Android OSlegalizace apps z jiného zdroje

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
locomachine
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Lenovo Phab Plus
Tablet: Lenovo N300
Rom: stock Android 4.4.2
Kontaktovat uživatele:

legalizace apps z jiného zdroje

Příspěvek od locomachine » ned 29. led 2012 21:30:13

Mám v telefonu aplikaci nainstalovanou z jiného zdroje (jo já vím :oops: ) a teď bych jí chtěl koupit, ale market mi to neumožní, tvrdí že je zakoupena, ale stáhnout mi ji nedovolí, páč jsem nezaplatil. Zná někdo návod jak to vyřešit?
Lenovo Phab Plus, stock 5.0.2

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: legalizace apps z jiného zdroje

Příspěvek od LivArt » ned 29. led 2012 21:40:38

Odinstalovat tu "koupenou" a koupit ji na marketu?

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » ned 29. led 2012 21:41:09

Market ti tvrdí že je zaplacená? To je divný. Zkus jí odinstalovat a nainstalovat znova z marketu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
locomachine
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od locomachine » pon 30. led 2012 0:40:09

Market mi jí ukazuje jako zakoupenou, ačkoli ji nemám nainstalovanou(logické, to je jedna z jeho předností, že si pamatuje co jste "zakoupili") a když jí chci stáhnout(protože koupi už mi nenabízí) tak napíše že se to nedá páč sem ji nezaplatil. :(

v0id_walker
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note
Tablet: Asus TF101
Rom: stock

Příspěvek od v0id_walker » pon 30. led 2012 0:48:30

Skusil by som zmazat lokalne subory a cache marketu. Myslim ze by to malo pomoct.
Nokia E50 -> BlackBerry 9700 -> Samsung Galaxy S i9000 Stock 2.3.7 -> Samsung Galaxy Note Stock 4.0.3 LP5 (XEU CSC)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 30. led 2012 9:35:10

locomachine píše:Market mi jí ukazuje jako zakoupenou, ačkoli ji nemám nainstalovanou(logické, to je jedna z jeho předností, že si pamatuje co jste "zakoupili") a když jí chci stáhnout(protože koupi už mi nenabízí) tak napíše že se to nedá páč sem ji nezaplatil. :(
To je pořádná blbost. Pokud ukazuje aplikaci jako "zakoupenou", tak samozřejmě jen v případě, že je zaplacená a v tom případě ti ji umožní kdykoliv stáhnout. Rozhodně nebude ukazovat jako "zakoupenou" aplikaci, kterou jsi ukradl, protože není instalovaná přes Market a ten o ní neví.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » pon 30. led 2012 10:48:30

ludekbrno, tak si to vyzkoušej, opravdu to tak je. Ne vždy, ale často se to tak chová, nabízí to i aktualizace, ale neprovedou se s tím, že vyběhne hláška o tom, že app není zakoupena.

Pro tazatele - smaž cache a data Marketu, plus je ještě možné přes Titanium Backup nainstalovanou aplikaci odpojit od Marketu, kdyby to nepomáhalo.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Re: Re: legalizace apps z jiného zdroje

Příspěvek od dufko » pon 30. led 2012 12:51:12

ludekbrno píše: Rozhodně nebude ukazovat jako "zakoupenou" aplikaci, kterou jsi ukradl, protože není instalovaná přes Market a ten o ní neví.
Prečo hneď obviňuješ z krádeže?
Mám niekoľko platených aplikácií zadarmo z akcie getjar.com, teda gold apps, legálne.
Takisto sa mi v android markete ukazujú ako zakúpené, keď je aktualizácia danej aplikácie, tak mi ju market ponúkne. No nie je ju možné uskutočniť, lebo následne vyskočí hláška, že aplikácia nie je zakúpená.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 30. led 2012 14:00:18

Tak si přečti první příspěvek, myslím, že je zjevné, že o příliš legální zdroj nejde ;)

Omlouvám se tedy za nepřesné tvrzení. Nenapadlo mě, že by aplikaci staženou mimo Market mohl Market v telefonu vidět a dokonce označovat jako zakoupenou. Pokud vím, tak aby Market vůbec o nainstalované aplikaci věděl a případně na ni nabízel aktualizace, tak je potřeba nejdříve aplikace s Marketem propojit např. pomocí Titanium backup.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » pon 30. led 2012 14:26:22

No aplikaci můžeš mít z jiného zdroje než Marketu a identifikátor (package) aplikace bude (dost pravděpodobně) ten stejný, tak aby se to v paměti nějak nemlátilo a nepřepisovalo, tak Market nemůže povolit instalaci té samé aplikace, pokud už v telefonu je nainstalována (z jiného zdroje).

Autor tohoto vlákna
locomachine
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od locomachine » pon 30. led 2012 15:09:51

to cyphill:
Pro tebou doporučovanou akci s TitaniumBackupem není třeba root?

cyphill
Robot

Příspěvek od cyphill » pon 30. led 2012 15:30:05

asi je... už to beru jako samozřejmost, tak na to zapomínám, sorry...

porast
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia P

Příspěvek od porast » čtv 02. úno 2012 14:35:37

podobný problém mám aj ja...aplikácia sa tvári ako zakúpená, no nie je...no ak dám nainštalovať aktualizáciu,vypíše:
prevzatie aplikácie bolo odmietnuté, pretože ste ju nezakúpili.

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » čtv 02. úno 2012 19:35:54

Tak lidi, ač jsem v tom měl chaoz, tak dnes se mi to stalo také. Čtěte můj příběh. :lol: Před rokem a něco jsem koupil aplikaci LOKALE, bylo vše ok, ale já po zakoupení po nějakém čase přešel na platformu WP. Tak aplikace LOCALE nebyl používána. Chodily mi emailem upgrady na novější verze a já si ukládal, věděl jsem, že se vrátím opět k androidu. Tak, dnes jsem na androidu a chtěl jsem využít svou zakoupenou aplikaci LOKALE a zjistil jsem, že mám poslední verzi 1.7 v emailech. Zkočil jsem na market a tam je již verze 2.... Napsal jsem autorům aplikace a odpověď byla divná. Prý LOCALE zakoupené, přes jejich stránky končí podporovanou verzí 1.7. Napsal jsem, že mi to připadá divné, že jsem aplikaci v té době zakoupil zhruba za 9 dollarů a nemám další podporu. Teď čekám na odpověď.

Ale k problému. Nainstaloval jsem poslední verzi 1.7 a juknul na market, kde mi naskočilo tlačítko aktualizovat, potvrdil jsem volbu a naskočila hláška, že aplikaci není možné stáhnout, protože nebyla zakoupena. Zakoupena je, ale není to verze z marketu, ale přes PayPal a market to ví, proto to všechno. Takže pokud máte podobný problém, tak napsat autorům aplikace, hlavně nezapomeňte dodat důkaz o zakoupení, jinak nepomohou.

Prostě tento problém tady je, pokud zakoupíte mimo market a pak zkusíte aktualizovat přes market. Bohužel to není možné. Market neví, že máte zakoupenou aplikaci jinou platební formou. Jedině co můžete dělat, je kontaktovat autory aplikace a dohodnout postup aktualizací, nebo způsob jak získat novější verze. :yes:
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

cyphill
Robot

Příspěvek od cyphill » čtv 02. úno 2012 19:52:30

JackalJackal, to je ale docela logické a myslím, že řešíš, úplně jiný problém, protože Ty jsi aplikaci (z pohledu Marketu) opravdu nezakoupil, tudíž nemůžeš dostávat aktualizace.

locomachine řeší problém ten, že tu aplikaci "koupenou jinde" odstranil a teď si ji chce koupit legálně, na Marketu, ale to mu není umožněno. Zatím nenapsal, jestli se pro to něco pokusil udělat, uvidíme...

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » čtv 02. úno 2012 19:58:00

JJ, teď jsem to dolouskal celé. Omlouvám se, jsem zbrklej. :oops: Jasně, že mu to nejde a nepůjde, protože zůstává něco v systému co brání pustit instalaci z marketu, protože ač chcem nebo nechcem, po odinstalování pořád nějaký záznam o aplikaci co byla nainstalována zůstává. Je to něco jako v oknech registry. Pokud nepročistí nějakým způsobem systém, tak zbývá pouze Hard Reset.
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » sob 04. úno 2012 22:09:09

JackalJackal píše:Tak lidi, ač jsem v tom měl chaoz, tak dnes se mi to stalo také. Čtěte můj příběh. :lol: Před rokem a něco jsem koupil aplikaci LOKALE, bylo vše ok, ale já po zakoupení po nějakém čase přešel na platformu WP. Tak aplikace LOCALE nebyl používána. Chodily mi emailem upgrady na novější verze a já si ukládal, věděl jsem, že se vrátím opět k androidu. Tak, dnes jsem na androidu a chtěl jsem využít svou zakoupenou aplikaci LOKALE a zjistil jsem, že mám poslední verzi 1.7 v emailech. Zkočil jsem na market a tam je již verze 2.... Napsal jsem autorům aplikace a odpověď byla divná. Prý LOCALE zakoupené, přes jejich stránky končí podporovanou verzí 1.7. Napsal jsem, že mi to připadá divné, že jsem aplikaci v té době zakoupil zhruba za 9 dollarů a nemám další podporu. Teď čekám na odpověď.

Ale k problému. Nainstaloval jsem poslední verzi 1.7 a juknul na market, kde mi naskočilo tlačítko aktualizovat, potvrdil jsem volbu a naskočila hláška, že aplikaci není možné stáhnout, protože nebyla zakoupena. Zakoupena je, ale není to verze z marketu, ale přes PayPal a market to ví, proto to všechno. Takže pokud máte podobný problém, tak napsat autorům aplikace, hlavně nezapomeňte dodat důkaz o zakoupení, jinak nepomohou.

Prostě tento problém tady je, pokud zakoupíte mimo market a pak zkusíte aktualizovat přes market. Bohužel to není možné. Market neví, že máte zakoupenou aplikaci jinou platební formou. Jedině co můžete dělat, je kontaktovat autory aplikace a dohodnout postup aktualizací, nebo způsob jak získat novější verze. :yes:
ja som si locale 1.x kupil tiez cez paypal priamo u nich (tusim 10e), aplikaciu som velmi chcel a vtedy market u nas nebol pristupny.
par mesiacov na to sa u nas market spristupnil a mna stvalo ze si z neho nemozem stiahnut aktualizaciu a musim cakat na mail.
potom jednu dobu boli v markete dve verzie locale, jedna 1.7 za 10e a druha 2.0 za tusim 4e, tak som kupil tu dvojku a neriesim :)

Wotan
Droid
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wotan » ned 05. úno 2012 0:26:32

To nie je problém marketu, ale obchodná politika výrobcu. Skončil s podporou pri 1.7, skrátka kúp znova alebo zaplať za update nie je to nič ojedinele (netvrdím, že s tým súhlasím) Funguje tak soft na windovs symbian a čo ja viem čo ešte. Pamatam ako som si kúpil handy alarm pro na symbian verziu 1.2.1. a ked som chcel inštalovať 1.2.2. tak kúp znova. A najlepšie na tom bolo, že zmeny boli len oprava bugov, ergo predali mi chybný tovar a za opravu chceli peniaze

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » ned 05. úno 2012 8:58:58

OT: Tak u Symbianu záleželo na konkrétním výrobci, já si třeba zásadně kontroloval, jak je to s budoucími upgrady a podle toho nakupoval. Např. lifetime free upgrade politiku měli např. Lonely Cat games. To že na Androidu jsou většinou updaty zadarmo je spíš větší konkurencí, podobně jako mnohem nižší ceny (a možná i jednodušším programováním aplikací).

Odpovědět

Zpět na „Android OS“