Android OSeduroam

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » pon 12. dub 2010 12:38:15

Já se připojuji na Ostravské univerzitě kde se přihlašuje ve tvaru r08123@osu.cz





kulinek
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 01. dub 2010 14:43:19
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od kulinek » pon 12. dub 2010 15:39:34

Wexter píše:Mám problém se připojit na Eduroam se svým Desire. problém je následující:
Kamarád má HTC Kaiser a má tam Androida 2.1, Já mám Desire a mám tam taky 2.1 . Když se chceme připojit, tak se nám zobrazí standardní přihlašovací okno, kde máme oba řádek Metoda EAP a máme zvoleno PEAP, ale problém je v tom, že na Kaiserovi má navíc řádek, pro výběr certifikáte a já ho tam nemám.
Můžou se vlastníci Desire mrknout, zda se jim zobrazí řádek pro vložení certifikátu u PEAP metody ?

Díky.

EDIT: přikládám foto
vlevo můj Desire, vrapvo Kaiser... oba koukáme na jednu stejnou síť, oba máme OS2.1 a každý máme jiné možnosti (Kaiser má víc možností) ... jakto ?? :)
Obrázek


BORCE POSUN TO DOLU, PAK TO TAM MAS .

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » pon 12. dub 2010 15:45:51

borče, nemám :)

Uživatelský avatar

jezisek.j
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 12. dub 2010 13:47:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X stock

Re: eduroam

Příspěvek od jezisek.j » pon 12. dub 2010 15:52:36

Wexter píše:stáhl jsem certifikáty, a zkoušel jsem se připojit, vyplnil to přesně jak píšeš a nic, nepřipojí se.
Tak to je fakt divné. Já se s Desire připojil všude, kde jsem to zkusil a znal heslo ;)

Eduroam jsem zkoušel na OPF v Karviné (dělám tam, zrovna i správce Eduroam sítě). V nastavení to píše klasicky 802.1x jako je uvedeno zde. Postupoval jsem podle návodu tady v threadu, který jsem náhodou našel. Pokud budu mít cestu do Ovy, zkusím to tam.

Jediné co mě k tomu napadá je nastavení přímo sítě Eduroam. Možná je problém se sítí, kde je WPA2 a AES šifrování. U nás jedem ještě přes TKIP. To jsem nezkoušel. Odzkouším to a dám vědět.

Update 1 - Tak jede i WPA2 s AES. No problem. Ještě jsem si všimnul, že OSU píše v návodech o 2 certifikátech OSU a Cesnet. Sice nechápu proč, ale není tohle ten problém?
Naposledy upravil(a) jezisek.j dne úte 13. dub 2010 9:30:18, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » pon 12. dub 2010 15:56:09

mám nastavení shodné s notebookem, se kterým se tam normálně připojím.



iPAQ
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 08. dub 2010 8:56:25
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od iPAQ » pon 12. dub 2010 16:25:59

Na ČVUT FEL taky funguje bez problémů... Stačilo nechat nastavení sítě PEAP, MSCHAPV2 pak zadat do identity uzivatelske_jmeno@fel.cvut.cz, anonymní nechat prázdnou a pak zadat svoje heslo k wifi eduroam ;)
HTC Desire

Uživatelský avatar

s0uky
Čestný Androiďák
Příspěvky: 471
Registrován: úte 23. zář 2008 22:11:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: dotykac
Twitter: s0uky

Re: eduroam

Příspěvek od s0uky » pon 12. dub 2010 22:47:14

Vám to na na FELu jde na doméně FELu? Já jsem z FITu a musím používat @vc.cvut.cz
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí..."
To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive.


povalpet
Stálý androiďák
Příspěvky: 65
Registrován: pon 15. bře 2010 10:38:50
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od povalpet » pon 12. dub 2010 22:54:56

FEL v pohode

Uživatelský avatar

jezisek.j
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 12. dub 2010 13:47:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X stock

Re: eduroam

Příspěvek od jezisek.j » úte 13. dub 2010 9:47:40

Wexter píše:mám nastavení shodné s notebookem, se kterým se tam normálně připojím.
Jak jsem už psal do updatu předchozího svého příspěvku. Jede mi i WPA2/AES. Viděl bych to na něco s certifikáty. OSU chce podle jejich návodu svůj i Cesnet. Máte tam oba?

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » úte 13. dub 2010 9:56:36

mám asi jen OSU, ale kamaráda na Kaiserovi má taky jen OSU a připojí se

Uživatelský avatar

jezisek.j
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pon 12. dub 2010 13:47:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X stock

Re: eduroam

Příspěvek od jezisek.j » úte 13. dub 2010 10:06:21

Zkusil bych tam dát i Cesnet. Možná jsou certifikáty jinak řešené na Desire a Kaiser (což není příliš pravděpodobné)

Ještě mě napadla jedna věc. Občas tady za mnou chodí lidi, že jim nejde eduroam a je to špatným časem. Ověřovací Radius server je odpálí pokud mají systémový čas mimo. Možná špatná zóna?

Případně bych vyzkoušel eduoram někde jinde. V jiné lokalitě na OSU nebo na VŠB. Případně bych kontaktoval správce Eduroamu na OSU. S logem radiusu atd. se to debuguje mnohem líp.

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » úte 13. dub 2010 10:11:45

V jakém formátu musí certifikáty být, abych je mohl nainstalovat ? (cer, der, crt nejdou) Systémový čas mám dobře nastavený. Správci jsem psal, ale ten mi moc neřekl :)
EDIT: už jsem ho tam dostal, nevěděl jsem, že to lze jen přes prohlížeč.


Skrilax_CZ
Stálý androiďák
Příspěvky: 211
Registrován: pát 04. pro 2009 23:18:46
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od Skrilax_CZ » úte 13. dub 2010 22:22:12

Mě to na Motorole Milestone s 2.1 jede v poho (FEL).

Uživatelský avatar

fift
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: stř 11. lis 2009 19:24:18
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od fift » úte 13. dub 2010 22:36:54

potvrzuji to same,co rika Skrilax_CZ,MM 2.1 vali na felu v pohode :) stahnul jsem binary certifikat,potrebny nastaveni zmineno vyse, login a heslo do site a jede

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » čtv 15. dub 2010 8:27:31

Tak se na eduroam nepřipojím, mám oba certifikáty, heslo a jméno mám vyplněno dobře, jinak by vyskočila tabulka, že mám špatné údaje. když kliknu na eduroam, nic se neděje a pak jen blikne Odpojeno.

Uživatelský avatar

zemko
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: úte 27. dub 2010 9:43:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z
Twitter: zemkos
Bydliště: Praha / Miletín

Re: eduroam

Příspěvek od zemko » sob 22. kvě 2010 13:25:11

ja mam mensi problem na UK, na eduroam se pripojim, funguje tak nejak vsechno, krome stahovani z Marketu...netusite cim to muze byt?
Alcatel One Touch db -> Siemens M65 -> Nokia N70 -> Nokia N80 -> Motorola Milestone -> Xperia Z


orange
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pát 09. dub 2010 10:25:40
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od orange » sob 22. kvě 2010 13:46:30

potvrzuji, na OPF v Karviné připojení s Htc Desire bez problémů, netřeba instalovat certifikát
Htc Desire -> Htc Desire HD
Bezpečnostní tabulky a značky


vjtz
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 22. dub 2010 8:56:19
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od vjtz » stř 02. čer 2010 10:42:45

Zdravím, na Přírodovědecké fakultě UK i na kolejích jsem se s Motorola Mielstone (Android 2.1) připojil asi za minutu. :-) Stačilo jen vyplnit přihlašovací údaje (jako jméno cislo_ISIC@cuni.cz a heslo z CAS), nastavení šifrování to, co mi systém nabídnul (tuším PEAP a MSCHAPv2). Takhle hladce to s Eduroamem nikdy nešlo. :-D


8milan8
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 23. čer 2010 12:10:05
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od 8milan8 » stř 23. čer 2010 12:17:41

Našel jsem tenhle návod http://www.realmb.com/2010/01/android-c ... installer/

Měl by pomoct pro ty site EDUROAM, ktere nemaji certifikat od GTE. To lze zjistit zde http://www.eduroam.cz/doku.php?id=cs:uz ... ikaty:raca

A použitelné by to mělo být pro 1.6 a výše.
Hostuji u VirtualMaster - super ceny a možnost vyzkoušení zadarmo!

Uživatelský avatar

Moral3z
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: pon 07. čer 2010 12:16:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S6 edge
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Moral3z » stř 23. čer 2010 13:33:08

Přídávám se, Na univerzitě v Pardubicích taky v pohodě bez certifikátu....
Samsung Galaxy S6 edge 32gb
Historie: od G1 přes všechny galaxy S


mhepp
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 18. črc 2010 11:20:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF 845

Re: eduroam

Příspěvek od mhepp » ned 18. črc 2010 12:59:49

Problém s certifikáty GTE je v tom, že cesnet měl zakoupenou licenci, která na začátku roku skončila. Nyní se používají certifikáty AddTrust External Root, které jsou (by měly být) přímo kořenové, nebo kořenovou CA podepsané. Takže pokud máte běžné kořenové CA, tak by problém být neměl. Třeba ale Windows je nevidí a dělají s tím problémy.

Smlouva s AddTrust External Root je docela dlouhodobá, takže se nemusíte obávat další výměny certifikátů. ;)
vlastní modifikace CM 6 (Froyo 2.2.1), OC kernel atd...


magdicek
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 20. zář 2010 11:40:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia X10 mini PRO

PEAP v xperii

Příspěvek od magdicek » pon 20. zář 2010 11:52:56

Zdravím. Mám menší dotaz a předem se přiznávám, že jsem naprostý android nováček s Xperií x10 mini pro. Eduroam vidí v pohodě, do nastavení se dostanu v pohodě, ale už nemůžu zvolit metodu PEAP, je tam jenom TLS. Dá se to něčím vyřešit? Doinstalací, nebo něčím takovým? Díky


mhepp
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 18. črc 2010 11:20:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF 845

Re: eduroam

Příspěvek od mhepp » pon 20. zář 2010 23:53:31

Na VF845 mám PEAP normálně vybratelný v nabídce...

Viz můj návod na připojení k eduroam: http://eduroam.muni.cz/doku.php?id=navod-android

Kde se připojuješ?
vlastní modifikace CM 6 (Froyo 2.2.1), OC kernel atd...


vjtz
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 22. dub 2010 8:56:19
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od vjtz » úte 21. zář 2010 4:33:54

Zkoušel jsem to na Motorole Milestone i Samsung Galaxy S (oba Android 2.1) a na PřF UK stačilo jen vyplnit uživatelské jméno číslo_ISIC@cuni.cz a heslo do SIS (CAS). A ujistit se, že jsou vybrány správné protokoly - PEAP a MSCHAPv2. Jinak je to hračka, s certifikáty jsem nic neřešil. Jediný kus HW, kde se Eduroam opravdu nastavil na pár
"kliknutí"... :-)


mhepp
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 18. črc 2010 11:20:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF 845

Re: eduroam

Příspěvek od mhepp » úte 21. zář 2010 8:35:14

Certifikáty jsou pro ověření, že je to APčko to pravé. Vzhledem k tomu, že se používá MSCHAPv2 ověření, je poměrně bezpečné se u nás přihlašovat...

Jinak, celý problém vznikl díky tomu, že Android nezná žádnou kořenovou CA a tudíž všechny certifikáty považuje za podepsané neexistující CA nebo selfsigned. To je trošku ostuda...
vlastní modifikace CM 6 (Froyo 2.2.1), OC kernel atd...


magdicek
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 20. zář 2010 11:40:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia X10 mini PRO

Re: eduroam

Příspěvek od magdicek » úte 21. zář 2010 19:41:31

Připojuju se na VŠE v Praze... myslím ale, že to bude problém vyloženě s tou xperii mini... někde jsem na to už narazila, že tam někdo PEAP neměl (v tom samém telefonu, že se o tom snad i dočetl, že to tam prostě není v základu)... spíš by mě zajímalo, jestli je nějaká možnost to tam doinstalovat, nebo jestli mám prostě smůlu? Díky

Uživatelský avatar

LooneyCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 23. zář 2010 8:41:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845
Bydliště: Olomoucko

Re: eduroam

Příspěvek od LooneyCZ » pát 24. zář 2010 9:33:14

Zkoušela jsem se připojit na eduroam v Olomouci na Univerzitě Palackého. Nastavila jsem všecko podle výše uvedeného návodu, který funguje na MU, a který by měl teoreticky dle návodů pro počítače fungovat i na UP (zabezpečení 802.1x, PEAP, MSCHAPv2, identita, heslo). Na ntb jsem to rozjela v pohodě už kdysi dávno.
Vypadalo to nadějně, ale při získávání IP adresy ze sítě spojení vypadlo. Telefon prostě jen zahlásil "připojení se nezdařilo". Heslo a identitu jsem měla určitě správně vyplněné, signál byl taky dostačující. Tak nevím. Možná to zkusím ještě na jiné budově.

Mimochodem, mám Vodafone845, Android 2.1.
LooneyCZ - úplný androidí nováček, který tomu začíná přicházet na chuť ;)

Uživatelský avatar

Lu_k_as
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: sob 31. črc 2010 14:51:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: eduroam

Příspěvek od Lu_k_as » úte 28. zář 2010 8:07:39

LooneyCZ píše:Zkoušela jsem se připojit na eduroam v Olomouci na Univerzitě Palackého. Nastavila jsem všecko podle výše uvedeného návodu, který funguje na MU, a který by měl teoreticky dle návodů pro počítače fungovat i na UP (zabezpečení 802.1x, PEAP, MSCHAPv2, identita, heslo). Na ntb jsem to rozjela v pohodě už kdysi dávno.
Vypadalo to nadějně, ale při získávání IP adresy ze sítě spojení vypadlo. Telefon prostě jen zahlásil "připojení se nezdařilo". Heslo a identitu jsem měla určitě správně vyplněné, signál byl taky dostačující. Tak nevím. Možná to zkusím ještě na jiné budově.

Mimochodem, mám Vodafone845, Android 2.1.
Na UPOLU se mi to nepovedlo rozjet.. Telefon není schopný získat IP
Lukáš

Samsung Galaxy SIII

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od mArtinko5MB » úte 28. zář 2010 10:06:11

dnes skusim na TUKE, ale nemal by byt problem, myslim si ...
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od mArtinko5MB » úte 28. zář 2010 16:13:44

TUKE funguje na LG GT540 bez problemov

identita : abxxxab@tuke.sk - abxxxab je ID studenta
heslo: podla toho ake si nastavite na webe https://nastavenia.tuke.sk/wifi
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 2 hosti