Android OSeduroam

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
vanahaim
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: stř 09. zář 2009 18:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung i9100 Galaxy S II
Twitter: http://twitter.com/#!/vanahaim

eduroam

Příspěvek od vanahaim » stř 30. zář 2009 15:56:16

Má někdo zkušenosti s připojením přes wifi na síť eduroam? Při nastavení jsem se zasekl na instalace GTE certifikátu..

Předem díky za radu..





Furret
Androiďák!
Příspěvky: 371
Registrován: sob 30. kvě 2009 13:56:57
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od Furret » stř 30. zář 2009 16:04:17

Kámoš to zkoušel. Protože ale naše škola změnila certifikační autoritu z pofidérní <název školy> na nějakou mezinárodně uznávanou, která má cerifikát běžně již v systému(jak ve Win, tak v Androidu), nic neinstaloval a šlo mu to hnedka.
HTC Desire HD - 2.2 stock ROM

Uživatelský avatar

mnemonic
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: úte 15. zář 2009 12:06:39
Reputace: 0
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od mnemonic » stř 30. zář 2009 16:17:06

Budu zkoušet v pátek, pošlu info když se povede :)
::: HTC Hero černý :: 8GB Kingston C4 :: InvisibleShield :::
::: ex iPhone 3GS, X10 mini Pro, Nokia E52, ... :::

Prsty mám v překladech: Astrid, ActionComplete

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
vanahaim
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: stř 09. zář 2009 18:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung i9100 Galaxy S II
Twitter: http://twitter.com/#!/vanahaim

Re: eduroam

Příspěvek od vanahaim » stř 30. zář 2009 16:26:09

Při autorizaci se používá GTE CyberTrust Root Certificate, který aspoň v CM rom není..a jaksi netuším jak doinstalovat..

Ok, díky, budu rád když se s tím někdo popere ještě přede mnou :D

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » stř 30. zář 2009 16:26:51

na eduroam se nepřipojíš, potřebuješ mít nainstalovaný certifikát, ale třeba našel Univerzita od tohoto škol. roku zapla i SIMPLE síť do které se přihlašuješ přes prohlížeč, ale síť je omezena na protokoly HTML, takže aktualizace aplikací a podobné, nemáš šanci, ale na mejla a ostatní to jde.


Uživatelský avatar

Laki
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: pát 11. zář 2009 13:48:36
Reputace: 0
Bydliště: Brno (ČR), Trebišov (SR)

Re: eduroam

Příspěvek od Laki » stř 30. zář 2009 16:39:20

Práve dnes som sem niečo o pripojení na eduroam napísal: ;)
Laki píše:Tak, dnes som konečne vyskúšal pripojenie na eduroam a úspešne: HTC Hero, 2.73.405.5 a eduroam na Ekonomicko-správní fakultě MU.

Všetko prebehlo bez problému, stačilo vybrať pripojenie eduroam, zabezpečenie PEAP, login je UČO@eduroam.muni.cz a heslo je sekundárne heslo používané napr. v knižiciach MU.

Bál som sa, že budú chýbať nejaké certifikáty, ale nič nebolo treba, všetko funguje tak, ako má, dokonca aj sťahovanie aplikácií z Marketu, s ktorým sú vraj na wifi občas problémy kvoli používaným portom.
( http://androidforum.cz/certifikaty-t544.html#p29810 )

EDIT: Na ESF MU sa tiež používa certifikát GTE Cybertrust, ale telefón sa mi pripojil bez problémov aj bez neho. Neviem ako na tom budú ostatné android mobily a upravené ROMky, ale oficiálny Hero ROM funguje.
Naposledy upravil(a) Laki dne stř 30. zář 2009 16:47:10, celkem upraveno 3 x.
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal


Furret
Androiďák!
Příspěvky: 371
Registrován: sob 30. kvě 2009 13:56:57
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od Furret » stř 30. zář 2009 16:41:25

vanahaim píše:Při autorizaci se používá GTE CyberTrust Root Certificate, který aspoň v CM rom není..a jaksi netuším jak doinstalovat..

Ok, díky, budu rád když se s tím někdo popere ještě přede mnou :D
To je alespoň podle mých informací relativní... Záleží na škole, s jakou certifikační autoritou se dohodne.
HTC Desire HD - 2.2 stock ROM

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
vanahaim
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: stř 09. zář 2009 18:40:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung i9100 Galaxy S II
Twitter: http://twitter.com/#!/vanahaim

Re: eduroam

Příspěvek od vanahaim » stř 30. zář 2009 17:12:33

Na UK mi nastavení s tímto certifikátem funguje.. Otázka vlastně zní: jak doinstalovat na Androidu certifikát?

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » stř 30. zář 2009 17:13:01

No u nás eduroam používá jiný certifikát a používá je hned dva.


pabro
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 03. zář 2009 11:19:38
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od pabro » čtv 01. říj 2009 6:51:45

Mam HTC Hero, 2.73.405.5 a pripojeni k eduroam na VSB-TU Ostrava taky funguje.
HTC Hero, MoDaCo 3.1 Custom ROM

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » čtv 01. říj 2009 7:31:54

Kdyby tu byl někdo z OU - Ostrava, tak ať to koštne :)


1x23
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: pon 27. črc 2009 6:05:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Blackview VB6000

Re: eduroam

Příspěvek od 1x23 » pát 02. říj 2009 11:16:45

ahoj jsem na mzlu a mame dva certifikaty :DER,PEM: a pak overeni certifikatu PEM.

zkousel jsem navod podle root.cz ale

Kód: Vybrat vše

adb pull /data/misc/wifi/wpa_supplicant.conf ./
wpa suplicant mam

etc/wifi/wpa....

a prikaz adb pull nezna, co to znamena

zkousel jsem editovat wpasuplicant pres astro ale je to jenom pro cteni, jak jinak nainstalovat do founu certifikaty aby sel net pres eduroam???


sovic
Stálý androiďák
Příspěvky: 93
Registrován: sob 11. dub 2009 11:05:43
Reputace: 0
Bydliště: Error

Re: eduroam

Příspěvek od sovic » ned 18. říj 2009 10:39:45

tak jsem se zkousel pripojit na eduroam na TUL, jenze je tu taky potreba certifikat, nevite nekdo, jak by se ten certifikat do androidu dostal?

Ale, po trosku laborovani jsem se nakonec na wifi pripojil, jenze mi nejde aktualizovat pocasi, na market se dostanu, web jde, twitter taky...ted budu flashovat, tak uvidime, jestli se dokazu i registrovat pres gmail...
Alcatel OT 303 > Nokia 3510 > Siemens SX1 > Nokia E50 > Mio A701 > T-Mobile G1 (bílá) > HTC HD2 (android) > Nokia Lumia 620 > Nokia Lumia 830 > Samsung Galaxy S6 > Samsung Galaxy S7 Edge > Samsung Galaxy S9+ > iPhone 8 Plus


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od S.T.E.A.K. » ned 18. říj 2009 12:32:55

Taky jsem se pokoušel dlouhou dostat na eduroam, ale nedařilo se. Až teďka po nahození Cyanogenmodu 4.1.999 (Android 1.6 Donut) se připojil a běží bez problémů. Ani žádnej certifikát jsem nepotřeboval, stačilo jen zadat přihlašovací jméno a heslo a byl jsem tam, konečně už nemusim používat Simple verzi se zdlouhavym přihlašováním přes web browser.
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)


Ertu
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: pát 10. dub 2009 23:39:28
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od Ertu » úte 27. říj 2009 11:56:59

Ano, můžu potvrdit. Na eduroam se dá od verze 1.6 Donut připojit normálně jako na jakoukoli jinou síť. Stačí kliknout na eduroam, zadat login do políčka "Identita" (na ESF MUNI je to UČO@eduroam.muni.cz) a heslo do políčka "Heslo" (na ESF MUNI je to sekundární heslo k IS) a jste tam.
Naposledy upravil(a) Ertu dne úte 10. lis 2009 11:56:30, celkem upraveno 1 x.


Maxicek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: úte 10. lis 2009 9:18:34
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od Maxicek » úte 10. lis 2009 9:36:32

Pripojeni na eduroam VSB zkouseno na HTC tattoo s default donutem

nejdrive se s telefonem pripojte na internet jinym zpusobem a najedte na stranku http://www.cesnet.cz/pki/crt.html kliknete a nainstalujte certifikat v binary (DER) formatu.
* EAP Method: PEAP
* Phase2 Type: MSCHAPv2
* Identity: <login>@vsb.cz, tedy např.: mal345@vsb.cz
* Password: heslo, které máte vygenerováno pro přihlášení do sítě "eduroam" (heslo pro eduroam je nutné vytvořit na stránkách http://uzivatel.vsb.cz -> osobní agenda -> osobní nastavení).

Uživatelský avatar

s0uky
Čestný Androiďák
Příspěvky: 471
Registrován: úte 23. zář 2008 22:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: dotykac
Twitter: s0uky

Re: eduroam

Příspěvek od s0uky » čtv 19. lis 2009 20:29:42

Me eduroam na CVUT taky vali, uplne bez problemu, certifikat jsem zadnej nestahoval, jen jsem potvrdil hlasku o certifikatu, ze mu duveruju, tusim, ze to byl Cybertrust a hura surfuju...

EDIT:
Kdyby to nekoho zajimalo jak na to, tak zde navod na eduroam na CVUT:
1) vytvorit heslo v usermapu: http://usermap.cvut.cz
2) prihlaseni do eduroamu je ve forme: login@vc.cvut.cz
3) vytvorit si heslo pro zaheslovani ulozeneho nastaveni a pri pripojovani zadat EAP: PEAP a typ: MSCHAPv2
4) Android (konkretne G1) se zacne pripojovat do site, vyskoci hlaska o pravosti certifiaktu Cybertrust, potvrdit ji OK a je hotovo
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí..."
To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive.


whatname
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: čtv 19. lis 2009 18:23:49
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od whatname » čtv 19. lis 2009 20:34:26

Jasne, v Plzni to po me nechtelo nic, proste jsem se pripojil :lol:


Stepa-z-depa
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: pon 19. říj 2009 10:14:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One SV -- Android 4.2.2

Re: eduroam

Příspěvek od Stepa-z-depa » pát 20. lis 2009 23:03:49

Ještě pro úplnost pro lidi z VŠE:

Jako u ostatních, v nabídkách vyberte PEAP a ponechte MSCHAPv2, dále jako uživatelské jméno zadejte svůj xname@vse.cz a heslo to, co jste si vygenerovali na stránce http://eduroam.vse.cz/heslo. (Ta je v rámci domény vse.cz, takže se tam dostanete i přes tu nechráněnou školní wifi s názvem VŠE nebo nějak tak.) Netřeba cokoliv stahovat a kopírovat.

Vyzkoušeno na HTC Hero (2.73.405.5)


kifa
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 09. bře 2010 9:32:42
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od kifa » úte 09. bře 2010 10:27:04

Zdravim,
chtěl jsem se zeptat, jestli se někomu povedlo připojit se na eduroam s Androidem 1.5 se Samsungem i5700, nebo budu muset provést upgrade na 2.1. Jedná se o eduroam na VŠE.

Teď když necham proskenovat sítě, přes defaultní soft tak mi telefon eduroam ani nenajde. Pomocí aplikací WiFi Helper, WiFi Buddy a WiFinder mi telefon sice síť najde, ale nejde mi se připojit.

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od michpo » úte 09. bře 2010 13:31:00

Pred N1 jsem mel Hero a v nem byl android 1.5 se kterym jsem se na eduroam bez problemu prihlasil (FIT VUT Brno).
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Ertu
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: pát 10. dub 2009 23:39:28
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od Ertu » úte 09. bře 2010 13:42:50

S čistým androidem 1.5 se na eduroam připojit nedá, protože si neporadí s certifikátem.

Uživatelský avatar

nico.hash
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: ned 03. led 2010 18:08:26
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava

Re: eduroam

Příspěvek od nico.hash » úte 09. bře 2010 13:52:19

Není tady náhodou někdo z ostravské VŠB-TUO komu se podařilo připojit na libovolnou univerzitní síť? Na stánkách školy jsou sice návody, ale mě se to absolutně nedaří, možná je to i tím,že návody jsou na HERO a já mám Tattoo... díky za odpověď
nico.hash:
HTC DESIRE,StarBurst Classic 1.5.1.0 Data2SD - S-Off
microSDHC 16GB class10
(HTC TATTOO,NOW IT'S FATHER'S MACHINE)

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od michpo » úte 09. bře 2010 13:55:53

Ertu: ze by to Sense co je v Heru umoznil? Zni to sice divne, ale proc ne ;)

nico.hash: s Tattoo jsem se nesetkal, takze neporadim. Ja to zkousel jen s Herem a to me slo. S N1 to uz zkusit nemuzu, ted tam nechodim, bych tam musel zajit, ale jelikoz mam moc prace, tak nevim jestli se tam dostanu. Nicmene to stejne neresi problem s Tattoo. Treba ti poradi nekdo jiny.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » pon 12. dub 2010 10:03:03

Mám problém se připojit na Eduroam se svým Desire. problém je následující:
Kamarád má HTC Kaiser a má tam Androida 2.1, Já mám Desire a mám tam taky 2.1 . Když se chceme připojit, tak se nám zobrazí standardní přihlašovací okno, kde máme oba řádek Metoda EAP a máme zvoleno PEAP, ale problém je v tom, že na Kaiserovi má navíc řádek, pro výběr certifikáte a já ho tam nemám.
Můžou se vlastníci Desire mrknout, zda se jim zobrazí řádek pro vložení certifikátu u PEAP metody ?

Díky.

EDIT: přikládám foto
vlevo můj Desire, vrapvo Kaiser... oba koukáme na jednu stejnou síť, oba máme OS2.1 a každý máme jiné možnosti (Kaiser má víc možností) ... jakto ?? :)
Obrázek
Naposledy upravil(a) Wexter dne pon 12. dub 2010 11:37:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

s0uky
Čestný Androiďák
Příspěvky: 471
Registrován: úte 23. zář 2008 22:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: dotykac
Twitter: s0uky

Re: eduroam

Příspěvek od s0uky » pon 12. dub 2010 11:01:38

Ja jsem tam nechal defaultní nastavení a vše valí OK, certifikát jsem nechával N/A, ať si Nexus poradí, no a on si poradil, vše šlape v pohodě.
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí..."
To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive.

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » pon 12. dub 2010 11:10:09

Takže jsi měl zvoleno PEAP a měl jsi tma i řádek s výběr certifikátu ??

Uživatelský avatar

Laki
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: pát 11. zář 2009 13:48:36
Reputace: 0
Bydliště: Brno (ČR), Trebišov (SR)

Re: eduroam

Příspěvek od Laki » pon 12. dub 2010 11:48:11

Bez toho certifikátu ti to nebeží?

A Kaiser tam má tú možnosť zrejme kvôli tomu, že jeho Android je custom ROM, do ktorej autor pridal možnosť výberu certifikátu. Nič záhadné by som za tým nehľadal.
Mne sa na eduroam Hero s 2.1 ROM pripojí aj bez certifikátu (zvolím iba PEAP, MSCHAPV2, užívateľské meno a heslo), takže Desire by to mal zvládať tiež.
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » pon 12. dub 2010 12:06:28

stáhl jsem certifikáty, a zkoušel jsem se připojit, vyplnil to přesně jak píšeš a nic, nepřipojí se.

Uživatelský avatar

Laki
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: pát 11. zář 2009 13:48:36
Reputace: 0
Bydliště: Brno (ČR), Trebišov (SR)

Re: eduroam

Příspěvek od Laki » pon 12. dub 2010 12:21:47

Možno úplne zbytočná informácia, ale: ak sa pripájaš na nejakej fakulte Masarykovej Univerzity, nezabudni, že užívateľské meno je UČO@eduroam.muni.cz Raz som strávil asi 2 hodiny hraním sa s nastaveniami a jediné, čo mi chýbalo bolo to „@eduroam.muni.cz“
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů