní problémy a nejasnosti.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od Case » pát 25. zář 2009 10:12:33

ramon.dexter píše:Case: a můžeš nám laskavě vysvětlit jak do ne-root g1 dostat vlastní recovery? Když nemáš terminál ani telnet? A pokud si nainstaluješ terminál, stejně v něm nemáš oprávnění?
Je možný že to jde na magicovi, ale na g1 to prostě nejde.
Na G1 nejde recovery nastartovat přes fastboot, bez flashování?


dmt103
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: úte 18. srp 2009 10:05:21
Reputace: 0

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od dmt103 » pát 25. zář 2009 10:29:10

Kdo dělal root g1 přes 1click a dodržel návod, ten má originální nandroid zálohu...
G1 -CM6, Toshiba AC 100 - CM10, Motorola Defy - CM7, Lenovo A660 official rom S025

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od ramon.dexter » pát 25. zář 2009 10:42:00

Case píše:
ramon.dexter píše:Case: a můžeš nám laskavě vysvětlit jak do ne-root g1 dostat vlastní recovery? Když nemáš terminál ani telnet? A pokud si nainstaluješ terminál, stejně v něm nemáš oprávnění?
Je možný že to jde na magicovi, ale na g1 to prostě nejde.
Na G1 nejde recovery nastartovat přes fastboot, bez flashování?
u g1 bez flashování lze nastartovat TOVÁRNÍ recovery, ve který samozřejmě neni nandroid.

dmt: one click root je o hubu, nevíš co se při něm děje atd. atd. - neni to zrovna bezpečná cesta...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


dmt103
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: úte 18. srp 2009 10:05:21
Reputace: 0

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od dmt103 » pát 25. zář 2009 10:51:34

No, hubu mám zatím celou a zálohu originální g1 navíc. Každý dle svého gusta. :D
G1 -CM6, Toshiba AC 100 - CM10, Motorola Defy - CM7, Lenovo A660 official rom S025

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od Case » pát 25. zář 2009 10:56:19

ramon.dexter píše:
Case píše: Na G1 nejde recovery nastartovat přes fastboot, bez flashování?
u g1 bez flashování lze nastartovat TOVÁRNÍ recovery, ve který samozřejmě neni nandroid.
To odpovídáš na trochu něco jiného, než jsem se ptal. Ale když vidím tvou reakci na před chvílí zmíněnou další možnost, jak zálohu čisté ROM získat, tak snad ani neodpovídej.


M.I.R.
Androiďák!
Příspěvky: 621
Registrován: úte 24. bře 2009 13:50:45
Reputace: -9
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od M.I.R. » pát 25. zář 2009 13:26:57

Ahoj, vím, že tohle neni dotaz přesně sem, ale když se tady řeší nandroid a zálohy ROM, tak bych se chtěl optat, zda pokud zálohuji svojí CyanogenMod ROM, tak jestli se mi do té zálohy zahrne i ext3 partition s aplikacema. Chci si přes víkend zkusit jednu Hero ROM, ale chce mít možnost se nějakou velmi rychlou cestou vrátit zpátky k původní ROM. Jak to tedy je? Co vše nandroid zálohuje?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Ulozeni ROM

Příspěvek od ramon.dexter » pát 25. zář 2009 13:38:54

M.I.R. píše:Ahoj, vím, že tohle neni dotaz přesně sem, ale když se tady řeší nandroid a zálohy ROM, tak bych se chtěl optat, zda pokud zálohuji svojí CyanogenMod ROM, tak jestli se mi do té zálohy zahrne i ext3 partition s aplikacema. Chci si přes víkend zkusit jednu Hero ROM, ale chce mít možnost se nějakou velmi rychlou cestou vrátit zpátky k původní ROM. Jak to tedy je? Co vše nandroid zálohuje?
Lepsi nez nandroid je switchrom, ktera umoznuje kompletni zalohu a obnoveni systemu.

Case: one-click-root jsem nezkousel, cili nevim jak to tam je. Osobne mu neverim.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti