Android OSDatové přenosy

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
astrak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 16. led 2012 16:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X

Datové přenosy

Příspěvek od astrak » pon 16. led 2012 16:23:33

Dobrý den,
vím, že je to věčná otázka, ale přesto se musím zeptat. Dnes jsem si koupil LG Optimus 2X s Androidem 2.2 a hned po vložení SIM karty jsem přišel o 200 Kč kvůli datovým přenosům. Našel jsem tady nějaký návod, jak je vypnout, ale v této verzi nemám pakety (v nastavení sítí), tak se chci zeptat, co musím udělat proto, abych nebyl připojený k jakýmkoliv datovým přenosům (ani kvůli aplikacím v pozadí), kromě WIFI připojení a přijímání/odesílání MMS.Zatím jsem zrušil zaškrtnutí v nastavení -> Ovládání bezdrátových sítí ->Mobilní sítě -> (zrušil jsem) Přenos dat povolen, Datové služby při Roamingu a Používat pouze sítě 2G. Je to dostatečné proto, abych se už nepřipojoval na internet?

Předem všem moc děkuji!




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Datové přenosy

Příspěvek od LivArt » pon 16. led 2012 19:40:27

Ano, už samotný zaškrtávátko Přenos dat povolen. Pokud si chceš být 100% jistý, změn APN.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
astrak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 16. led 2012 16:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X

Re: Datové přenosy

Příspěvek od astrak » pon 16. led 2012 20:28:44

Já jsem úplný Androďácký začátečník - nemohl bys mě trochu navést co a kde mám udělat? Našel jsem také pěknou aplikaci APNdroid, se kterou by to mělo jít nejjednodušeji...

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Datové přenosy

Příspěvek od LivArt » pon 16. led 2012 20:34:28

V nastavení -> bezdrátová připojení a sítě -> mobilní sítě -> názvy přístupových bodů -> [tady vybereš ten, co se používá pro internet] -> Název AP -> na začátek napíšeš třeba * nebo cokoliv. To samé dělá ten APNdroid.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
astrak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 16. led 2012 16:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X

Re: Datové přenosy

Příspěvek od astrak » pon 16. led 2012 20:38:29

Perfektní :-) Moc díky! Hned vyzkouším :-)



Autor tohoto vlákna
astrak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 16. led 2012 16:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X

Re: Datové přenosy

Příspěvek od astrak » pon 16. led 2012 20:52:26

Ještě jedna, taková hloupá, otázka. Když tam nemám žádný přístopový bod, tak jak se to dá vyřešit? Jestli tomu dobře rozumím, tak v takovém případě bych se ani neměl připojit k internetu, je to tak? Já jsem se připojil bez jakéhokoliv nastavení, automaticky po vložení SIM karty...

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Datové přenosy

Příspěvek od LivArt » pon 16. led 2012 20:55:04

Divný.. Použil jsi ten apn droid?
Jinak on ten přepínač dat sám o sobě funguje dostatečně spolehlivě.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
astrak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 16. led 2012 16:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X

Re: Datové přenosy

Příspěvek od astrak » úte 17. led 2012 14:04:06

Tak po instalaci Apndroida jde vše bez problémů. Moc děkuji za rady!


banaho
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 19. led 2011 8:50:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei G300
Rom: B952 slim v8

Re: Datové přenosy

Příspěvek od banaho » úte 17. led 2012 15:32:10

Existuje ještě možnost si data zablokovat přímo u operátora, tak budeš mít absolutní jistotu.

Uživatelský avatar

Rafi87
Androiďák!
Příspěvky: 288
Registrován: ned 15. led 2012 10:16:09
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Galaxy Tab S 10.5 LTE sm-t805
Bydliště: Skype kristian.h18

Re: Datové přenosy

Příspěvek od Rafi87 » úte 17. led 2012 17:16:21

prosím Vás, existuje nejaká aplikácia na zablokovanie internetu ale aby som mal MMS povolené, používam APNDOID ale vypne mi to aj MMS, a chcem aby mi MMS-ky neblokoval, a ešte by som prijal takú aplikáciu že mi to zablokuje len vybraté app, napr FB a tak, ale napr Gmail by som mal vždy pod pripojením, aby mi to oznamovalo novú poštu.

moc žerie inak baterku keby som nechal v kuse zap. net?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Datové přenosy

Příspěvek od LivArt » úte 17. led 2012 17:23:34

Blokování/Neblokování aplikací řeší firewall.
Pro zablokování netu, ale nechání mms zapnutých, přejmenuj apnku pro net ručně.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

ZeKe
Androiďák!
Příspěvky: 434
Registrován: pát 19. lis 2010 5:38:45
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Re: Datové přenosy

Příspěvek od ZeKe » stř 18. led 2012 17:35:36

Rafi87 píše:prosím Vás, existuje nejaká aplikácia na zablokovanie internetu ale aby som mal MMS povolené, používam APNDOID ale vypne mi to aj MMS, a chcem aby mi MMS-ky neblokoval...
Však APNdroid má v nastavení volbu Keep MMS Enabled

Obrázek


ja400
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 09. pro 2011 17:27:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony xperia mini pro

Re: Datové přenosy

Příspěvek od ja400 » stř 18. led 2012 19:37:42

Můžu se zeptat,ohledně dat. přenosů,abych nezakládal nové téma,jestli je možné preferovat připojení přes WIFI pokud je dostupné. Pokud ne,tak internet od operátora? Díky.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Datové přenosy

Příspěvek od LivArt » stř 18. led 2012 19:41:30

Tak to běžně funguje.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Datové přenosy

Příspěvek od Wotan » stř 18. led 2012 19:44:16

ked máš wifi zapnuté a si v dosahu a samozrejme bud máš heslo alebo je to free tak ideš cez wifi...


Autor tohoto vlákna
astrak
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: pon 16. led 2012 16:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X

Re: Datové přenosy

Příspěvek od astrak » stř 18. led 2012 22:21:10

Ještě mě napadlo, jestli nevíte, jak se připojit k internetu, když nemám doma WIFI router a můj PC je připojen k internetu přes kabel. Mobil jsem propojil s PC, je možné, aby využíval internet, který je dostupný v PC? Myslím si, že potom by nemělo být ani složité použít mobil, jako router...


Jarous1
Droid
Příspěvky: 1567
Registrován: čtv 09. čer 2011 15:53:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: Datové přenosy

Příspěvek od Jarous1 » stř 18. led 2012 23:24:30

Ne, tohle bohužel s Tvým O2x nejde... Brát data z PC po kabelu umí jen některé HTC, a to ještě jenom proto, že to výrobce zprovoznil. Jinak to Android standardně vůbec neumí...

Uživatelský avatar

cyphill
Robot
Příspěvky: 962
Registrován: stř 05. led 2011 22:37:30
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Datové přenosy

Příspěvek od cyphill » čtv 19. led 2012 0:21:34

astrak, kup si Wi-Fi router, dnes už stojí pár korun a je to nejjednodušší a nejpohodlnèjší řešení. O cokoliv jinýho se nemá smysl ani pokoušet.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Uživatelský avatar

Rafi87
Androiďák!
Příspěvky: 288
Registrován: ned 15. led 2012 10:16:09
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Tablet: Samsung Galaxy Tab S 10.5 LTE sm-t805
Bydliště: Skype kristian.h18

Re: Datové přenosy

Příspěvek od Rafi87 » pát 27. led 2012 10:26:11

internet v mobile je pripojený v kuse alebo len ked napr otvorím facebook gmail či market?
nie je taká aplikácia v ktorej viem spravovať že ktoré app sa môžu pripojiť na net a ktoré nie? chcel by som to pre fotra, presnejšie pre program na sledovanie že kde sa nachádza, GPS Tracking Pro

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Datové přenosy

Příspěvek od Pedro1 » pát 27. led 2012 12:52:18

to astrak: Pises, ze tvuj pc je pripojeny k wifi routeru, tak se pripoj mobilem pomoci wifi, ne? Jeste povolit wifi v routeru, jestli uz neni :DD .

Edit: Tak beru zpet, spatne jsem cet :roll: .



Pedro1

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti