Android OSeduroam

Uživatelský avatar

LooneyCZ
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 23. zář 2010 8:41:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845
Bydliště: Olomoucko

Re: eduroam

Příspěvek od LooneyCZ » úte 28. zář 2010 16:54:13

Ani na jiných budovách UPOLu se mi IP adresu získat nepodařilo, na tom to vždycky skončilo. Tak tady to asi nepůjde :(


LooneyCZ - úplný androidí nováček, který tomu začíná přicházet na chuť ;)



Bossy
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: sob 09. led 2010 17:17:33
Reputace: 0
Bydliště: Pivín
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Bossy » úte 05. říj 2010 16:57:28

Kdyby někdo přišel na to jak se připojit na eduroam na UPOLu tak dejte prosím vědět ;)


elimartin
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 19. říj 2010 9:08:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Re: eduroam

Příspěvek od elimartin » úte 19. říj 2010 9:11:03

Pro ty, co používají např. HTC Desire, Desire HD nebo Desire Z a vaše eduroam síť požaduje použití certifikátu, tak stáhněte a naisntalujte certifikát pro vaši univerzitu ve formátu CRT. Vyzkoušeno s HTC Desire HD na FIT VUT v Brně.


kristof.p
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: ned 28. úno 2010 12:12:14
Reputace: 0
Bydliště: Brno

Re: eduroam

Příspěvek od kristof.p » úte 09. lis 2010 22:18:13

Tak jsem nasel trochu casu, abych vyzkousel eduroam na FAST VUT.

G1 s Android 1.6 se nechytal, i kdyz jsem zkusil snad vsechno. Pozadavek na prihlaseni prosel pres APcko az do radius serveru, ale ten ho z nezname priciny odmitl (vic info nemam).

Po rootu telefonu a instalaci Android 2.2 to jede uplne bez problemu.

Protoze podle zprav z jinych skol verze 1.6 funguje, priklanel bych se k nazoru, ze ve verzi 1.6 je bud nejaka nekompatibilita nebo neuplna implementace a zalezi na konkretni wifi siti - HW ap, radius, TLS-EAP vs MSCHAPv2 atd.
Google Nexus 4, stock 4.4.2 | Google Nexus 7, stock 4.4.2 | Lenovo P770, custom 4.2.2 | Motorola Moto G, stock 4.4.2

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od Wexter » úte 09. lis 2010 22:24:37

s verzí os 2.1 a vyšší už není na EDUROAMu problém.



spalekjirka
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: stř 01. pro 2010 14:15:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: eduroam

Příspěvek od spalekjirka » stř 01. pro 2010 14:35:20

Muzu se zeptat jak ses připojil na tom VUT FASTu ?? Co mám nastavit aby to jelo. Mám Galaxy S 2.1 ... zkoušel jsem něco ale zatím bezuspěšně...

Uživatelský avatar

mzk
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: ned 12. pro 2010 12:07:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: htc desire
Twitter: @OldaSalek
Kontaktovat uživatele:

Re: eduroam

Příspěvek od mzk » ned 12. pro 2010 18:42:18

Našel jsem tento návod pro android.
https://dokumenty.upce.cz/Univerzita/ic ... ndroid.pdf třeba někomu pomůže…
Oldřich Šálek HTC Desire white. Sledujete mne na twitteru.

Uživatelský avatar

Hombre
Androiďák!
Příspěvky: 279
Registrován: pon 12. črc 2010 22:08:06
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od Hombre » ned 12. pro 2010 19:08:35

zemko píše:ja mam mensi problem na UK, na eduroam se pripojim, funguje tak nejak vsechno, krome stahovani z Marketu...netusite cim to muze byt?
Mám ten samý problém, asi to bude protokolem.
HTC Desire


Lintny

Re: eduroam

Příspěvek od Lintny » ned 12. pro 2010 19:16:55

Mám takovej menší technickej problém na JČU. Na škole máme wifi zabezpečenou pomocí wep (zadáváme login a heslo). Průšvih je v tom, že na CM není možnost zadat login :(. Není možnost toto vyřešit nějakou aplikací?

@telefon


onlavu
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: úte 25. led 2011 21:05:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus One

Re: eduroam

Příspěvek od onlavu » stř 09. úno 2011 8:28:28

poslusne hlasim,ze jsem se velmi jednoduse a rychle prihlasil na Eudoram Slezske univerzity v opave. podle me je to na vsech eudoramech podobne, takze no problem:)


Kozi
Nové Androidě
Příspěvky: 15
Registrován: stř 10. lis 2010 23:26:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC WILDFIRE

Re: eduroam

Příspěvek od Kozi » čtv 10. úno 2011 9:35:30

Momentalne se nachazim na stazi v Norsku. Eduroam je tu lehce naladovej kazdopadne jsem se pripojil po mensich problemech, maji tu podobnou sit s jinym nazvem, ale s androidem se nesnese, pritom je udajne jenom jinak pojmenovana, prihlasit se mi de jak s ceskyma udajema tak i s norskyma, kazdopadne bez certifikatu to jde. musi se zadavat anonymus identity a vse je ok. ;)


rich
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pon 28. úno 2011 20:52:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: eduroam

Příspěvek od rich » úte 01. bře 2011 10:41:11

Našel jsem spoustu návodů i na eduroamy v zahraničí, ale podle nich mě to na UPCE eduroam nepustilo... někdo tu psal že to šlo i bez certifikátu (to se mi nepovedlo), ale podle návodu z dokumentu.upce bez menšího problému, ten návod by měl bejt asi univerzální


anthAn
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 03. bře 2011 11:19:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: HTC Dream [T-Mobile G1]

Re: eduroam

Příspěvek od anthAn » čtv 03. bře 2011 11:22:38

Tak s G1 na FELu jsem se po pár pokusech přihlásil. Ale asi mi dělalo problém, že jsem na eduroam byl připojenej i s netbookem. Odpojil jsem netbook a šlo to i bez certifikátu.
HELL on FELL


Jurajs_89
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: pát 07. led 2011 20:58:09
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 2 + Samsung Galaxy S III mini
Rom: 4.1.2 STOCK
Bydliště: ČR

Re: eduroam

Příspěvek od Jurajs_89 » sob 05. bře 2011 23:35:45

Zdravím, na upce to jde i bez certifikátu, sám to tak praktikuju a v pohodě.


liveangelic
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: úte 10. kvě 2011 14:11:41
Reputace: 0
Twitter: kevin_hawkins

Re: eduroam

Příspěvek od liveangelic » pon 16. kvě 2011 12:00:19

Zdar,
tak já s eduroamem stále bojuju - zkoušel jsem ho v Praze v NTK a v Motolské nemocnici, na laptopu mi běhá na obou místech, na mém tabletu (Iconia A500) nikolvěk. Hezky pěkně mám nastavný EAP=PEAP, MSCHAPv2, jméno@cuni.cz a heslo, ale svítí mi pouze Connecting, ani se nedostanu do získávání IP. Aj jsem si stáhl a nainstaloval .cer certifikát, nepomohlo. Podle návodů na netu (ÚVT UK a celej google) není potřeba nic řešit, stačí zadat jméno, heslo a ty typy autentifikace, ale mně to tak prostě nejede. A ten IŤák, co jsem mu psal (pod ÚVT UK) vůbec netušil, že jemu to prej na Desire Z jede a že mám googlit. Jako kdyby googlení nebyla moje první volba... Nemyslím si, že by byl problém v Androidu 3.0, podobnej problém evidentně měli lidi i na dřívějších verzích... Máte nějaký nápady, co s tím?

Dík :)


Maxicek
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: úte 10. lis 2009 9:18:34
Reputace: 0

Re: eduroam

Příspěvek od Maxicek » pát 20. úno 2015 7:31:40

Zkus jméno bez části @cuni.cz, občas to pak zafunguje.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 3 hosti